Az önce siyaset bilimci Burak Bilgehan Özpek'İn tespitlerini dinliyordum. Sosyal medyada sosyolojik tespitler yapmanın "şehvetine" ve anlık nüktedan tespitlerle "haklı çıkmanın" cazibesinin tehlikesine işaret edip, asıl siyasetin bunları aşması gerektiğini söylüyordu.Yorum yapan herkese saygı duyuyorum. Amacım kimseyi aşağılamak değil. Zaten aşağılayıcı bir şey de yazmadım.
Sadece kendi kitlemizi betimlediğim için kulağa ofansif geliyor diye düşünüyorum.
@barrios
Siz aslında cevabı vermişsiniz. Rock/Metal bizim için yeni değil. Bir önceki neslin bu kültürü kabul ettirene kadar çektiği bir çile var. Buna saygı duyuyorum. Adamlara satanist gözüyle bakıldığı çok olmuştur vakti zamanında. Benim dert ettiğim mevzuda tam olarak burada başlıyor aslında. O adamlar kendi dönemlerinde popüler olan ancak Türkiye'de olmayan bir tarza özeniyorlardı. (rock/metal) Kendi ellerindeki imkanlarla bir emek verdiler ve bunun sonucunda yeterli olmasa da bir rock alt kültürü oluştu ülkemizde. Ancak bu kültür o dönemde ülkemize yeni olduğu için çok şekilci bir mentaliteyle kabul gördü. Metalci olmak siyah giymek, deri mont giymek gibi algılandı. Bildiğimiz türkü söyleyen adamlar, saçları uzun diye siyah tshirt giyiyorlar diye rock müzisyeni kabul edildi ülkemizde. Şuan internet sayesinde bir değişim var. Şuan ki genç kitle hem metalin köküne sağdık hem teknik olarak çok daha doğru bilgilere ulaşabiliyor.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bende diyorum ki şuan gitar dünyasında bir değişim var. Bu değişim ülkemize neden uğramıyor. Demiyorum ki metal çalan herkes shoegazeci olsun. Diyorum ki 1 tane bile örneğiyle karşılaşmıyorum ülkemizde. Belli ki bir yerlerde bir sorun var. Bizimde elimizden pek bir şey gelmiyor bu konuda maalesef. Anca bir forumda dert yanabiliyoruz.
Toplumun dokusu zorlamaya gelmiyor. Bunlarla kapışmayan, hatta alenen suyuna giderek bir şeyler yapan (bkz Duman) gibi ekipler bunu çok iyi kavramış.
Bir diğer örnek de alıp başını gitmek elbette. Bu da bir çözümdür. Alakasız örnek gibi gözükecek ama, bence Filenin Sultanları'nın pasör çaprazı Ebrar Karakurt buna iyi bir örnek olur. İtalya'ya gidiyor bu yıl. Tam bir özgür ruh, başkalarının ne düşündüğü umurunda değil. Vurdu smacı hatun; karakteri öyle zaten🙂
Diğer çözüm, bir uzlaşmaya gitmek. Sosyolojiyi inkar etmeyen, ama müzikte değer verdiğiniz unsurlardan da ödün vermeyen. Bunun için genellikle bir yan gelire ihtiyaç var, aksi takdirde hayat çok zor oluyor....
Son düzenleme: