Gelişme var mı kargon ne durumdaKapıma sapasağlam getirsin de ben adama istediği miktarı, istediği banknotlarla Atatürk'leri aynı yöne bakacak gibi dizer hatta isterse seri numarası sıralı dizer veririm parayı, sıkıntı yok.
Gelişme var mı kargon ne durumdaKapıma sapasağlam getirsin de ben adama istediği miktarı, istediği banknotlarla Atatürk'leri aynı yöne bakacak gibi dizer hatta isterse seri numarası sıralı dizer veririm parayı, sıkıntı yok.
eğer gitarın gelirse rica etsem paylaşır mısınız hocam özellikle kaç tl vergi verdiğinizi vs. son bir kaç araştırma yaptım aslı var mı yok mu bilmiyorum vergi %20 olmuş diyen var %30+%18 diyen var her türlü senaryo geliyor aklımaİşte benimki 3 işgünü oldu o Feucht'taki kasketli abinin önünde duruyor.
Birinci kasketli abi sorun değil. O muhtemelen 2.kasketli dayıya gönderdi bile. Asıl 2. dayı çok bekletiyor. Ah bizim dayılar 😌İşte benimki 3 işgünü oldu o Feucht'taki kasketli abinin önünde duruyor.
Bu doğru. Bizim gümrük girdi işlemi yapana kadar Almanya'da gözüküyor mal. Bizim gümrük bu konuda çok istikrarsız. İki günde yaptıklarını da gördüm, üç hafta sürdüğünü de.Birinci kasketli abi sorun değil. O muhtemelen 2.kasketli dayıya gönderdi bile. Asıl 2. dayı çok bekletiyor. Ah bizim dayılar 😌
Aynen. Muhtemelen 1-2 gün içinde geliyor bizim gümrüğe sonra birileri o barkodu okutup işleme alıncaya kadar yolda görünüyor. Benimki 15 gün sürdü mesela.Bu doğru. Bizim gümrük girdi işlemi yapana kadar Almanya'da gözüküyor mal. Bizim gümrük bu konuda çok istikrarsız. İki günde yaptıklarını da gördüm, üç hafta sürdüğünü de.
eğer gitarın gelirse rica etsem paylaşır mısınız hocam özellikle kaç tl vergi verdiğinizi vs. son bir kaç araştırma yaptım aslı var mı yok mu bilmiyorum vergi %20 olmuş diyen var %30+%18 diyen var her türlü senaryo geliyor aklıma
örneğin 100 euro ve 10 euro olmak üzere 2 ürün alırsam 2 ürünün toplam vergisini mi alıyorlarYeni aldım ben, thomann.de (almanya) üzerinden satın alındığı için %18 verdi ödeyip aldım. Tabi toplam 300 euro idi paket, 1500 euro üzerine çıkarsa işler karışıyor.
doğrudur... ama DHL kendi tracking'inde de aynı Thomann gibi Almanya'da diyor... yoksa biz TR teslim ettik ama onlar girmedi gibi bir şey derdi sanki?Bu doğru. Bizim gümrük girdi işlemi yapana kadar Almanya'da gözüküyor mal. Bizim gümrük bu konuda çok istikrarsız. İki günde yaptıklarını da gördüm, üç hafta sürdüğünü de.
örneğin 100 euro ve 10 euro olmak üzere 2 ürün alırsam 2 ürünün toplam vergisini mi alıyorlar
örneğin 100 euro ve 10 euro olmak üzere 2 ürün alırsam 2 ürünün toplam vergisini mi alıyorlar
Ya çok da kesin konuşmayayım. Zamanında thomann ile bir gecikme üstüne yazışmıştım ve söylediğimi ima eden bir cevap almıştım. Belki de Almanya'da sıra bekliyordur🤷♂️doğrudur... ama DHL kendi tracking'inde de aynı Thomann gibi Almanya'da diyor... yoksa biz TR teslim ettik ama onlar girmedi gibi bir şey derdi sanki?
Sağ salim eline ulaşsın hocam senin gitar gelir gelmez bende siparişi vereceğim her gelişmede burada olacağımGüncelleme:
Thomann'daki kasketli abi hala Almanya çıkış diyor ama DHL sayfası TR Gümrüğe girdi diyor. Mal ulaştı ama üstte de yazıldığı gibi sanırım Başakşehir bizzat alınca Thomann sayfası güncellenecek. Şu anda anladığım TR Gümrük işleyip PTT'ye teslim edecek.
Bu arada daha önce alanlara soru: .. inşallah gitar kapıya gelirse (gelince) vergi vs TL mi ödenecek yoksa EUR alıyorlar mı? Tahminim günlük MB kuru ile TL isterler?
Benim kartim alisverislerde kuru çevirip ekstreye yansıtıyor. Ekstredeki ucret TRY cinsindendi. kredi karti ekstreme bakip hesaplamislardi. Ancak farkli bir durum yasamayacaginiza kimse garanti veremez 🙂Güncelleme:
Thomann'daki kasketli abi hala Almanya çıkış diyor ama DHL sayfası TR Gümrüğe girdi diyor. Mal ulaştı ama üstte de yazıldığı gibi sanırım Başakşehir bizzat alınca Thomann sayfası güncellenecek. Şu anda anladığım TR Gümrük işleyip PTT'ye teslim edecek.
Bu arada daha önce alanlara soru: .. inşallah gitar kapıya gelirse (gelince) vergi vs TL mi ödenecek yoksa EUR alıyorlar mı? Tahminim günlük MB kuru ile TL isterler?