Kıymeti 1500 euro üzerinde olup tüzel kişilerce ithal edilenlerle ilgili bir durum yok sanıyorum? @TürkRockçı
Bununla ilgili bir düzenleme okumadım. Sanırım yok.Kıymeti 1500 euro üzerinde olup tüzel kişilerce ithal edilenlerle ilgili bir durum yok sanıyorum? @TürkRockçı
MADDE 13 : Bu karar 1/5/2022 tarihinde yürürlüğe girer. Denmiş. 🙂Tahminim satınalınan değil, Gümrük'e giriş yaptığı tarih referas alınır.
Tabak gibi liste var, net olmuş bence. Çok egzantrik cihazlar olmadığı sürece yoruma açık değil. Ayrıca Thomann'cıları çok etkilemez, sweetwater'cılar düşünsün, ilave 10% gelmiş 🙂
Bununla ilgili bir düzenleme okumadım. Sanırım yok.
Çünkü marka adı Squier Fender değil.Türkiye'ye Fender göndermiyorlardı diye biliyorum ancak dün Squier Affinity Tele Deluxe modeline niyetlenip sepete eklediğimde herhangi bir uyarıyla karşılaşmadım. Bunun sebebini bilen var mı acaba ona göre ödemeyi yapacağım.
İyi günlerde kullanın. Gerçekten şans yüzünüze gülmüş vergi konusunda 🙂Selamlar arkadaşlar, 1 Mart günü aşağıda linkini paylaştığım amfinin siparişini verdim.
Marshall 2525C Mini Silver Jubilee Co
All Tube Electric Guitar Combo Power: 20W, Speaker package: 1x 12" Celestion G12M-25, 2 Channels, 3 ECC83 Precision Tubes, 2 EL34 Power amplifiers, 1 Input, Controls: Presence, Bass, Middle, Treble, Output Master, Lead Master and Input Gain, FX...www.thomann.de
19 Mart günü direk eve teslim edildi. Gümrüğe takılma vs hiç bir sorun yaşamadım.
Daha önce kargo ücreti konusunda bir konuşma geçmişti yanlış hatırlamıyorsam. Amfi boyut olarak oldukça büyük bir koli ile geldi, ağırlığı 23 KG.
30 € kargo sabit kargo ücreti var zaten, bunun dışında herhangi bir ödeme yapmadım.
Vergi konusunda farklı uygulamalar olabiliyor sanırım, ben sadece 18% vergi ödedim.
Daha önce amfi, kabin alan ve 20% ek ÖTV ödeyenler var, bu noktada sanırım şans faktörü devreye giriyor 🙂
Ben aldıktan sonra hem Euro arttı hem de Thomann fiyat arttırmış, iyi ki o gün karar verip almışım 🙂
Thomann global olarak DHL, DHL de yerel olarak PTT ile anlaşmalı. PTT de kapıda vergi almaya yetkili.
MP kiminle, nasıl gönderiyor teyit almakta fayda var. Yani öyle yurtdışında kim olursa olsun, ne gönderirse göndersin herşey kapıya gelip ödeniyor diye genelleme yapılır mı bilmiyorum, risk almadan araştırmakta fayda var.
Riske girmeyin. DHL/PTT ile olunca gümrük konusunda kapıda ödeme dışında bir şeye ihtiyaç duyulmuyor. UPS dahil diğer taşıyıcılar ile ise mal gelince sizden form doldurmanızı istiyorlar ve gümrük bedelini banka hesaplarına yatırınca gümrük işlemini hallediyorlar. Fakat bu konuda daha önce 3-4 defa başıma gelen şu oldu, mal gümrüğe gelince siz bakıp da aramazsanız bazı taşıyıcılar ilgili gümrük formu vs. istemek için bağlantıya geçmeye dahi tenezzül etmeyebiliyorlar. Gelen mal aynen geri gidebilir ya da depo ücreti ödemek durumunda kalabilirsiniz.MP UPS ile çalışıyormuş, vazgeçtim ben de. UPS'e zerre güvenmem, yurtiçi hizmeti bile berbat iken yurtdışı konusunda hiç riske edilmez diye düşünüyorum.
To Turkey tamamwe send all parcels to Turkey with DHL