Merhabalar, Thomann.de üzerinden 10 mart'da 100 euro'ya 6L6GC Quad match lamba siparişi verdim. + 30 euro kargo ücreti tabi. 12 mart'da ürün kargoya teslim edildi ve 14 mart'da ürünler Türkiye'ye ulaştırılmak üzere yola çıktı. 19 mart'da ürünler Türkiye'ye vardı ve UPIM'e sevkedildi. Aynı gün 100 euro tutar üzerinden %18 kdv ve 8 TL gümrüğe sunum ücreti + 0.8 TL damga vergisi kesilerek toplamda 135.8TL vergi yansıtıldı. 21 mart'da PTT tarafından kapıma getirildi ve vergi ödemesini kapıda yapıp ürünü sorunsuz bir biçimde teslim aldım. Amfimdeki lambaları değiştirdim ve sorunsuz biçimde kullanıyorum. Sıkıntısız bir sipariş süreci yaşadığım için cesaretlenmiş olarak 2 Nisan tarihinde, toplu bir sipariş verme kararı aldım. Toplam 7 kalem, 16 adet ürün olacak şekilde. Sipariş tutarı 420 + 30 euro kargo ücretiyle birlikte toplamda 450 euro. Sipariş içeriği 1 adet elektrogitar, 1 adet gitar standı, 2 adet yine gitar standı (duvara asılan türden), 2 adet amfi-kabin arası bağlantı kablosu, 6 adet 12ax7 preamfi lambası, 1 adet elektrogitar için hardcase, 1 de Shure SM57 Bundle (Shure SM57 mikrofon, XLR kablosu ve Mikrofon standı). Ürünler haftasonu araya girdiği için 6 Nisanda kargoya verildi. 7 Nisan'da ise Türkiyeye ulaştırılmak üzere havalimanına bırakıldı. Paket ağırlığı toplam 17 kilo. 6 günlük bir süre geçti ve henüz Send item abroad (EDI-received) durumunda. Ben de acaba koronavirüs muhabbetinden dolayı gümrük ve ptt tarafında bir sorun yaşanabilir mi diye bu sabah PTT'yi aradım fakat hat düşmüyor, Ardından İstanbul Havalimanı Gümrük Müdürlüğüne bir telefon açtım ve çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdiler. Aynı zaman da DHL'in anasayfasında koronavirüs salgını sebebiyle bazı ülkelere yapılan gönderilerde sorun yaşanabileceği ile ilgili uzun bir bildirim sayfası mevcut. Türkiye ile alakalı herhangi bir kısıtlama görünmüyor tabiki. Evet biliyorum 6 gün oldukça kısa bir süre ve henüz takip sayfasında bir güncelleme olmaması gayet olası bir durum fakat ülkelerin yarısından çoğuna gönderi kısıtlaması yapılmış durumda ve insanlar bu dönemde kargolarda gecikme olabileceği veya kargoyla gelen paketten virüs bulaşabileceğini düşündükleri için pek sipariş vermiyorlar. Paket sayısının ve iş yoğunluğunun normal zamana göre oldukça az olduğunu düşünüyorum (en azından gümrük için) ve bundan dolayı aslında daha kısa sürede gelmesi de olası. Bundan dolayı içime şu anda bir kurt düşmemiş değil. Bu ay içerisinde Thomann üzerinden alışveriş yapmış olan bir arkadaş mevcutsa deneyimini paylaşmasını rica ederim. Teşekkürler.