Thomann'dan Alışveriş

Abilerim Ablalarım Kardeşlerim. Nasılsınız ? ben iyiyim. Epey bir süredir Zanzibar ve Ruanda'daydık. goril tracking ve safari yaptık. 🙂

Gurbete yolculuk başlayacak 1-2 ay içerisinde evin tamirat tadilatı büyük oranda bitmiş.

Yani ülkede olan biteni görünce şaşırmadım zaten beklenen bir şeydi (sakalımız yok diye sallayanda olmayınca)

Aralık ayında Türkiye'ye gelme planımız var. Gelmeden 15-20 gün önce sizlere bu sayfadan yazacağım. İsteyen arzu eden olursa gelirken vergisiz, gümrüksüz, kılçıksız şekilde tamamen ücretsiz Haribo ve Nutella getiririm. 🙂

Abilerim Ablalarım Kardeşlerim. Nasılsınız ? ben iyiyim. Epey bir süredir Zanzibar ve Ruanda'daydık. goril tracking ve safari yaptık. 🙂

Gurbete yolculuk başlayacak 1-2 ay içerisinde evin tamirat tadilatı büyük oranda bitmiş.

Yani ülkede olan biteni görünce şaşırmadım zaten beklenen bir şeydi (sakalımız yok diye sallayanda olmayınca)

Aralık ayında Türkiye'ye gelme planımız var. Gelmeden 15-20 gün önce sizlere bu sayfadan yazacağım. İsteyen arzu eden olursa gelirken vergisiz, gümrüksüz, kılçıksız şekilde tamamen ücretsiz Haribo ve Nutella getiririm. 🙂
Abi bana bitene 100w haribo bitane de nutella profiler getirir misin

Ekşi'de gümrükte kasti olarak paketlerin bekletiliyor olma ihtimaline dair şikayetler okudum. İstanbul'a vardığı hâlde 4-5 gündür işleme alınmayan paketler varmış. 21 ağustos'a kadar bekletip 30 euro üstüne bireysel ithalat muamelesi yapma ihtimalleri var. ben de Thomann'dan CC554293632DE No'lu siparişi bekliyorum. Hadi bakalım.

Ekşi'de gümrükte kasti olarak paketlerin bekletiliyor olma ihtimaline dair şikayetler okudum. İstanbul'a vardığı hâlde 4-5 gündür işleme alınmayan paketler varmış. 21 ağustos'a kadar bekletip 30 euro üstüne bireysel ithalat muamelesi yapma ihtimalleri var. ben de Thomann'dan CC554293632DE No'lu siparişi bekliyorum. Hadi bakalım.
Hayırlı olsun; mevzuat değişmeden bir hafta önce ben de getirttim thomann'dan Harley Benton. Limit düşürmeleri cidden kötü oldu ya. Umarım gümrüğe takılmadan gelir aldıklarınız.

Hayırlı olsun; mevzuat değişmeden bir hafta önce ben de getirttim thomann'dan Harley Benton. Limit düşürmeleri cidden kötü oldu ya. Umarım gümrüğe takılmadan gelir aldıklarınız.

Çok teşekkür ederim. Sizin de aldıklarınız hayırlı olsun. Fahiş fiyat çeken ve çeşit sunmayan aç gözlü distribütörlerin inisiyatifine kalmış durumdayız. Dışarıdan yanında getirebilenler şimdilik şanslı diyebiliriz. Bu çakallık varken ona da bir sınırlama getirirler kesin.

Dün itibariyle AliExpress €30 ve üstü değerdeki ürünleri satışa kapattı, vergi hesabında da %60 uygulamasına geçti.
Ekşi Sözlükte falan okuyunca resim ortaya çıkıyor zaten. Ali'den sütyen, biberon vs sipariş edeni bilemem ama hobici gençler çok yıkılmışlar.
İçlerinde enstrümanla uğraşanı da var, maketçiler var, elektronik hobisi olan var, mekatroniğe gönül verenler var... Bu çocukları bitirdiler.
Gerçekten dünyadan, ülkeden kopuk bir zihniyet bunu yapan. Her şeyi veri, rakam, oran, vergi geliri olarak görmek; bir takım çığırtkan sektör erbabının ipiyle kuyuya inmek...
Bu kafayla bakalım nereye kadar?

Dün itibariyle AliExpress €30 ve üstü değerdeki ürünleri satışa kapattı, vergi hesabında da %60 uygulamasına geçti.
Ekşi Sözlükte falan okuyunca resim ortaya çıkıyor zaten. Ali'den sütyen, biberon vs sipariş edeni bilemem ama hobici gençler çok yıkılmışlar.
İçlerinde enstrümanla uğraşanı da var, maketçiler var, elektronik hobisi olan var, mekatroniğe gönül verenler var... Bu çocukları bitirdiler.
Gerçekten dünyadan, ülkeden kopuk bir zihniyet bunu yapan. Her şeyi veri, rakam, oran, vergi geliri olarak görmek; bir takım çığırtkan sektör erbabının ipiyle kuyuya inmek...
Hobi bizim neyimize..tüm gençleri çocuk yaştan itibaren, daha sübyan iken camilere, dini "ilim"lere ve daha sonra da tarikat ve İHL okullarına yönlendirme varken, yeni maarif sistemi ile zaten içler acısı durumdaki eğitim sisteminin de içine etmek varken....
Neyse, çok şükür, bugün de Kudüs düşmedi

benim air brush tabancası da yalan olmuş, demek.
ülkenin kurtuluşu zor değil aslında.
ne güzel oyuncaklar var 1500 metreden indiriyor.
vatansever bi zengin sponsor+keskin oyuncakçı+1500 metrede etkili bi oyuncak= mutlu Türkiye

Rezalet gerçekten.. Sadece hobi amaçlı malzeme alanlara da zarar vermiyorlar..

Aliexpress'ten neler aldığıma bakıyorum da.. Elektronik komponentler, metal işleme ekipmanları, trafolar, havya ekipmanları, devre kartları, ultrasonik temizleyici, vb... Hepsi ev atölyemde denemelerde, tamirat ve amfi gibi cihazların üretiminde kullandığım malzemeler. Çoğu da Türkiye'de yok..

Benim gibi ufak da olsa katma değer üretmeye çalışan bir sürü insan var. Yaptığım bir amfi için seri üretim talebi oldu. Ama burada artık uğraşır mıyım bilmem.. Bu küçük hesaplarla bizlere ve sonuçta bu ülkeye de zarar veriyorlar.

Son düzenleme:
Tabii AliExpress vitrininin arkasında yatan bir çok çirkin gerçek var. Ucuz işgücü, doğayı mahvetme pahasına yapılan madencilik, endüstriyel üretim vs. vs.
Dünya bunu umursamadı çünkü sadece AliExpress değil, Çin'de ucuza üretilip ihraç edilen her şey hem gelişmiş ülkelerde büyük kârlara dönüştürülürken hem de dünyada 40 yıldır yavaş yavaş artan gelir adaletsizliğini soğuttu. Harley Benton'ın bile böyle bir işlevi var. $2000-3000 bastırıp Gibson LP alamayanlar kabul edilebilir replikalarıyla avundular, avunduk.
Öte yandan Türkiye bir tarafını yırtsa Çin'in yarattığı bu ibadullah ucuz ürün, mal üretim dağıtımını taklit edemez. Ucuz işgücü, doğayı mahvetme kısmını beceririz ama yine de mal bolluğu yaratan endüstriyel çıktıyı yakalayamayız. Huyumuz değil

Ayın 8'inde verdiğim 145.88 EUR'luk Thomann siparişim bugün gümrüğe girip çıkmış. (CC554293632DE)
Gümrük vergisi kargo hariç fiyatın virgülden sonrası aşağı yuvarlanıp %20 eklenerek hesaplanmış. 115 (Ürün bedeli) x 0.2 (Vergi) x 37 (Kur) = 851 TL

İnsaflı birine denk gelmişiz. %40'lık dilime de sokabilirmiş amfi olduğu için. Kafa amfi olunca o kategoriye girmedi sanırım.

Germany'den mi iptal oldu? Birçok satıcı uğraşılmaz diyerek Türkiye sevkiyatını kapatmış zaten amazon'da.
Vergisin ödeyen benim ona ne ki demeyin, o kadar çok insan aman iade olsun ne yapayım diye gümrükte bırakıyor ki, satıcılara külfet. Yıllar önce bir kere daha yapmıştı amazon bunu daha bu tip muafiyet rakamları filan ilk düzene otururken. Hatta bazı satıcılar direkt TR kredi kartlarını bile kabul etmiyordu.
3. dünya Loading

Germany'den mi iptal oldu? Birçok satıcı uğraşılmaz diyerek Türkiye sevkiyatını kapatmış zaten amazon'da.
Vergisin ödeyen benim ona ne ki demeyin, o kadar çok insan aman iade olsun ne yapayım diye gümrükte bırakıyor ki, satıcılara külfet. Yıllar önce bir kere daha yapmıştı amazon bunu daha bu tip muafiyet rakamları filan ilk düzene otururken. Hatta bazı satıcılar direkt TR kredi kartlarını bile kabul etmiyordu.
3. dünya Loading

Evet Amazon Germany satıcılı ürünlerdi. Aslında isteseler gayet 21 Ağustos öncesinde ulaştırabilirlerdi, bugüne kadarki tüm Germany siparişlerim 1 haftada ulaştı çünkü. Sipariş sonrası birkaç gün hiç kargo hareketi görmeyip iletişime geçtiğimde, müşteri temsilcisi ürünlerin paketlendiğini ve kesin ulaşacağını belirtmişti. Ancak 4-5 gün sonra iptal haberi geldi.

Ben burada Amazon'un kötü niyetli olduğunu düşünüyorum. 6 Ağustos sonrasında Germany ürünlerini kapatmak yerine ne hikmetse çoğuna "Fırsat" adı altında indirim yaptılar, insanlar hücum etti. 1 hafta 10 gün sonra da herkesin siparişini toplu iptal ettiler. Ürünü TR kullanıcıya satıp, 10 gün sonra iptal etmenin bir izahati yok. Tipik parayı işletip iade çakallığını uyguladılar.

Buradan marketleri suçlayan dayı zihniyetinde olduğum anlaşılmasın. Ancak art niyet tek taraflı değil.

Ben burada Amazon'un kötü niyetli olduğunu düşünüyorum. 6 Ağustos sonrasında Germany ürünlerini kapatmak yerine ne hikmetse çoğuna "Fırsat" adı altında indirim yaptılar, insanlar hücum etti. 1 hafta 10 gün sonra da herkesin siparişini toplu iptal ettiler. Ürünü TR kullanıcıya satıp, 10 gün sonra iptal etmenin bir izahati yok. Tipik parayı işletip iade çakallığını uyguladılar.
amazon'un niyetini bilemem de.... amazon ve Jeff Bezos dünyanın en büyük nakit parasına sahip işletmesi... yani tabiri caizse nerelerine koyacaklarını bilemedikleri kadar CASH paraları var.... öyle Türkiye gibi parayı alayım 2 gece mevduata bağlayayım 3 kuruş kazanayım, borcumu geciktireyim o arada çekim gelir filan... öyle bir dünya yok...operasyonel sıkıntı olmuştur, iptal kararı son dakika gelmiştir vb vb... 2023 net cirosu 575 milyar dolar olan bir şirketten bahsediyoruz... bu rakam Türkiye'nin toplam GSMH'nın yarısından fazla... yani sana bana 30 euro iteleme ihtiyaçları olmaz 🙂

amazon'un niyetini bilemem de.... amazon ve Jeff Bezos dünyanın en büyük nakit parasına sahip işletmesi... yani tabiri caizse nerelerine koyacaklarını bilemedikleri kadar CASH paraları var.... öyle Türkiye gibi parayı alayım 2 gece mevduata bağlayayım 3 kuruş kazanayım, borcumu geciktireyim o arada çekim gelir filan... öyle bir dünya yok...operasyonel sıkıntı olmuştur, iptal kararı son dakika gelmiştir vb vb... 2023 net cirosu 575 milyar dolar olan bir şirketten bahsediyoruz... bu rakam Türkiye'nin toplam GSMH'nın yarısından fazla... yani sana bana 30 euro iteleme ihtiyaçları olmaz 🙂
"Amazon Türkiye" diye bir gerçek var ama, yönetenler de Türk. Çoğu premium markanın Türkiye versiyonlarıyla yaşadığım sorunları anlatmaya kalksam adım Ziya'ya çıkar. Mesela çok über süper premium bilinen bir Alaman otomobil markasının yetkili servisi, cilalı yıkamayı bana seramik kaplama diye yutturmaya kalkmıştı.

Özetle global bir firma adının yanında Türkiye ibaresi bulunuyorsa, o firmadan her şey beklenir. Zaten Amazon US ile Amazon.com.tr arasında da dağlar kadar fark vardı.

Ek olarak Amazon üç beş kuruşa bakmaz şeklinde bir dünya yok. Ben gerek bireysel gerek ticari çok alışveriş yaparım, Amazon'un 20-30 TL için bile defalarca sazan.avi yaptığına şahit oldum. Algoritma sepetleri, kaydedilen ürünleri bile takip ediyor ve sürekli sazan.avi deniyor. Yüksek volümlü olunca 1 TL bile önemlidir.

Son düzenleme:
amazon algoritması tokat master zaten, örnek bir ürün fiyat 150 diyelim. stok vs de var, 220 çıkar 180 iner 200 çıkar 160 iner böyle aptal bir döngü var. İndirim zamanları geçer herşey normal fiyata döner.

thomann dan 110 euro alacağım vardı sonraki alışveriş kullanırım diye içeride bırakmıştım, olan ona oldu :/ çok geç farkına vardım bu yeni gümrük muhabbetinin.

Amazon Türkiye başta çok iyiydi. Yani kimse doğru düzgün bilmezken. Ne zaman şark kurnazı çakallar şu: "ürün sende kalsın paran iade" prosedürünü suistimal etmeye başladı, AmazonTR bozdu. Peş peşe 3 tane airpods alıp ikisini iade edebildiği için övünen dalkavuk gördü bu gözler. Akabinde millete ambalajı açılıp iade edilmiş ürünleri itelemeye başladılar mecburen.

Kusura bakmayın; 3. sınıf müşteriye 1. sınıf hizmet veremezsiniz, verdirmezler.

Bana da Amazon.de'den 4. günde 0 gümrükle kapıma gelen MSI Seahawk GTX 1080'i çerçeveletip asmak kalıyor.

Amazon Türkiye başta çok iyiydi. Yani kimse doğru düzgün bilmezken. Ne zaman şark kurnazı çakallar şu: "ürün sende kalsın paran iade" prosedürünü suistimal etmeye başladı, AmazonTR bozdu. Peş peşe 3 tane airpods alıp ikisini iade edebildiği için övünen dalkavuk gördü bu gözler. Akabinde millete ambalajı açılıp iade edilmiş ürünleri itelemeye başladılar mecburen.

Kusura bakmayın; 3. sınıf müşteriye 1. sınıf hizmet veremezsiniz, verdirmezler.

Bana da Amazon.de'den 4. günde 0 gümrükle kapıma gelen MSI Seahawk GTX 1080'i çerçeveletip asmak kalıyor.
şimdiki yeni nesil böyle dalkavuk olarak doğmuş, aslında içimden geçen betimleyi yazarsam üyelik silinir yine.

eskiden chopper tukunu olup da Harley-Davidson'a parası yetmeyenler gidip daha düşük cc japon alırdı şimdi terse dönmüş.
10 yıllık 1600cc Harley'den 200 bin lira daha pahalıya 27 yıllık vn800, vt750 gibi bisiklet ayarı huradaları ilana koyan dalkavuklar var. harley'e geçecekmiş ama 25 yıllık 750cc japon hurdasına yazdığı fiyatla 10 yıllık 1600cc harley alınır da üste 150 bin lira cepte kalır.
zuhal'den 8 bine alınan gitarı sarı sitede 24 bine çakmaya yeltenecek kadar kendilerini zeki sananlar var

Geri