Bakın bu yazdığınız mevzu yeni değil. Mevzuat değişmeden önce de siparişlerin vergisi kimi zaman kargo dahil edilerek hesaplanıyordu. O dönemde ne yapıyorduk biliyor musunuz? Gidip itiraz ediyorduk. Başıma en az 5-6 kez gelmiştir. Hiçbirinde 'memura tatava' yaptın vb. muhabbeti olmadı. Hata fark edildi. Doğru vergiyi verdim. Malımı aldım.yahu anlatıyorum. 150 euro yu aşamazsın, bunu uyguluyorlar.
ya siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz yada ben anlatamıyorum.
ilk yazdığımda adama gidip iş öğretme, başına dert alma. sana söyleyeceği ödediğin para ne ise ben onu bilirim diyecek. talimat mevzuat deme diye söylüyorum.
ikincisinde de gayet net ne olduğunu yazdım.
bu kadar anlasılmaz ne yazdım?
yeminle şu forumdaki üyeliğimi silip gidesim var.
Şimdi de durum aynı. Tek fark hatayla kargo dahil edildiğinde beyanname kapsamına girmek. Dolayısıyla elbette böyle bir hata varsa belirtin ve elbette belirtirseniz düzeltilir çünkü o konuda mevzuat AÇIK.
Ama tamam neyse ne de yukarıda @aiyiadam yazmış, ona malı vermeme gerekçeleri "çok" (ticari) olmasıymış. Eşya değeri + kargonun 150 euroyu geçmesi değil. O konuda mevzuat en azından bize net değil (içeride neyin ticari sayılacağına ilişkin talimat varsa bilmiyorum).
Bir tek sizin hakim olduğunuzu düşündüğünüz bu konuda aslı astarı olmayan çıkışlarınızla burun direğinizi tutarak "anlamıyorsunuz ahmaklar" triplerine girdiğinizde sadece ortamı bulandırıyorsunuz. Konuyu bilmeyen insanların da sizin gibi davranmasını ve haklarından feragat etmesini teşvik edip teamül oluşturuyorsunuz.