Amazon sanırım sadece İthalat Depozitosu Ücretleri'nde güncellemeye gitmiş, biraz arttırmış. Onun dışında süreç eskisi gibi işliyor.amazon.com.tr'den 15 Mayıs'ta pedal sipariş ettim, kargo süreci aşağıda;
Amazon sanırım sadece İthalat Depozitosu Ücretleri'nde güncellemeye gitmiş, biraz arttırmış. Onun dışında süreç eskisi gibi işliyor.amazon.com.tr'den 15 Mayıs'ta pedal sipariş ettim, kargo süreci aşağıda;
Aslinda yazdiklarim 2 ayri konu ama birbirine girmis, biraz da kizginlikla... ana konu olarak bu ithalat konusundan bahsedecek olursam,Yok yav o kadar değil ... tamam bir kesimin yaşam tarzına düşmanlık var da... bu konuşulan mevzu sadece thomann değil. Üstte de sanırım bahsedildi, bu işten etkilenen saat tamircisi veya ticareti yapan, oto yedek parçacı, bilgisayar montajı vs daha bir sürü insan var. Biz kimiz ve neyiz ki, thomann müşterisi yurtdışı alışveriş dünyasında %1'den fazla değildir.
Yani konu çok büyük oranda iktisadi ... en tipik döviz krizi önlemleri bunlar ve ilk defa Türkiye'de de yapılmıyor... ha dersen ki alkol ve tütün vergilerinden bahsedelim evet o zaman net olarak yaşam tarzına müdahele amaçlı bu artışlar OK.
böyle hesaplamak çok normal.... ben de aynen böyle fiyat biçeceğim bundan sonra çünkü yerine koyacağım ürünü de ancak o şekilde alabileceğim.... ha arada fırsatçılık yapıp abartı ilan statüsüne girenler olacaktır ama gerçekler acı... 🙁İkinci el fiyatlarinin da deli gibi artacağının göstergesi artik bu durum.
Turkiyede sifiri stokta olmayan bir ürün için 'Thomanndan alsak vergi kargo dahil ne kadar tutar ?' diye hesapliyorduk. Simdi Thomann'dan alış yolu kapandı. Alırsan x 2'ye hazirlaman lazim kendini. Arz azalmış gibi oldu alternatif kalmadigindan. Bu nedenle Abartı İlanlar klasmanina girmeyen ilan goremeyecegiz gibi. Ya da bu abartilar kisa sure sonra kelepir sayılmaya başlayacak.
Bu yeni yasayı anlamak mümkün değil. (aslıda gayet açık ama yeri burası değil)Direksiyon seti getirten birine %123 vergi çıkmış: fanatec
2.0 litre ve üzeri motorlu araç fiyatlarını vergi kalemleri kırılımlı incelemeni tavsiye ederim 🙂Düşün devlet hiç bir şey yapmadan 2 evrak üzerinden ürünün üreticisinden daha çok para kazandı.
Şark kurnazlığı bir mentalite, bir hayatta kalma stratejisidir. İkinci elin de, yurtdışından bir şeyler getirme mevzusunun da çok ötesine geçer o iş bu topraklarda...Yıllar evvel "şark kurnazlığı" diye konuşulurdu bu mevzu burada, sonra "ikinci el piyasası öldü abi" oldu, şimdi de "getir o zaman yurtdışından" a evrilmis
Trajikomik...
Not: Amacım tartışma yaratmak değil, yıllar içinde değişen ikinci el piyasasına dem vurmak. 🙂
Valla arz talep meselesi.Yıllar evvel "şark kurnazlığı" diye konuşulurdu bu mevzu burada, sonra "ikinci el piyasası öldü abi" oldu, şimdi de "getir o zaman yurtdışından" a evrilmis
Trajikomik...
Not: Amacım tartışma yaratmak değil, yıllar içinde değişen ikinci el piyasasına dem vurmak. 🙂
İyi biliyorum. 2 ay önce babam arabasını değiştirmek istedi. Q7 vardı yeni kasa almak istedi. Benzin artışı ve aracın fiyatı etkisi ile şuan toyota corolla hybride biniyor ötv indirimi yapıldığı için 😂2.0 litre ve üzeri motorlu araç fiyatlarını vergi kalemleri kırılımlı incelemeni tavsiye ederim 🙂