Benim bildiğim hepsi uzakdoğu ama bir kaç ülke var. Çin, Vietnam ve Endonezya. Takip edebildiğim kadarıyla Endonezya üretimleri sanki bir tık daha iyi. Muhtemelen fiyatı daha çok belirleyen şey üzerindeki donanımlar ve kullanılan ağaç. Üstte örnek verdiğim gitarda mesela Grover kilitli burgu ve Tusq eşik ve paslanmaz çelik vs gibi detaylar var. Bunlar ekstra maaliyet tabi.Eh, ben de bir sonraki hedefimi belirledim gibi. Tabii sadece kağıt üzerinde🙂
Harley Benton TE-90QM HH Trans Blue
Electric Guitar Chambered body: Nyatoh, Top: quilted maple, Bolt-on neck: Maple, Fingerboard: Amaranth, Frets: 22, Scale: 648 mm, Nut width: 42 mm, Abalone Dot fingerboard inlays, Ivory coloured body binding, Bonoid nut, Pickups: 2 Roswell HAF...www.thomann.de
Merak ettiğim bir şey var... Farklı fiyat aralıkları, farklı yapım yerlerine mi tekabül ediyor, yoksa hepsi Endonezya yapımı mı bunların ? Fazlasıyla uygun fiyatlı o Strat kasalar bile Endonezya mı mesela ? Bu durumda, fiyat farkı daha çok malzeme kalitesi üzerinden mi belirleniyor acaba ?