Şifre bulup (!) kendin beyanname hazırlayacaksın, ya da müşavir tutacaksın gibi garip bir ifade de kullandı. Ayrıca siparişin üç katını verirsem beyanname yoluyla da aynı fiyata (!) gelirmiş.
Sanki ufaktan bir çorba parası istemiş...
Şifre bulup (!) kendin beyanname hazırlayacaksın, ya da müşavir tutacaksın gibi garip bir ifade de kullandı. Ayrıca siparişin üç katını verirsem beyanname yoluyla da aynı fiyata (!) gelirmiş.
Sanki ufaktan bir çorba parası istemiş...
bir kaç sayfa geride ve hatta buna özel bir de başlık açarak ta gösterdim.merhaba,
150 euro sınırına ürün bedeli+kargo+gümrük vergisi dahil.
bu tutarın tamamının 150 euroyu aşmaması lazım. sadece ürünün fiyatı olarak algılamamak lazım.
167 euroluk bir gitar ve 17 euro luk bir gigbag alsam gümrükte başım ağrır mı net bir şey bulamadım bu konu hakkında herkesin işi muallakta
teşekkürler.Muallakta olan hiç bir şey yok.
Eskisi gibi artık ürünler adrese gelmiyor. Ürünler gümrüğe geliyor sana haber veriliyor sende bu işlerden anlıyorsan beyanname dolduruyorsun kendi işini takip ediyorsun.
Anlamıyorsan gidip bir mali müşavir tutuyorsun sanırım 1.000 lira gibi bir ücret alıyor ayrıca işlerini takip etmesi içinde müşavire noterden vekaletname çıkarıyorsun onun da sanırım 400 lira gibi bir ücreti var.
Bunlara ek olarak ta yeni düzenleme ile aldığın gitar parasına yakın bir parayı da devlete vergi ötv kdv v.s. olarak ödeyeceksin.
bu konuda net, tüm gümrükçülerin uyguladığı, herşeyi açık seçik yazan bir talimatname yok.
siz gidip gümrük memuruna işini öğretmeye kalktığınızda
gümrük memurunun insafına, bilgisine, ne kadar size yokuş yapacağına kalırsınız.
merhaba,
150 euro sınırına ürün bedeli+kargo+gümrük vergisi dahil.
bu tutarın tamamının 150 euroyu aşmaması lazım. sadece ürünün fiyatı olarak algılamamak lazım.
cevabı ne? yeni durumda ben de merak ediyorum bunu? eskiden sanki senede 3 veya 4 gibiydi aklımda kalan...ne kadar sürede kaç adet kargo getirtebileceğinize dair bir bilgi var mı?
eyvallah tam bir dayanışma ruhu ve ideal forum ortamı ... sen çizgini tuttur, ukalalık yapan dert etsin... bana da ne abuk subu laflar eden oluyor, katkım olacak lafım varsa yazıyorum geçiyorum ... sen bilirsin, kendim bulurum bir şey getirteceğim zaman...herkes yaşayıp bulsun hocam, ben olan aklımı verdim. artık hiçbir konu için cevap falan yazmak istemiyorum. ne söylesem bir ukalalık yapan tip çıkıyor.
pardon özelden cevap gelmiş... geri aldım... ama söylediğimin arkasındayım yine de 🙂 .... eyvallaheyvallah tam bir dayanışma ruhu ve ideal forum ortamı ... sen çizgini tuttur, ukalalık yapan dert etsin... bana da ne abuk subu laflar eden oluyor, katkım olacak lafım varsa yazıyorum geçiyorum ... sen bilirsin, kendim bulurum bir şey getirteceğim zaman...
Öyleyse ben size sorayım forumda faydalanmış olur. 😁pardon özelden cevap gelmiş... geri aldım... ama söylediğimin arkasındayım yine de 🙂 .... eyvallah
Wirless kulaklık getirttik (thomann değil farklı bir yerden). 110 Euro + 45 euro shipping vardı. memur ikisini toplayarak hesap yaptı. Memurun yanında bakanlığın sitesine girdik kargo muafiyeti ile ilgili yazıyı okuttuk. Memur birisine telefon açtı bu durumu sordu. Telefonda konuştuktan sonra tamam 110 Euro üzerinden işlem yapılacak dedi. Yapıldı ve mallar teslim alındı. Başakşehir PTT gümrük işlem yeri.bu konuda net, tüm gümrükçülerin uyguladığı, herşeyi açık seçik yazan bir talimatname yok.
siz gidip gümrük memuruna işini öğretmeye kalktığınızda
gümrük memurunun insafına, bilgisine, ne kadar size yokuş yapacağına kalırsınız.