%18 gümrük vergisi, kdv değil. Aldığın ürün fatura değeri 1500€ altında ise sorun yok.Bi sorum olucak 30 kilo ve 1500 euro sınırı var gümrük mevzuatında ozaman türkiye seçtiğimizde ürün 1420 euro çıkıyor ve 30 euro kargo türkiyede 18 kdv ödediğiz ürün 1500 euro altındamı işlem görüyor.sınır %18 eklenmemiş fiyatamı uygulanıyor
Yani benim thomana sepette kargo hariç kartla ödediğim para 1500 altı olması yeterli..%18 gümrük vergisi, kdv değil. Aldığın ürün fatura değeri 1500€ altında ise sorun yok.
Evet yasada bahsedilen kargo hariç paket değeri.Yani benim thomana sepette kargo hariç kartla ödediğim para 1500 altı olması yeterli..
Anladım. Peki bu paket okuduklarıma göre direkt olarak adrese teslim geliyor. Ve toplamda kargo hariç ürün fiyatı +%20 ödüyorum. Peki bu ürün gümrükte takılırsa ve gidip oradan almam gerekirse, ek bir ücret ödemem gerekecek mi acaba?ürün bedelinin %20 ödüyorsun 1049 Euro Cargo hariç yani 1049+ %20
Çok çok teşekkürler... Bu hafta siparişimi vereceğim o halde 🙂Ben yaklaşık 25 gün önce sipariş verdim ve şok bir sürede 8 günde adresime geldi %20 ödedim ürünümü teslim aldım inanın doreden alış-veriş yaptığımda daha fazla sorun çıkıyordu takip sayfasından aşama aşama izliyorsun fiyatlarda güzel daha ne olsun + ürünler elime ulaştıktan sonra yorum yaptım 15euro hediye çeki verdiler insanı tahrik ediyorlar 🙂
http://www.thomann.de/intl/tc_electronics_hall_of_fame_mini.htm
şu pedal VAT hariç 66.39€ yapıyor. kargosu 30€. pedalın kendisi 75€'dan düşük olduğu için vergi falan ödemeden toplam 96.39€'ya geliyor değil mi? Compel'den alınca da 297tl yapıyor çok büyük bir fark yok ama meraktan soruyorum.
Evet, vergi kargo haric tutar uzerinden hesaplaniyor. Haftaya bir siparisim olacak thomann'dan. Alim-satim bolumune ilan da actim. Tahminen 5-6 kisi ortaklasa girecegiz kargonun thomann-turkiye kismini dusurmek icin. Siz de dusunurseniz dahil edelim hain planlarimiza🙂