Ben de Ankara'dan Istanbul'a taşındım.
Ankara'da Kenan'dan sonra, Istanbul'da da en iyi luthier kim araştırması yaparken, yine bu ve benzeri sitelerdeki yorumlardan yola çıkarak Istanbul ayarı yapılması gereken iki gitarımı Murat Sezen'in atölyesine götürdüm, işte yaşadıklarım:
1nci gitar: Gibson Les Paul Standard Limited Edition
Murat Sezen gitarı beğendi, buna kemik nut takalım muhteşem olur dedi. Tüm ayarları artık kemik nut için 200 dolar istedi, tamam dedim.
2nci gitar: SRV Stratocaster
Murat Sezen gitarı beğenmedi, bununla çok uğraşıcaz ama adam olur dedi.
Tüm ayarları için 200 dolar istedi, tamam dedim.
1 hafta sonra gitarları almaya gittim. İşte sonuçlar:
1nci gitar:
Les Paul'e kemik nut takılmış.
Keşke taktırmasaymışım, zira kemik nut, sap'tan kısa, baş parmağım sürekli takılıyor, zira saptan içerde duruyor. Daha da beteri, eski nut'ı sökmek için, sanırım çekiçle, başparmak tarafından vurmuşlar ve hedefi şaşırmışlar ki sap cilasında kırıklar ve ezikler var, boyası da zedelenmiş, ve rötuş yapılmış.
2nci gitar:
Action güzel olmuş, orjinal nut törpülenmiş güzel olmuş.
Bütün fretler bir güzel tesfiye edilmiş.
Ama benim (gitarla geçen 19 yıldan sonra) bildiğim, fret tesfiyesinden sonra fretlere crown yapılır, yani zımparayla düzleşen fretler, tekrar yuvarlaklaştırılır, ama nerdeee... gitarda buzz var, sebebi de crown olmaması, zira teli bastığın fret buzz yaptırıyor, her telde ve her frette var, stratocasterın sesi artık bulanık.
Dünyanın parasını ver, güzelim gitarları emanet et, sonrasında böyle rezil ol.
Araştırmaya devam.