Geçen ay aynı kabin elime sadece %18 vergi ile ulaştı. Ama tabi bizim gümrük olayları değişken olabiliyorT
eşekkür ederim bilgilerin için askıya alıyorum sayende yanılmaktan iyidir👌🎸
Geçen ay aynı kabin elime sadece %18 vergi ile ulaştı. Ama tabi bizim gümrük olayları değişken olabiliyorT
eşekkür ederim bilgilerin için askıya alıyorum sayende yanılmaktan iyidir👌🎸
Maalesef o geçen aydı hocam, şimdi mevzuat değişti, gümrük muafiyetleri kaldırıldı. Her şeye; toplu iğne bile alsan 0,01 usd bile olsa vergi var.Geçen ay aynı kabin elime sadece %18 vergi ile ulaştı. Ama tabi bizim gümrük olayları değişken olabiliyor
En son gitarda ötv yoktu. Bir de amfi ile gitarı aynı kutuya koyacaklarını sanmıyorum, eğer amfi ufak cep amfisi gibi bir şey değilse.abiler şuna kimse cevap vermedi,
şimdi bir gitar birde amfi alsam Thomann dan, gitarada %20 ötv ekliyorlar mı gümrükte? öyle oluyorsa amfi almim.
aynı kutuda gelecekler büyük ihtimal ondan merak ediyorum böyle birşey olurmu diye.
En son gitarda ötv yoktu. Bir de amfi ile gitarı aynı kutuya koyacaklarını sanmıyorum, eğer amfi ufak cep amfisi gibi bir şey değilse.
Hocam şehrinizi bilmiyorum ama bu linkten ilinizin gümrük müdürlüğünü arayıp sorarsanız içiniz rahat eder diye düşünüyorum.koca büyük kutuda yolluyorlar bildiğim kadarıyla, onun içine gitar kutusu + ne aldıysanız koyuyolar diye biliyorum, Vox vt20x amfi alim diyordumda, 1200 liraya geliyor kdv + ötv, burada 1700 küsür lira.
ama olurda gitarada ötv geçirirlerse diye korkuyorum.
Hocam en azından gümrüğüe sizi çağırdıkları zaman ben müdürlüğü aradım böyle bilgi aldım diye kendinizi savunurdunuz en azından diye düşünüyorum. Hayırlı olsun.valla aldım abi gitarla amfiyi, müdürlüğü arasam sadece amfiye ötv alacaz diyecek aramama gerek yok o yüzden. benim derdim memurların onu gerçekten yapıp yapmayacağı.
Çok açıklayıcı anlatmışsınız.Teşekkürler yardımınız ve zaman ayırdığınız için.Ürün eğer faturası üstündeyse kapına(verdiğin adres) kadar gelir. Gümrük vergini nakit olarak ptt görevlisine öder ve ürününü teslim alırsın. Gitar için şu an gümrük vergisi %18 olması lazım. Yukarıda bir arkadaş bahsetmiş e-faturayı seçmeyin diye ona dikkat et. Ürün pakedinin üstünde fatura olmazsa seni gümrüğe çağırırlar kredi kartı ekstreni, e-faturayı ve ödeme sayfasının ekran görüntülerini isteyebilirler buna dikkat et.
Ödemeyi banka yoluyla yapabilirsin ama swift için 20-30 dolar masraf çıkar muhtemelen.
Teşekkürler 🙂ayrıca not düşün sipariş ekranında, kutu dışına fatura şettirin diye nolur nolmaz.
thomann siparişimi bugün kargoya vermiş, toplam 15kg ağırlık varmış, 1 tane gitar 1 tanede amfi. o kadar ağır olacağını bilmiyordum, gümrüğe çağırmazlar umarım. Dhl mi getiriyor şimdi kargoyu kapıya kadar yoksa ptt mi ona kafam takıldı biraz.
ptt getirecek kargoyu, amfi için %18 gümrük vergisi + %20 ötv ödeyeceksiniz muhtemelenthomann siparişimi bugün kargoya vermiş, toplam 15kg ağırlık varmış, 1 tane gitar 1 tanede amfi. o kadar ağır olacağını bilmiyordum, gümrüğe çağırmazlar umarım. Dhl mi getiriyor şimdi kargoyu kapıya kadar yoksa ptt mi ona kafam takıldı biraz.
Selamlar,
Bu başlıkta daha önce tartışılmıştı sanırım ama yine sormak istiyorum çünkü fiyat farkı daha da açılmış sanırım son tartışıldığından beri.
BOSS Katana 100 almak istiyorum (aslında 50 işimi görüyor ama FX Loop da istiyorum). Bir süredir ikinci el bakıyorum ama bulamadım, bayramdan sonra artık sipariş edeyim diyorum.
TR'de bulabildiğim en iyi fiyat 3,291 TL: Boss Ktn-100 - n11.com
Thomann'da kargo ve vergi hariç 1,645 TL: 🎸 Boss Katana 100
%18 + %20 vergi ile 2329 TL ediyor kargo hariç. Kargo 195 TL etti 2524 TL. 767 TL fark var.
Bu durumda Thomann'dan almak çok daha mantıklı gibi. Hesabımda yanıldığım bir nokta var mı? Thomann'dan almak mantıklı mı sizce?
Teşekkürler.
Yanıldığınız nokta thomann ın türkiyeye göndermemesi.
galiba gönderiyor ancak 98 dolar kargosu var.