parası olan alır 😀
Neyi göndermiyor tam olarak, BOSS ürünlerini mi? Blackstar HT-5R MKII düşünebilirim belki eğer öyleyse.
TR'ye gelen ürünlerde bile fiyat farkı o kadar çok ki acaba ne kaçırıyorum diye merak ediyorum. Kim neden TR'den alır bu fiyatlara?
arkadaşlar merhaba . Thomann dan TC helicon voicelive 3 extreme aldım. henüz Thomann ın eline ulaşmadı. bir hafta gibi bir süre daha varmış.
İstanbul posta gümrük müdürlüğünü aradım ve oradaki memurdan 18% kdv ve 20% ötv konusunu öğrendim.
Firmadan aldığım ürünün gümrük tarife istatistik numarasını öğrendim. Yani GTIP , HS code.
Yaptığım araştırmaya göre bu HS kodu ile başlayan ürünler içinde sadece infrared kumandalara ÖTV var.
Aranızda daha önce bu veya benzer bir ürünü thomann'dan almış biri varsa ve yardımcı olursa sevinirim.
Normal şartlarda ÖTV ödememem gerekir ama şu ana kadar yazılanlar biraz kafamı karıştırdı.
Buradaki gümrük memurları GTİP numarasını gözardı edip sizin ürününüzü kafalarına göre sınıflamaya tabi mi tutuyorlar acaba?
Durum böyle mi yoksa yurt dışından beyan edilen GTİP numarasına göre mi işlem yapıyorlar.
herkese selamlar
Bu takip sitesine bir bakın derim2019-06-04 ; The shipment will be transported to the destination country and, from there, handed over to the delivery organization. (Homepage / online shipment tracking: http://gonderitakip.ptt.gov.tr/en/),IPZ-Ffm, Germany
ne gelen var ne giden var, 8 gündür hiç bir update yok, ne dhl ne ptt gönderi takip sitesinde.
şansıma şu 1$ lık ürünlere bile vergi ugulanacağı döneme denk geldi kargom. Ordan oraya atıp kırıp dökmezler umarım.
aynen hocam ben de birşeyler getirtmek istiyorum ama biraz bekleyeceğiz sanırım.Şu hükümetin yaptığı iş değil cidden, 1$ lık hatta 0,5 centlik ürünlere vergi kesilmesi.. saçmalık.
2019-06-04 ; The shipment will be transported to the destination country and, from there, handed over to the delivery organization. (Homepage / online shipment tracking: http://gonderitakip.ptt.gov.tr/en/),IPZ-Ffm, Germany
ne gelen var ne giden var, 8 gündür hiç bir update yok, ne dhl ne ptt gönderi takip sitesinde.
şansıma şu 1$ lık ürünlere bile vergi ugulanacağı döneme denk geldi kargom. Ordan oraya atıp kırıp dökmezler umarım.
en az 3 hata bekliyor Türkiyeye giriş yaptıktan sonra.(havaalanında)
sonra alelacele 38%. ne olduğunu anlamıyorsun.
Hayırlı olsun şimdiden. Gümrük memurları sanırım Çin'den gelen ürünlerle meşgul oldukları için diğer kargolara çok dikkat etmiyor olabilirler. Ne almıştınız gitar ve amfi?Bugün mail geldi thomanndan kargo ülkeye girmiş diye. Hemen gittim ptt sitesine baktım ; çok garip bir şekilde sadece %18 kdv çıkmış, kargo ücretinden de kdv almamışlar. Şaşırdım ve sevindim, kırık ve hasarlı şekilde gelmez inş gitarla amfi.
Hayırlı olsun şimdiden. Gümrük memurları sanırım Çin'den gelen ürünlerle meşgul oldukları için diğer kargolara çok dikkat etmiyor olabilirler. Ne almıştınız gitar ve amfi?