Yazayım mı, yazmayayım mı, arada kaldım sonra yazmaya karar verdim...Elimden geldiğince yazılanları tarafsız bir şekilde bölerek değerlendirmeye çalışacağım...
Önce sevgili Funkyou açısından değerlendirmeye çalışalım...
Öncellikle size geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, çünkü anladığım kadarı ile sahip olmanız gerekenden düşük kalitede bir ürüne sahip olmuşsunuz...Bu olayı fark ettiğinizde, satıcı ile temas etmişsiniz ve satıcı hatasını kabul edip ödemesizi size iade etmiş/ediyor/edecek...Olayı bu kadar basite indirgediğimizde, aslında bir problem yok gibi gözüküyor ancak biraz daha detaya girmekte fayda olduğunu düşünüyorum (ki bu benim görüşüm, detaya indirgemeyen arkadaşların görüşlerine de saygı duyuyorum)...Tesadüfi bir şekilde, sahip olduğunuz amplinin işçiliğinin olması gerekenden düşük olduğu bilgisini ediniyorsunuz ve haklı olarak "kazıklandım" hissine kapılıyorsunuz...İşte bu noktada görüş farklılıkları oluşmaya başlıyor, birinci görüşe göre, butik ampli yapan, forumda bilinen tonguch un mevcut işçiliğine göre sizden talep ettiği rakamın yüksek olduğu düşünülüyor, ikinci görüşe göre, size belli kalite standartları sözü vermemiş bir butik ampli üreticisinin aradığınız tona ulaşmanızı sağladıktan sonra işçiliğinin pek önemi olmadığını savunmakta...(Dikkat, bu noktada hayati tehlike mevzusu henüz ortada yok)...Ben, eğer çok çok kötü bir işçilik (yani hiç olmaması gereken, yerlerde bir işçilikten bahsediyorum) yoksa ikinci görüşü benimsiyorum ancak bu noktada talebiniz ve delilleriniz ışığında tonguch işçiliğin olması gerekenden düşük olduğunu ve hatasını kabul ediyor ve düzletme/para iadesi öneriyor...Bence bu noktada alım-satım açısından bir problem yok, hatta olması gereken yapılmış...Kimse aldığı elektronik cihazın içini açıp bakmak zorunda değil ancak satıcılar belli standartları tutturmak zorunda, yaşadığınız bu tatsız/talihsiz olay sonrası kendi tecrübelerinizi paylaşıyorsunuz ve benzer ürüne sahip ya da sahip olmayı hedefleyen arkadaşları uyarıyorsunuz, bu açıdan size teşekkür ediyorum...
Sevgili hackeiommi açısından değerlendirmeye çalışalım...
Tesadüfi bir şekilde ürünün hayati tehlike yaratabileceği ortaya çıkınca (bu yargıya kendim varabilecek kadar teknik bilgi sahibi değilim, bu sonuca diğer arkadaşların görüşleri sonrası varıyorum), benzer ürüne sahip ya da sahip olmayı hedefleyen arkadaşları uyarıyorsunuz, bu açıdan size teşekkür ediyorum...
Buraya kadar iki tane teşekkür var aslında ama konu dağılıyor dağılıyor, insanlar geriliyor ve gerçekten lambalar değil, kalpler kırılmaya, o forum, şu forum, bu forum muhabbetleri, minik beyinler, büyük göğüsler, kıllı bacaklar, karikatürler, nü resimler, otlar, boklar, kakalar, hakaretler, ilan-ı aşklar, suçlular, yargıçlar başlıyor...Bunlara gerek var mı, bir forumu forum yapan kullanıcılardır...Bu noktada başta sevgili Funkyou nun (onun yazdıklarını en sert bulduğum için), sonra da benzer post yazan diğer arkadaşların yazdıklarından ötürü (özellikle "Her toplum hak ettiği şekilde yaşar...'' Çoğu kişinin o minik beyni anlamayacak ama ben genede yazayım dedim... bölümüne, her ne kadar yaşadığı tatsız forum muhabbetlerine üzülsemde) üzüldüğümü belirtmek istiyorum...
Sevgiler ve saygılar...