Bu konu son derece açıklık getirilmesi gereken bir noktaya geldi artık bence. Dükkanları geziyorsun deniyorsun hadi kutuları da açtırdın beğenmedin geri koydular onu da anladım. Benim derdim jakı ilk takmak değil bu çok anlaşılabilir birşey yazdıklarımdan. O kutudan çıkarılıp denenmiş hiçbir gitarı kimse ben kendime ayırdım onu diyemez. Hepsi satılıktır ister askıda olsun ister kutuda.özellikle İnternetten sipariş verildiğinde sana gönderdikleri gitarın denenip sınıfı geçememiş bir gitar olmadığının garantisini ancak bu şekilde verebilirler ; AÇILMAMIŞ BİR PAKET ile.
O zaman şöyle diyelim, rafa çıkarırken adam beğenmiş gitarı, ücretini patronuna ödemiş ve gitarı kenarda bekletiyor, evine götürmüş veya götürmemiş, o gitarı satın almış adam.Firmada 100 lerce gitar satılıyor, iki üç tane çalışan kendine gitar seçip aldı diye size dandik gitar gelmez ondan korkmayın.Açılmamış pakette aldığınız risk daha yüksek.Zira deneseniz almayacağınız bir gitarı, paket kapalıysa peşinen kabul ediyorsunuz.Örneğin 10 tane gitar var adamda aynı model.ikisi çok iyi, 3 ü orta, kalan 5 i vasat.Siz kutu açmadan alırsanız %50 ihtimalle vasatı alacaksınız.Hele o çok iyi olanlardan birini sizden önce aldılarsa (ki herkes denediği için muhtemelen iyisini farkedip alacaktır) yada magaza çalışanı alacak, sizde %60 ihtimalle vasatı alacaksınız.Fakat denerseniz eğer, en azından iyi olanı seçme şansınız var.
Bu arada PAKETİN AÇILMAMIŞ OLDUĞU o gitarın iyi gitar olduğunun garantisi değildir.Standart olarak üretim hatası oranı neyse sizin gitar için aynen geçerlidir.Paketi açıp denerseniz üretim hata oranını en azından sıfıra indirmiş olursunuz.