Thomann'dan Alışveriş

Merhaba,

Bilinmez bir durum yok, ürünün firmaya maliyeti var, bu maliyete ek olarak nakliye ve gümrük vergisi, kdv ve ötv gibi giderler ekleniyor ve en son da oluşan maliyete bayi karı ekleniyor. Her üründe ve her menşeide vergi oranları farklı, bazı ürünlerde ötv var bazılarında yok bunun ürün bazlı detaylarını siz kendiniz araştırarak hesaplayabilirsiniz. Basit bir formülü yok malesef, ürün özelinde değişkenlik gösteriyor.
Ürünün yabancı firmaya da maliyeti var, orda da vergiler var, Türkiye’deki diğer mağazalara da maliyeti & vergisi var. Yıllardır araştırdım bunu, ürün özelinde A marka ürünle B marka ürünün üzerindeki vergilerin farklı olması diye bir durum kanunlarda kesinlikle bulunmuyor. Ürün grubu olarak Zuhal de prosesör satıyor, Doremusic de. Fakat fahiş fiyatlar sadece Doremusic’te, Zuhal müzik fiyat politikası olarak görece daha iyi. Bir ürün hype yapınca şak fiyatları arttırıyorlar. İsteyenler aşağıdaki fiyatlara bakabilir:

Thomann Boss GX-100 (~19,3 bin TL):

Thomann Helix HX Stomp (~23 bin TL):

Zuhal Boss GX-100 (indirimsiz 30,4 bin TL, indirimli hali 25,8 bin TL):

Doremusic Helix HX Stomp (indirimsiz 54,7 bin TL, indirimli hali 38,2 bin TL):

Doremusic burda alenen demiş ki ben müşterileri ahmak yerine koyuyorum, yiyen gelsin alsın. Doremusic’in yaptığının Türkçe meali bu şekilde.

Zuhal müzik’in kar oranı (ürünün satış fiyatı - ürünün Zuhal’e geliş fiyatı) yaklaşık %20 ve her üründe bu şekilde. Yani Ampero Çin malı bunda karı %20 tutayım ama Boss kaç zamandır gitar pedalı üretiyor, bu markanın ürünleri kaliteli ben bundaki karı %55 yapayım demiyor. Doremusic Yamaha (Line 6)’nın prosesör, piano ve referans monitörlerinde tam olarak böyle yapıyor.

Son düzenleme:
hiçbir firmaya hak veriyor değilim ve zaten müşterisi olmak dışında da ilişkim yok ama şunu da söyleyecem

mahallede iyi iş yapan cafe'ye bakıp ohooo 3 liralık kahve, günde 100 tane satsa... cirosu xxx etse filan... bu kafayla değerlendirmemek lazım

söylenenler yanlış değil, ben de mağdurum TR fiyatlarından ama sürekli thomann'da bu kadar, TR'de bu kadar öyle uzaktan bakarak adalet dağıtamayız... böyle çözülmez bu forum mastürbasyonu ile...
ne yapacaz, ekipmana iyi bakacaz, temiz ve verimli bir ikinci el piyasa oluştıuracaz, zamanla dengeler oturacak, firmalar da adil fiyatlamaya geçecekler

Ürünün yabancı firmaya da maliyeti var, orda da vergiler var, Türkiye’deki diğer mağazalara da maliyeti & vergisi var. Yıllardır araştırdım bunu, ürün özelinde A marka ürünle B marka ürünün üzerindeki vergilerin farklı olması diye bir durum kanunlarda kesinlikle bulunmuyor. Ürün grubu olarak Zuhal de prosesör satıyor, Doremusic de. Fakat fahiş fiyatlar sadece Doremusic’te, Zuhal müzik fiyat politikası olarak görece daha iyi. Bir ürün hype yapınca şak fiyatları arttırıyorlar. İsteyenler aşağıdaki fiyatlara bakabilir:

Thomann Boss GX-100 (~19,3 bin TL):

Thomann Helix HX Stomp (~23 bin TL):

Zuhal Boss GX-100 (indirimsiz 30,4 bin TL, indirimli hali 25,8 bin TL):

Doremusic Helix HX Stomp (indirimsiz 54,7 bin TL, indirimli hali 38,2 bin TL):

Doremusic burda alenen demiş ki ben müşterileri ahmak yerine koyuyorum, yiyen gelsin alsın. Doremusic’in yaptığının Türkçe meali bu şekilde.

Zuhal müzik’in kar oranı (ürünün satış fiyatı - ürünün Zuhal’e geliş fiyatı) yaklaşık %20 ve her üründe bu şekilde. Yani Ampero Çin malı bunda karı %20 tutayım ama Boss kaç zamandır gitar pedalı üretiyor, bu markanın ürünleri kaliteli ben bundaki karı %55 yapayım demiyor. Doremusic Yamaha (Line 6)’nın prosesör, piano ve referans monitörlerinde tam olarak böyle yapıyor.

Ürün özelinde değişen vergilerden kastım, ötv ye tabi olan ve olmayan ürünlerdi. Mesela gitarda ötv yok yurtdışı vergilerine ek ama amfide ötv var. Bundan bahsediyordum, prosesör özelinde konuşmadım.

Geri