Arkadaşlar merhabalar,
Ben oldukça meraklı bi adam olarak bugüne kadar gitarlarımın ayarlarını araştırarak, öğrenerek hatta bozarak kendim yapmayı öğrendim ancak şu an gitarıma oldukça toplu bi modifikasyon uygulamayı düşünüyorum, İstanbulda ikamet ediyorum ve Fatih usta'ya gitmeyi düşünüyorum, Fatih usta sanıyorum vigiliante nickiyle foruma üye ama sık sık ziyaret etmiyor direk ondan cevap gelirse ne mutlu bana
🙂
Her neyse fazla uzatmadan iki üç sorum var onları sorayım:
Fender Mexico Strat'ım var şu an s-s-s durumda ve texas special manyetik seti takılı ancak köprü pozisyonundaki boşluk humbucker için uygun. Ben de kendi müzikal zevklerim çerçevesinde gitarı pearloid h-s-s bir pickguard bulup coil switch'li h-s-s 'a çevireceğim, manyetiklerimi potanslarımı switch'lerimi aldım aylar önce öyle bekliyorlar, Amerika'dan gelen bir arkadaşım da sağolsun kilitli burgular, seymour duncan tb-4 ve hot rails bir de roller nut getirdi bütün malzemelerim hazır oldu hemen hemen.
İlk sorum pearloid yani sedefli 3 veya 5 katman plakadan pickguard kesen bir atölye vs. yer var mıdır fiyatları nedir? Bir ara forumda vardı ama bulamadım şimdi, en kötü yurt dışından alıp bekleyeceğim gelmesini.
İkinci sorum linkte vermiş olduğum yöntemi uygulayabilir mi Fatih usta? (yanlış anlamayın höeeaea o anlamaz yeaea demiyorum bana baya enteresan geldi ve sık uygulandığını düşündüğüm birşey olmadığını düşündüğüm için sordum)
Link :
http://brawerguitarrepair.blogspot.com/2010/12/adding-22nd-fret-to-21-fret-strat.html
Not: Benim klavye rosewood sanıyorum daha kolaymış rosewood'a 22. perdeyi ekletmek.
Başka Not: Komple tuşeyi değiştir demeyin $$$ çıkarmıyorum ben de öğrenciyim zaten kaçan kaçtı manyetik falan derken
🙂
Son sorum şimdi aşağı sıralayacağım işlemler bana toplam ne kadara patlar bir tahmininiz var mı?
*Yeni pickguarda eski pickguarddan sadece orta manyetik gelecek şekilde komple yeniden bağlanacak, sap ve köprüde coil switch olacak.
*Eski burgular çıkartılıp vida delikleri doldurulup yeni delikler açıp locking tunerlar takılacak.
*Roller nut takılacak.
*22. Perde eklenecek.
*Jack plate değişecek.
*Gitmişken farz olan fretlere tesfiye, sap ayarı genel bakım hede hödö yapılacak.
İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz, ilk iki soru 30 puan son soru 40 puandır. Başarılar.
🙂