Hocam schecter için iyi diyorlar biliyorum da şimdi fenderin o hissiyatını hiç bir şey vermiyor . Bir de şimdi gitar al sat biraz üşendim açıkçası ama schecter da pek ikinci el piyasası yok sanırım pek göremedim .yav diyorum işte Schecter .... Fender'e de saygı kalmamış arkadaş, Fender'de EMG nedir?
Bu arada metal=EMG doğru bir denklem değil. Hatta birçok kişi (ben katılmam ama) ton katili der EMG için.
Hocam peki sizce stratı satmaya değer mi çünkü sıfır aldım ve daha 5 ay bile olmadı . Yani alacağım schecter buna değer mi ?Schecter son derece yaygın ve kolay bulunan bir marka, sıfırı da ikinci eli de... denk gelmemiştir.
Hocam şimdi görüyorum. Evet maalesef öğrenci olunca çok keyfe keder gitar alınamıyor . Cevabınız için çok teşekkür ederim .Anladığım kadarıyla ikinci gitara para yok. Öyleyse bence satma Fender'i. Belki ''aniden'' gelen metal çalma isteğin bir anda blues veya pop'a dönebilir yine. O nedenle hazır elinde de dünyanın en kolay modifiye olan gitarı da olunca bence para durumuna göre iki yoldan biri en mantıklısı
Yol 1: HSS strat
Malzemeler: Bir adet abartı çıkışı olmayan güzel bir SD veya DiMarzio ikinci el humbucker, 2 adet 500k pot (opsiyonel olarak biri push-push pot, split coil için), HSS pickguard.
Volume pot --> 500K, bir ton potunu da köprüye adadığımızda (500K) gayet versatil bir stratın olacak ki HSS olduğunda stratına yeniden aşık olacağına eminim.
Yol 2: Başka bir pickguard hazırlama, ister HH (eğer sap manyetiği havuzu uygun ise), ister HSS vs. Biraz daha para varsa bu yolla ikinci bir gitarın varmış gibi olacak.
Malzemeler: Zevke göre ister aktif, ister pasif olsun, daha yüksek çıkışlı manyetikler, bunlara uygun potlar, switch, gerekli kablolar ve tabii bir pickguard.
Stok pickguard durur bir yerde, ileride belki lazım olur (bu arada ben MIM stratların seramik manyetiklerinin tonunu çok severim). Bu alternatif pickguard zaman içinde eline geçen parayla yavaş yavaş oluşabilir, aceleye gerek yok 🙂 Pickguard hazır olduktan sonra üç lehim sök-tak'ına bakar sadece.
Töbee töbee. Rahmetli Leo Fenderi mezarında bi sızlatmayınArkadaşlar öncelikle yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim . Bluesdan vazgeçip emg 81 85 taktıracağım galiba çünkü stratın hissiyatı çok hoşuma gidiyor . Şimdiki sorum strata emg taktırınca ibanezden farkı ses olarak ne olur ?
Hocam peki sizce stratı satmaya değer mi çünkü sıfır aldım ve daha 5 ay bile olmadı . Yani alacağım schecter buna değer mi ?
En son kulağın duyduğu tonun %85'i Amfi ve speaker(ya da prosesör, modelling yazılımı vs.) olduğu için..