Şimdi benim aklımda bir şeyler var da fikir vermek istemem.Ona nasıl bir kılıf uyduracaklar acaba🤔
Şimdi benim aklımda bir şeyler var da fikir vermek istemem.Ona nasıl bir kılıf uyduracaklar acaba🤔
Arabadan iyi yine... bizi gısganan alaman BMW'ye atıyorum 30 bin EUR veriyor, aynı arabaya şahlanan vatandaşım 100 bin EUR veriyor.Bence TR'deki satıcılar da felaket üste zam ekliyor. Neural DSP Quad Cortex Thomann'da 48 bin TL Doremusic'te 94 bin TL.
Nah-sıl oluyor bu iş? 46 bin TL'lik üste ne ekliyorlar?
Aradaki fiyat farkı aslında tam olarak o şekilde değil.Bence TR'deki satıcılar da felaket üste zam ekliyor. Neural DSP Quad Cortex Thomann'da 48 bin TL Doremusic'te 94 bin TL.
dediğinizi yapınca 58 bin oldu. 66 bin de olsa burda 94 bin. %42 pahalı. 28 bin TL havadan para tek bir üründe, bence Doremusic yargılanmalı. Yurt dışı mağazasında örneğin 66 bin olduğunda satıcının karı da bunun içinde. Gerçi zaten Doremusic mağazaları kapanıyor. Türk insanının Yamaha ürünlerine ulaşamamasının en büyük sebebi Doremusic, gitarlar dışında bütün ürünlerinden fahiş kar elde ediyor.Aradaki fiyat farkı aslında tam olarak o şekilde değil.
Şu anda Cyberweek kapsamında Thomann'da genel bir indirim var,
1- Quad Cortex %11 gibi bir indirimde şu anda.
2- Türkiye'den Thomann'a girildiğinde eğer lokasyon Almanya seçili değilse gördüğünüz fiyat vergisiz fiyatı, yani üzerine ödenecek %18 gibi bir ücret eksik olmuş oluyor.
Bunların hepsini eklediğinizde ürün fiyatı kargo hariç 1800 Euro yani 66 bin tl gibi bir şey oluyor. Yine makas çok fazla ancak %100 değil %50'den biraz daha düşük durumda olmuş oluyor.
Sahibindende kullanılmamışları 65bin tl civarında mevcut bu senaryoda mantıklı oluyor.
Kapanıyor mu ? Zuhal tekel oldudediğinizi yapınca 58 bin oldu. 66 bin de olsa burda 94 bin. %42 pahalı. 28 bin TL havadan para tek bir üründe, bence Doremusic yargılanmalı. Yurt dışı mağazasında örneğin 66 bin olduğunda satıcının karı da bunun içinde. Gerçi zaten Doremusic mağazaları kapanıyor. Türk insanının Yamaha ürünlerine ulaşamamasının en büyük sebebi Doremusic, gitarlar dışında bütün ürünlerinden fahiş kar elde ediyor.
Evet 2 büyük şehirde 2 mağazası kapandı (bunlar bildiklerim bilmediklerim de vardır). Eskiden (15-20 yıl önce) hep yeni mağaza açardı.Kapanıyor mu ? Zuhal tekel oldu
yani🙂
Şu bile bir ülkenin gerilemesidir ve bu nesil buna şahitlik ediyorortalaması yaşlı/genç farketmez sanattan,estetikten,hobiden uzak zihniyette.
dayı hele bi soluklan, mevzu başka...Bana biri açıklasın lütfen gitar getirtmenin vergisi ne kadar yurtdışından
keşke Thomann gibi olsa, muhtemelen Doremusic'in 10'da 1'i sayıda insan çalıştırıyordur ama verimlilik oranı olarak 10'a katlıyordur. Kapanan mağazalardan birine çok gidiyordum, satışlar az vs diyorlardı hep (zaten bir şey soruyordum cevap veremeyip müşterileri yanlış yanlış yönlendiriyordu tabi ki satamayacaktı), avm içindeydi ama hep boştu. Türkiye'deki internet alış verişi Avrupa'daki gibi kaliteli değil malesef, üründe sıkıntı çıkınca geri göndermek için uğraşmak gerekiyor hatta bazen kabul etmiyorlar. Dolayısıyla amazon, baktığım ürün yoksa muadili, amazon'da yoksa da mağazadan alıyorum.mağaza kapanması bir şey göstermez...
banka şubeleri de kapanıyor çünkü online olarak her şey yapılıyor, hele de daha hızlı adapte olan genç nesil tarafından ...
şubeler gişeden insan teması ile işlem yapmayı seven 50-60+ yaş grubu için hala var
benzeri müzik mağazalarında da olacak, bu battığı anlamına gelmez... thomann'ın mağazalar zinciri mi var?
Bir de anlamadığım Türkiye'deki mağazalarda ürünü kutusundan çıkarıp ortalık yere koymuşlar (bu dediğim gitar prosesörü genelde). Zuhal'de de böyle. Priz uzak, prosesörü açamıyorsun, şunu bir deneyim mi diye sorunca da, şimdi olmaz falanca kişi gelecek o biliyor, o geldiğinde gelip çalarsın vs gibi saçma sapan cevaplar. Mağaza tasarımı yapmaktan bihaberler. Referans monitörler bir yerde cihazlar başka yerde. Koy şu prosesörlerle monitörleri yan yana, ordan deneyelim tek tek, hatta ben denemeyeyim satıcı adam yapsın o da kabul. IQ sıfır.
Bence TR'deki satıcılar da felaket üste zam ekliyor. Neural DSP Quad Cortex Thomann'da 48 bin TL Doremusic'te 94 bin TL.
Neden bu kadar fazla gitar mı alıyoz araba mı belli değil (arabalar o kadar ucuz değil biliyoz mecazen)dayı hele bi soluklan, mevzu başka...
şaka bir yana çarpı 2 diye düşün o da gümrük işlemleri vs bir miktar kendin uğraşman (ve başarılı olman) kaydıyla
Arabalardaki durum içler acısı fakat onda vergi oranları belli ve açıklanıyor. Gitar prosesöründeki durum nasıl kimse de bir açıklama yapmıyor. 2 sene kadar önce Helix HX Stomp neden bu kadar pahalı dedim, cidden normal fiyatlarında satsa alacaktım o gün, Thomann sayfasını gösterdim, bilmemezliğe yattı, Yamaha (Line 6) çok kaliteliymiş, çok satıyormuş, o fiyatı hakediyormuş vs vs dedi.Sıfır km araç alırken bir tane kendimize, iki tane devlete aldığımız bir ülkede bunu gerçekten soruyor musunuz?
Arabalardaki durum içler acısı fakat onda vergi oranları belli ve açıklanıyor. Gitar prosesöründeki durum nasıl kimse de bir açıklama yapmıyor. 2 sene kadar önce Helix HX Stomp neden bu kadar pahalı dedim, cidden normal fiyatlarında satsa alacaktım o gün, Thomann sayfasını gösterdim, bilmemezliğe yattı, Yamaha (Line 6) çok kaliteliymiş, çok satıyormuş, o fiyatı hakediyormuş vs vs dedi.