Neden thomann derseniz, tamam fiyat ve hizmet iyi OK ama uzun süredir aman uğraşmaya ve beklemeye değmez diyordum ama sonunda yeter lan diye tetiği çekmeme sebep olan konu şu şekilde gerçekleşti.
Epeydir başka bir gitarda gözüm vardı: Jaclson Pro King V KVTMG.
Eylül ayı civarı Zuhal'de takibe aldım. Fiyatlar 16-19 bin TL civarıydı sanırım, epey bir süre 18 gibi kaldı ve alsam artık dedim. O dönem Eur kuru 9'lar gibiydi sanırım. Yani kabaca 1800 Eur gibi olsun diyelim.
Güncel durum şu şekilde.
Jackson Pro Serisi King V KVTMG Abanoz Klavye Snow White Elektro Gitar, JACKSON ürünleri en uygun fiyatlarla Zuhal Müzik'te.
www.zuhalmuzik.com
Jackson KVTMG Pro King V Snow White; King V E-Gitarre; Pro Serie; Korpus: Mahagoni; Hals: Ahorn; Griffbrett: Ebenholz (Diospyros Crassiflora); Halsbefestigung: durchgehend; Einlagen: Pearloid Sharkfin; 22 Jumbo Bünde; Sattel: Plastik Schwarz;...
www.thomann.de
Yani Zuhal 28 bn TL, Thomann 999 Eur (link değişirse diye kayıt olsun).
Zuhal bir ara 32k gibiydi, üstünü çizip 29k yapmışlar, şimdi o civarda sabitlendi. Neredeyse 1900 Eur gibi... Thomann ise vergisiyle 1200 filan... yani rakamları çok yuvarladım ama sanırım sorunu anladınız. 700 Euro, deli bir para. Kralından prosesör alınır 700'e.
Bugüne kadar Zuhal ve Dore'ye hep obkektif yaklaştım, saçma sapan eleştirilere onlar da para kazanacak, ticaret bu vs diyerek sakin olun dedim yazanlara. Hala da thomann'dan pahalı olmalarını ekonomik bir gerçeklik diye makul görürüm ama döviz büfesi gibi günlük kuru al 2'yle çarp yaz abi kafası ile etiket koyan Zuhal bence bu ara biraz saçmalıyor. Geçenlerde evde fiyat bakıp akşam mağazaya gideyim de bakayım dediğim ürün 1000 TL zamlanmıştı, eyvallah dedim çıktım aynen geri. Bir süredir duruldu ama herhalde farkına vardılar saçmalığın. Yine de pahalı almaya razıyım ama x2 beni bozar açıkçası.