Studyo ses yalıtımı

konu ile ilgili profesyonel çözüm arayanlar 0312 442 78 96 nolu telefondan bize ulaşabilirler. Bugüne kadar sayısız stüdyonun yalıtımını yapmış bir firmadan yardım almak için www.sesyalitim.org adresinden bize ulaşabilirsiniz.
 
vallahi yakın zamanda evime bir ses geçirmez oda inşa ettim. Kısaca yaptığım şeyleri anlatayım; stüdyoyu oda içinde oda şeklinde hiçbir paralel duvar olmayacak ve odanın, en genişlik yükseklik değerleri aynı ya da birbirinin katları olmayacak şekilde tasarladım. Bütün duvarları ve tavanı, binanın ana duvar ve tavanına 8 cm boşluk bırakacak şekilde inşa etmeye karar verdim. İlk amacım iskeleti ağaç karkaslar ile yapmaktı lakin ağaç çok pahalı olduğu için 10cm profile yöneldim. Birtek tabanı ağaç karkaslardan yaptım neyse duvar malzemem; 40 cm 140 Yoğunluk taşyünü üzerine 60 cm 50 yoğunluk taşyünü koymak oldu üzerlerini bulabildiğim en kalın ve yoğun (knauf) alçıpan ile kapattım. tabanda ise ahşap karaksların arasını yine aynı yogunlukta taşyünü ile kapladıktan sonra üzerlerine 2 cm yüksek kalite mdf, alcıpan, 2 cm sunta, strafor ve laminat parke ile döşedim. Odam da davul kaydı yapmayacağım için çok abartı bir yalıtım yapmam gerekmiyordu. Neyse biten stüdyonun içerisine içerisi taşyünü dolu paneller yaptım ve astım. zaten paralel duvar olmadığı için çok fazla absorve malzemesi kullanmama gerek kalmadı. Son olarak panelleri yerleştirirken, samson mm01 mikrofon ile değişik yerlerinde pink noise ölctüm, buna göre panelleri ve bass trapleri yerleştirdim. stüdyomun kapısını ise 4 camlı pen olarak yaptırdım. yaptırdıktan sonra kilit sistemini çok daha iyi bir marka ile değiştirdim. şu anda gayet iyi bir durumda olduğunu söyleyebilirim.
 
akustik uygulamaları

Arkadaşlar firmamız akustik danışmanları ile çalışmaktadır.Kendilerinden gelen uygulama detayları , deneyimli ekibimiz tarafından uygulanmaktadır.

İlgilenenler bekkinsaat.com adresinden bize ulaşabilirler.
 
Yanıltıcı Bilgiler

Öncelikle herkese merhaba.Tesadüfen rastladım bu konuya.Konu çok fazla uzamış aslında.Okurken baya zorlandım ve ben kısa tutmaya çalışacağım.

Okuduğum kadarıyla mükemmelliyetçi yaklaşanlar ve amatörce bakanlar olmuş.Ses yalıtımında sınır yoktur öncelikle bunu bilmek lazım.İşin mühendislik boyutu bir deryadır.İyinin iyisi vardır.Çok amatörce yapılan ses yalıtımı da parayı sokağa atmaktan farksızdır.Faka ülkemiz koşullarında yapılacak ses yalıtımı en fazla orta düzeye erişmekte,profesyonel uygulamalar büyük işlerde görülmektedir.Bu forumu inceleyen insanlar genellikle kendi müziğini yapan,amatörce uğraşan insanlar bence.Bu nedenle bu insanların ayıracağı bütçede sınırlı haliyle.O yüzden ben biraz daha orta çizgide bir yaklaşım sergileyeceğim.

Öncelikle Ses Yalıtımında Hangi Malzemeler Kullanılır? Net bir şekilde bunu açıklığa kavuşturalım.

-Taşyünü
-Kauçuk esaslı gözenekli malzemeler (Nfaf)
-Piramit Akustik

Bu konuda en çok yapılan yanlış ısı yalıtım levhalarının (XPS,Strafor v.b),ses yalıtım malzemesi sanılarak kullanılmasıdır.Isı yalıtım levhaları ses yalıtımında etkili değildir.

Ses yalıtımında ana mantık sesin gözünekli malzemenin içine hapsolmasıdır.Malzemenin gözeneklerinin olması bu açıdan önem taşımaktadır.

Ses Yalıtımı Uygulamasını 2 aşamaya ayırmak gerekir.
1- Sesi indirgeme işlemi
2- Sesin kalitesini sağlama işlemi

1. işlemde odada ön tespit yapmalıyız.Odamızda kaç tane kolon var vs. gibi.odadaki bütün çivi vb. şeyleri sökmeliyiz.Çünkü titreşim bu gibi yerlerden dışarılara yayılır.Kolonlarımız var ise bunlar için ayrıca malzeme kullanmalıyız.

Genellikle duvarlar Taşyünü ile kaplanır.Üzerine alçıpan kapatılır.Odanın zemini polietilen dediğimiz darbe kesici malzemeler ile kaplanır.Eğer odada bateri varsa baterinin altına bir platform yaparak yer ile tam teması kesilir.Platformun altına ve baterinin ayaklarının altına darbe kesici ürünler konur.Bu yaptığımız işlem sesi indirger.

2.işlem ise daha çok akustik sağlama amaçlıdır.Alçıpanın üzerine bali benzeri bir yapıştırıcı ile yumurta kaplarına benzeyen piramit akustik yerleştirilir.Ve bu şekilde odanın belirli kısımlarına uygulanır.Odanın durumuna göre uygulanma şekli değişebilir.

Odada çift kapı kullanılmalıdır.Eğer böyle bir imkanımız yoksa kapının yüzeyi yalıtım malzemesi ile kaplanmalıdır.

Arkadaşlar daha fazla süründürmeyeceğim yazıyı.Bence orta düzey bir yalıtım için bunlar yeterli.Yani bu forumda öğrenilmek istenilen bence bu düzeyde bir yalıtım ve maliyeti.

Söylemiş olduğum şekilde bir uygulamada 30 m2 bir yer için en azından 1000 - 1700 TL gibi bir rakamı gözden çıkarmak gerekir.

Ses yalıtımıyla ilgili uygulama bilgileri konusunda sizlere önerebileceğim görsel ve bilgi içeren adresler ;

http://www.izoder.org.tr/izoder.asp?ID=173&ID2=184
http://www.sesyalitimi.com/akustik-duzenleme-pid-33.html
http://www.teranyapi.com/sesyalitimi.html
http://www.izonur.com/ses_yalitimi.htm

Umarım verdiğim bilgiler kafasında çok fazla soru işareti olan arkadaşları biraz olsun aydınlatabilmiştir.Forum kullanıcılarına tavsiyem daha çözümsel ve odaklanarak yorum yapmaları.Herkes birşeyler biliyordur.Bir insan deha dahi olabilir.Fakat önemli olan bilgiyi aktarmayı becerebilmesidir.

Bu konuyla ilgili yoğun problem yaşayan arkadaşlarım özel mesaj atarlarsa çok daha derin bilgilerle elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Herkese güzel paylaşımlar diliyorum.Hoşçakalın.
 
Ben evimin balkonunu resimde görüldüğü ölçülerde PVC kapattırıp davul çalışmaları için ses yalıtım + akustik düzenleme yapmak istiyorum...Sizce bu şekilde bir oluşum ne derece sağlıklı olur ve tabi maliyeti ne olur... Saygılar

1024x1024-1548449.webp


http://media.angelfire.lycos.com/preview/2957916/1024x1024-1548449.jpg
 
Beyler 3,3m x 3,3 = 9m^2 'lik bir odam var tavan hariç heryere ses yalıtım yaparsam ne kadar tutar fiyat olarak.Gitar çalıyorum onu yalıtsa yeter. Neyle yalıtım yapılmalı malzemeler nerden bulunur nasıl kullanılır
 

Geri
Üst