Hepsi mevcut sadece zahmet edip bakman gereksagol. teoride hesaplandigini biliyorum. ancak paylasilmis gercek bi alisveris yok henuz. belki tahmin edilenden daha dusuk bir vergi vardir.
Hepsi mevcut sadece zahmet edip bakman gereksagol. teoride hesaplandigini biliyorum. ancak paylasilmis gercek bi alisveris yok henuz. belki tahmin edilenden daha dusuk bir vergi vardir.
sagol. teoride hesaplandigini biliyorum. ancak paylasilmis gercek bi alisveris yok henuz. belki tahmin edilenden daha dusuk bir vergi vardir.
Var maalesef.sagol. teoride hesaplandigini biliyorum. ancak paylasilmis gercek bi alisveris yok henuz. belki tahmin edilenden daha dusuk bir vergi vardir.
Gerçek alış veriş yok mu ?sagol. teoride hesaplandigini biliyorum. ancak paylasilmis gercek bi alisveris yok henuz. belki tahmin edilenden daha dusuk bir vergi vardir.
rezillik ya resmen 80 ler rusyası olduk anasını satim, işin acı kısmı yerli üretimde yok. yiyecek içecek ulaşım enerji kaynakları dışa bağlı halde, dünyada bir örneği yoktur anasını satim, ne boktan ülkeymiş bilader. 10 senede ağzımıza sıçtılar.
kıçı kırık, nevsini gidermek için 250 euroluk bilmemne kasa bilmemne manyetik dizlimi replikamsı gitar alacaksın, kargosu vergisi müşaviri boku püsürü 600 euroya gelecek, döviz kuru ebesininki gibi uçmuş birde, ülkenin %70 i 250$ maaş alırken, vay anam vay.
son 10 sayfayı okumak 10 dakika sürmez... bi zahmetben thomann dan 330 euro ya bi gitar alıcam tahminen ne kadar tutar ? müşavir falan tutmak zorunda kalır mıyım
Tahminen sana gelişi 330x2 olur. Musavir de tutmak zorunda kalabilirsin.ben thomann dan 330 euro ya bi gitar alıcam tahminen ne kadar tutar ? müşavir falan tutmak zorunda kalır mıyım
standart prosedür dışında başak hiç bir ücret ödemiyorsun.ben thomann dan 330 euro ya bi gitar alıcam tahminen ne kadar tutar ? müşavir falan tutmak zorunda kalır mıyım
Amazon formatı farklı mı acaba ya . 3-5 yerde okudum bir şeyler dalga mı geçiyorlar ciddiler mi anlamadım.standart prosedür dışında başak hiç bir ücret ödemiyorsun.
Peki standart prosedür ne ?
330 euro ödediğin ürün için ek olarak Devletimize 1 tane daha 330 euro ödeyeceksin + mali müşavir ücreti + mali müşavire vekaletname çıkarmak için noter masrafı.
Hepsi bu kadar. Sudan ucuz Baldan tatlı.
Merhaba,Amazon formatı farklı mı acaba ya . 3-5 yerde okudum bir şeyler dalga mı geçiyorlar ciddiler mi anlamadım.
Muhalif bilinen gazetelerde yazan bunun gibi bazı tipler bile böyle dillendirir ve talep ederse, yakında 5$'lık alışveriş için bile antrepo bedeli ödenip, müşavirlik hizmeti alınması gerekebilir. Hiç şaşırmam..
Yurtdışından alınan (veya alınması gereken) her şeyin Türkiye'de muadilini olduğunu düşünmek bile başlı başına geri zekalılık..
Valla ben dün Antalya gümrükle görüştüm. 1 taneyse ve yanında getiriyorsa bir şey olmaz dediler. Hemen ardından İzmir gümrükle görüştüm oOOoO VeRgi verecen vergi dediler. Açıkçası hiçbir sağlıklı bilgi yok. Ben de gitar getirteceğim, geldiği gün göreceğiz..Tecrübesi olan biri yolcu beraberinde getirilen ürünler için gümrük işlemlerinin nasıl yapıldığını anlatabilirse sevinirim.
Uğraştırıyor mu yoksa hemen halloluyor mu?
Ödeme nasıl yapılıyor (nakit/kart)?
Vergi ürünün tam fiyatından mı hesaplanıyor yoksa 430 euroluk muafiyet düşüldükten sonra kalan fiyattan mı? Örn. 500 euroluk ürünün vergisi 70 euro üzerinden mi hesaplanıyor?
Bir arkadaş aracılığıyla ürün getirmeyi düşünüyorum ama havalimanında ne kadar iş çıkaracak bilmiyorum.
merhaba,Evet.. 150€ diye bir sınır da yok aslında.. Bugün 125€'luk Banzai siparişimi "çok" olduğu gerekçesiyle UKİM'den teslim alamadım. Teslim alamayacağım ürünler için İstanbul'un bir ucundan diğer ucuna gittim (gidiş/dönüş 6 saat). Keyfi iş yapan bir gümrük memurunun aptalca argümanlarına maruz kaldım.. Oluşturmam bile haftalar süren üç kuruşluk siparişimi almak için (sinirlenmeden) her şeyi denedim ve sonunda da çileden çıkmam üzerine güvenlik tarafından dışarı alınarak günü taçlandırdım.
Neyin "çok" olduğunun bir tanımı yok.. 10 tane potans bile sipariş etsem gümrükteki bir paşa ticari olarak değerlendirip beyanname isteyebilir. Belli ki, beyanname kapısı artık bir kere açıldığı için, normalde ticari görmeyecekleri şeyleri de o tarafa yönlendirecekler..
Amfiniz falan da bozulacak olursa Neutrik, Cliff, Alpha yok artık.. Bunlar var.. Hem daha hesaplı..
6.3mm Mono Jak Dişi Şase Tip Uygun Fiyatıyla Satın Al - Direnc.net®
6.3mm Mono Jak Dişi Şase Tip ürününü uygun fiyatı, hızlı kargo seçeneği ile Stereo - Mono Jak kategorisinden online olarak Türkiye'nin en büyük elektronik komponent satış sitesi Direnc.net® 'ten hemen satın alabilirsiniz.www.direnc.net22K Potans Uygun Fiyatıyla Satın Al - Direnc.net®
22K Potans ürününü uygun fiyatı, hızlı kargo seçeneği ile Potansiyometre kategorisinden online olarak Türkiye'nin en büyük elektronik komponent satış sitesi Direnc.net® 'ten hemen satın alabilirsiniz.www.direnc.net
merhaba,
150 euro sınırına ürün bedeli+kargo+gümrük vergisi dahil.
bu tutarın tamamının 150 euroyu aşmaması lazım. sadece ürünün fiyatı olarak algılamamak lazım.
Bunu nereye dayandırıyorsunuz bilmiyorum ama yanlış bu. Mevzuat şurada. Orada kullanılan ifadeler "eşyanın değeri" ve "ticari miktar ve mahiyet". Ticari miktar ve mahiyet için hiçbir açıklama yok. Yani misal, toplami 25 avro tutan 12 tane dugme aldınız diyelim. Görevli memur kafasina göre ticari miktar sayabilir. Sorun da bu zaten.merhaba,
150 euro sınırına ürün bedeli+kargo+gümrük vergisi dahil.
bu tutarın tamamının 150 euroyu aşmaması lazım. sadece ürünün fiyatı olarak algılamamak lazım.