Thomann'dan Alışveriş

İşin gırgırı,kızgınlığı,öfkesi bir yana gençlere çok üzülüyorum ülkede,umutları yok,üretim kafası olanlar kapağı yurtdışına atmaya çalışıyorlar.

Sevgilisi ile iki bira içse 1-2 saatlik keyif min 1000 lira,kafeye gitse min 500 lira ,bunlar anlık keyifler,sosyalleşemeyen gençlerin gelişiminden de ne beklersiniz sonuçta.

Geçen bir gazeteci öyle güzel dedi ki “Hindistan hayatına ,İsviçre bedeli ödüyoruz “ diye.

Uhrevi duyguları,ibadethanelerden dışarı çıkmaması gereken olguları yaşamın temeline oturtan ya da oturtulmasına müsade edilen tüm ülkelerin durumu ortada (bknz Ortadoğu,Afrika).

Daha çok yazılacak şey var da,neyse..Yeri değil..

Bence artık bir suikastçi ekip kurup bunları tek tek avlamalı. Herkesin adresi evi belli, dijital güvenlik diye bir şey olmadığından ülkede. Planlı suikast yapmak isteyenlere istedikleri bakanların adreslerini vereceğim.

İşin gırgırı,kızgınlığı,öfkesi bir yana gençlere çok üzülüyorum ülkede,umutları yok,üretim kafası olanlar kapağı yurtdışına atmaya çalışıyorlar.

Sevgilisi ile iki bira içse 1-2 saatlik keyif min 1000 lira,kafeye gitse min 500 lira ,bunlar anlık keyifler,sosyalleşemeyen gençlerin gelişiminden de ne beklersiniz sonuçta.

Geçen bir gazeteci öyle güzel dedi ki “Hindistan hayatına ,İsviçre bedeli ödüyoruz “ diye.

Uhrevi duyguları,ibadethanelerden dışarı çıkmaması gereken olguları yaşamın temeline oturtan ya da oturtulmasına müsade edilen tüm ülkelerin durumu ortada (bknz Ortadoğu,Afrika).

Daha çok yazılacak şey var da,neyse..Yeri değil..
Ne birası ne kafesi Gökhan Abi tel takımı için aylık kyk kredisinin 3 te 1 ini vericem.

Gerçekten anlam vermekte zorlanıyorum.İktidarın tüm tuşlara basma çabası olduğunu algılayabiliyorum ama ciddi bir işbilmezlik yine duruma hakim oluyor.Bu şekilde halktan bu kadar düzensiz ve yüksek miktarda vergi almak herhalde en son 2.Mehmet döneminde vardı.Tağşişle,bir kesimden fazla ve orantısız vergi almakla uzun vadede ekonomiye katkı sağlanamayacağını ve toplumun devlete olan güvenini sarsacağını bilmek için zaten Keynes olmaya gerek yok.Kendi açımdan değerlendirirsem öğrenci halimle sürekli farklı gitar,ekipman,amfi deneyerek belli bir tecrübe edinmeye çalışıyorum ve sanırsam ekonomik anlamda en kötü dönemde bu işe kalkışmış durumdayım.Yolun sonu da pek aydınlık durmuyor.https://youtu.be/3ksNL9uJssw?si=kdZXZ89QsfJ62gSM

Bu güzel kararlar sonrası dübelin babası John Dubell i yad edelim o zaman;

IMG_2296.webp

Thomann'da kargo bedeli 30€ olduğuna göre bu iş bitmiş maalesef..

Buradaki asıl konunun vergilendirme olduğunu düşünmüyorum. Ama vergi oranları için optimal bir seviyeyi aştığın zaman vergiyi tahsil edemiyorsun ve devletin toplam vergi geliri düşüyor (Laffer eğrisi). Benzer şekilde burada da insanlar ya büyük meblağlara girip ithalatçı olacaklar, ya da çeşitli yollarla ürün alıp zırnık vergi vermeyecekler.

175436 eklentisini görüntüle

Devlet aklı vb. hikaye.. Plan yok, program yok. Kısa vadeli hesaplarla günü kurtarmaya çalışan bir iktidar var. Bu ülkede hiç bir şeye şaşırmam artık..
Bilimsel veriler işe yaramaz... Nas var nasssssssssssss 👉👌

abi ucuz bilet bulup kendimiz alıp getiriyoruz artık başka çıkarı yok. her sene 1 kere öyle bir seyahat ayarlayıp üstüne 1-2 günde gezmeli vs gitar-pedal turizmi yapılabilir. Parkta vs yatılır konaklama ücreti vermeden son gün gitarı alır döneriz.

abi ucuz bilet bulup kendimiz alıp getiriyoruz artık başka çıkarı yok. her sene 1 kere öyle bir seyahat ayarlayıp üstüne 1-2 günde gezmeli vs gitar-pedal turizmi yapılabilir. Parkta vs yatılır konaklama ücreti vermeden son gün gitarı alır döneriz.
Büyük ihtimalle bir kaç aya buna da bir düzenleme getirirler. Çünkü bir çok kişi ya bu yönteme veya bir tanıdığına getirtme yöntemine ya da gelirken yanında getirme uygulamalarına (glocalzone, amerikadaniste, vb.) yönelecek. Bu sefer de saçma bir şekilde bunları regüle etmeye çalışacaklar.

Büyük ihtimalle bir kaç aya buna da bir düzenleme getirirler. Çünkü bir çok kişi ya bu yönteme veya bir tanıdığına getirtme yöntemine ya da gelirken yanında getirme uygulamalarına (glocalzone, amerikadaniste, vb.) yönelecek. Bu sefer de saçma bir şekilde bunları regüle etmeye çalışacaklar.
Ona nasıl bir kılıf uyduracaklar acaba🤔

Geri