Marka olan, pahalı olan ve kendini marka olarak kabul ettiren her ürün her zaman daha caziptir, bu algı ülkelere göre değişir.Kaliteli ürünler yok mu peki bunlar arasında? Elbette vardır ama sen ihtiyacın fazlası aldıktan sonra ne yapacaksın marka ürünü?Kendimden örnekle şöyle diyeyim.Bu ülkeye girişi olmayan o kadar spesifik güzel aletler var ki.Üstelik fiyatları da çok uygun.Gel gelelim ki ülkede satılmıyor ama.Ben birkaç yıl önce dağılmaya başlayan gitarımı tamir ettirdim, tonal ve manyetik anlamında faklı birşey almak üzere sattım.Peavey cirrus bpx de karar kıldım, fakat o ne bu markanın elektro gitarları bile bulunmuyor, sonra mydukkan.com a falan markanın satışını ilan etmişler fakat o da sadece birkaç elektro gitardan ibaretti.2011 deydi sanırım, artık almaktan vazgeçip başka bir gitar aldım Türkiye'den ve Ankara'da Hatay Sokak'taki müzik dükkanlarından birinde peavey bass gitarlara rastladım fakat adamlar ısrarla çok alt serilerini satıyordu.Dediğim bass gitarın üretim yeri kore , neckthuru birleşime sahip, üzerinde tiger eye kaplama vardı, pauferro gibi ilginç ağaçlar kullanılmıştı ve üzerinde usa üretim 18 volt 3 band eq devre vardı.Bunlara rağmen de 250-400 $ arasında sıfır fiyatları vardı.Bu bahsi geçen gitar kısa sürede piyasada tükendi.Aynı serinin usa üretimi de var fakat kore üretim bpx serisi usa dan daha nadir bulunuyor.Ucuz olan her zaman kötü olmuyor.Fakat insanlarda fazla para verildiği zaman ürünün daha iyi çıkacağı algısı var bunu yıkamazsınız malesef. Ha bazıları var bunun farkında onlar da , ne mutlu onlara 🙂 Fakat bazı kişiler vardır adam sunta imalat( forumda çoğu kişi yılların tecrübesi olarak biliyor, bilmeyenlere de diyeyim bu firma bir dönemin üretimlerini sunta bir malzemeyle yaptı) squier için fender i tokatlar(birçok markanın bu tarz üretimi var) vs diyor, iki markaya karşı da antipatim var yanlış anlaşılmasın itici geliyor bana, suntanın gerçek ağaçtan üstün olma ihtimali yoktur, o yüzden sizi o sunta gitarın akçaağaç olan sapıyla kırarım 😀