Evet arkadaşlar gitar geldi... öyle mi böyle mi spekülasyona gerek yok süreci anlatayım.
8 Şubat online sipariş verdim.
10 Şubat DHL teslim aldı ve 11 Şubat Alman gümrüğüne girdi.
Sonrası biraz karışık... mal yolda diye sanırım o ara statü değişmedi ama sonuç olarak 17'si bizim gümrüğe girdi.
Bu noktada gitar havaalanında mı yoksa Başakşehir'de mi emin değildim yani uçak alana inse de gümrük işlemleri orada diye bir durum yok.
Neyse kafamda ayın 21'i pazartesi herhalde dağıtıma çıkar veya takıldıysa gel derler diye düşünüyordum ... ki...
Bu sabah telefon çaldı abi yarım saate parayı hazır et kapındayz dedi birisi. Böyle bir hız beklemediğim için evde değildim. Ne yapsak dedim, istersen merkeze götürelim öğleden sonra gel al istersen haftaya getirelim dedi.
Adresim Beşiktaş olduğu için bahsedilen dağıtım merkezi Hacıosman Sarıyer'miş. Başka kaç yer var böyle bilmiyorum. Atladım arabaya gittim hemen. Trafik ve park yeri dışında sıkıntı yok. Hacıosman Metro'dan da 400mt mesafe arabasızsanız. Paketim ağır diye kastım önünde parkedene kadar ileri geri dolandım.
İçeride gayet güleryüzlü ve yardımcı genç arkadaşlar vardı. Barkod sordular, Mail'den bulmaya filan çalışırken biri kutuyu buldu (neyse ki dev gibi gitar, ufak bir paket olsa uğraşacaktım). Ödememi yaptım aldım. Bu kadar.
Sohbet ettik, genelde hızlı çıkıyor ve Başakşehir'e girince 1 günde dağıtıma çıkar dedi ama Gümrük'te takılan ve 2 hafta süren de çok yabancı kargo oluyor dedi. Ben kapıdan çıkarken bir adam daha benim sorduğum sorularla kapıdan girdi... ortam işlek yani 🙂
Pakete gelirsek; hayvan gibi sağlam ve hiçbir hasar olmadan gelmiş. Bunca yolu gelen bir kolide ne kadar köşe eziği vuruğu varsa o kadar var. Özellikle belirteyim ki benim gitar hardcase içinde geldi. O yüzden koli ezilmese bile yüksekten düşme, üstüste fazla dizilme gibi sorunlarım olmadı ama kılıflı bir gitar bu şekil olası darbeleri nasıl karşılar bilemem.
Ha bu arada faturayı almışlar üstünden ... bir de tek sayfa boyama kitabı çıktı içinden 🙂 ...