duman-55 demiş ki:arkadaşlar benim gitarın basi perdelerinde tıslama geliyo neden acaba ve bu olayı haleltmem için samsunda bildiğiniz biyer varmı?
cenqq demiş ki:ben beyoğlunda yüksel ustaoğluna bir mexico fender gövdesi vermiştim sap kırılmıstı.. tamir etmesini söyledim benden 1.5 yıl sonra gelmemi söyledi fiyat olarak 200lira istedi. 2007 yılında bıraktım gitari 2009 da geri aldım ve hayretler içerisindeyim sapın orjinali üstünde ama kırılan yerinde birtek cizik yokdu.. ben bukadar iyi bir usta görmedim sapı deiştirmediğini söyledi naptın ozaman dedim orası ustalik bırakta okadarı bize kalsın dedi.. eyer istanbulda oturuyorsan tamir bakım için beyoğlunda yüksel ustaoğluna gitmeni öneririm. bakım 30liraya yapıyor. sap ayarı 15 lira floyd rose ayarları 20 lira komple elden gecip tüm ayarlarının yapılmasını istiyorsanız 100lira + 2 gün sonra alabiliyorsunuz.. ve murat sezen in yetiştirdiği elemanlardandır kendisi.. yaşı 50 yi aşkın : )
Atalay demiş ki:Ben gitarist arkadaşlara zamanla kendi gitarlarını nasıl toparlayacaklarını öğrenecek bilgi ve tecrübe edinmelerini tavsiye ediyorum. Çalmakla bitmiyor, neyi çaldığınızı da bilmek "gitaristlik"in unsurlarındandır. Hele ki fret değiştirmek ve sap ayarı yapmak vazgeçilmezdir. Şahsen bu ülkede başında beklemeden kimseye gitarlarımın üzerinde iş
yaptırmayı düşünemiyorum.
Bunları, çok bildiğini sanıp işin içine sıçan bazı lutier takma isimli çöpçüleri hedef alarak söylüyorum. Kendini bilen adam üzerine alınmaz.