👍İşte budur. Bırakın artık takıntılarınızı, iyi ton iyi tondur, kafasında Squier veya SX yazması bir şey değiştirmez.
Sen gibi adamlar lazım bu foruma kardeş. Helal. Bu mantıkta olursak çok şey başaracağız.
👍İşte budur. Bırakın artık takıntılarınızı, iyi ton iyi tondur, kafasında Squier veya SX yazması bir şey değiştirmez.
Turk genci gayet gercekcidir cebindeki para da bellidir.
Peki gitar tavsiye başlıklarına göz gezdirdin mi hiç? Squier affinity tele ile strat arasında kalan kişiye mim fender al diyen insanlarla dolu ülkemiz. Ben manyetik modifiyesi ile affinitylerin mim kadar kaliteli olacağını ve fiyatının hâla yarısı kadar olacağını düşünen kişi sayısının öbür türdeki insanın milyonda biri olmasından ötürü açtım konuyu. Oysa ki yabancı forumlarda, bu iş böyle değil. SX Furrianlar ile(90 dolarlık gitar) profesyonel çalışma yapan insanlarla dolu. Birçok kişiye "Acaba mim fender mi alayım yoksa sx alıp modifiye edip, artan parayı kendime mi saklayım" dediğinizde, SX öneriyorlar. Etiketten başka kriter yok bizim insanımızın yüzde doksanında.Turklerin marka fetisitligi derken, pahali gitarlarin %99.999'u zaten yurtdisinda satiliyor. Bu pahali gitarlari yapan firmalarin zekati etmez Turkiye pazari, tam tersine memlekette satilan 10 gitarin 9'u Cort, Schecter vs gibi fiyat perfomans orani maksimum olan urunler, alanlar da ogrenci, sanirim bu imkansizlik daha ziyade ceneye vuruyor, forumlara baksan herkes Gretsch White Falcon falan caliyor zannedersin. Lakin pratikte Turk genci gayet gercekcidir cebindeki para da bellidir. Bu bakimdan ben bir sorun gormuyorum yani...Onumuzdeki asil engel yedek parcalarin fahis fiyatlari, bunu daha once de yazdik...Parasi olan zaten bu baslikla muhattap olmaz, cakar tek cekimle kartini gitarin kralini asiverir duvarina, Tokyo'da da boyle Cemisgezek'te de...
Peki gitar tavsiye başlıklarına göz gezdirdin mi hiç? Squier affinity tele ile strat arasında kalan kişiye mim fender al diyen insanlarla dolu ülkemiz. Ben manyetik modifiyesi ile affinitylerin mim kadar kaliteli olacağını ve fiyatının hâla yarısı kadar olacağını düşünen kişi sayısının öbür türdeki insanın milyonda biri olmasından ötürü açtım konuyu. Oysa ki yabancı forumlarda, bu iş böyle değil. SX Furrianlar ile(90 dolarlık gitar) profesyonel çalışma yapan insanlarla dolu. Birçok kişiye "Acaba mim fender mi alayım yoksa sx alıp modifiye edip, artan parayı kendime mi saklayım" dediğinizde, SX öneriyorlar. Etiketten başka kriter yok bizim insanımızın yüzde doksanında.
Birçok kişiye "Acaba mim fender mi alayım yoksa sx alıp modifiye edip, artan parayı kendime mi saklayım" dediğinizde, SX öneriyorlar. denmis ben de cevabimi buna gore kurguladim. Bu sizin bahsini gecirdiginiz karsitligin biraz disinda bir arguman. Dediginiz sey ise ayri bir tartisma vesilesi ki benim ona yonelik bir yorumum yok.Olay "istediğiniz gitarı almayan, aman daha fazla para vermeyin" olayı değil ki. Olay "gitar güzel gözükmesin, kafasında fender YAZMASIN" olayı da değil. Olay oturduğu yerden SADECE kafasında Squier yazıyor diye bir gitara işe yaramaz muamelesi yapmaya karşı olmamız.
Milletimizin görmemişliği ve marka merakı her konuda var zaten profesyonel seviyedeki müzisyenler gitarlar arasındaki farkı 12 yaşında gibson isteyen çocuktan çok daha iyi anlar şöyle düşünün eric clapton un kullandığı gitarla bize satılan aynımı? belki aynı belki değil bunuda profesyonel kulaklar anlayabilir o yüzden gitarları fiyatları yerine duyduğumuz seslere göre değerlendirmeyi öğrenmemiz lazım