Ya bu gumruk olayiyla ilgili. Ebaydeki fiyata dahil gumruk vergi sistemi gibi bir durum var mi?? 280 euro fiyati var ve kargo ucreti ne kadar olacak onu da bilmiyorum. Yani bir miktardan sonra ucretsiz kargo sistemi var mi?? Totalde kac euroya malolur bu amfi bana??PM'i ne edecen, buraya yazalım istediğin cevabı?
Ya bu gumruk olayiyla ilgili. Ebaydeki fiyata dahil gumruk vergi sistemi gibi bir durum var mi?? 280 euro fiyati var ve kargo ucreti ne kadar olacak onu da bilmiyorum. Yani bir miktardan sonra ucretsiz kargo sistemi var mi?? Totalde kac euroya malolur bu amfi bana??
O import charges islemi nedir hemen soyleyeyim kisaca. Senden gumruk vergisi olarak verecegin paranin biraz daha(biraz dedigim 1.5-3 kati arasi) fazlasini aliyorlar pesinen. Gumrukte takilirsa direk satici oduyor. Islemleri ile de satici ugrasiyor. Eger sans eseri gumruge takilmaz ise de o para saticiya kaliyor. Sanirim saticinin istegi uzerine bu uygulama kaldirilabiliyor ve gumrukle sen ugrasiyorsun. Parayi da vermiyorsun. Fakat saticinin isine gelen bir durum. Cunku gumrukte kaldi diye iade edilen bircok urun oluyor ve insanlar takilirsa iade ederim mantigiyla aliyor. Saticilar zarar ediyor. Boyle olursa gumruk sorunu bastan ortadan kalkmis oluyor ve gumrugu sorun etmeyecek musteri ile alisveris yapiyorlar. Sanirim ozel kargo firmalari ile yapilan alisverislerde, kargo sirketinin masraflari ile yine o paraya gelecegi icin o durumda da yine avantajli oluyor alici icin. Sirf bu sistem yuzunden istedigim gitari alamadim 🙁.Ebay'de son zamanlarda Import Charges diye garip bir vergi eklemesi çıktı. Şurada yazılı birşeyler var:
Yurtdışından Alışveriş Yapacaklar İçin Gümrük Çalışma Mantığı... - Sayfa 3
Ama nedir ne değidir tam anlaşılamadı henüz.
Thomann'ın 30 kiloya kadar kargo ücteri 30 euro. 30 kilo üstü ticari faaliyete girdiği için vergileri ve işlemleri çok karışık zaten, 30 kilo üstüne bulaşmamak da en iyisi. Thomann'dan alacağın amfiden öncelikle VAT denilen %18'lik Avrupa KDV'si düşülecek. O fiyattan amfiye burada %18 Gümrük Vergisi ödeyeceksin. Kargo fiyatı gümrük vergisi hesabına dahil değildir.
O import charges islemi nedir hemen soyleyeyim kisaca. Senden gumruk vergisi olarak verecegin paranin biraz daha(biraz dedigim 1.5-3 kati arasi) fazlasini aliyorlar pesinen. Gumrukte takilirsa direk satici oduyor. Islemleri ile de satici ugrasiyor. Eger sans eseri gumruge takilmaz ise de o para saticiya kaliyor. Sanirim saticinin istegi uzerine bu uygulama kaldirilabiliyor ve gumrukle sen ugrasiyorsun. Parayi da vermiyorsun. Fakat saticinin isine gelen bir durum. Cunku gumrukte kaldi diye iade edilen bircok urun oluyor ve insanlar takilirsa iade ederim mantigiyla aliyor. Saticilar zarar ediyor. Boyle olursa gumruk sorunu bastan ortadan kalkmis oluyor ve gumrugu sorun etmeyecek musteri ile alisveris yapiyorlar. Sanirim ozel kargo firmalari ile yapilan alisverislerde, kargo sirketinin masraflari ile yine o paraya gelecegi icin o durumda da yine avantajli oluyor alici icin. Sirf bu sistem yuzunden istedigim gitari alamadim 🙁.
Benim soruma gelecek olursak:
Anladigim kadariyla 280 dolardan yuzde 18 dusulecek, yeni fiyat uzerinden yuzde 20 vergi eklenecek. Arti bir de 30 euro kargo ucreti olacak. Yani;
280-50,4(%18avrupa kdvsi)=229,60
229,60+45,92(%20 yerli gumruk kdvsi)=275.52
275+30(kargo)=305 kusur euroya gelecek. Yanlis anladigim yeri duzeltebilirseniz sevinirim.
bu arada , birkaç şey daha eklesem gümrüge takılırmı ? şu an tam 75.78 euro tutuyor eşik sadece.. ?? ..
abi benide şok etti , 45. bilmemkac euro eşik , 30 euro da shhiping masrafı
Gümrük mevzuatında kargo ücreti hesaplanmaz.
hocam bir arkadaşa I-Lok lazım 30 euro, kargoyu bölüşebilirsiniz, irtibata geçmesini söyleyim isterseniz sizle.haaaaaaaaaaaaaaaaa co güzel dostum , gözümden kaçmış..Sevindim buna
hocam bir arkadaşa I-Lok lazım 30 euro, kargoyu bölüşebilirsiniz, irtibata geçmesini söyleyim isterseniz sizle.