Fikri olmayanların bu konuda bile fikri yoksa hangi konuda var acaba?
Hdp nin tutuklanmasında kesinlikle sizinle aynı düşünmüyorum. Bence bunu Hitler'den örnek vermek gerekirse Alman piyasasını durmadan sallayıp ülkeyi batırmaya çalışan Yahudileri toplama kampında toplaması diyebilirizHitler önce komünistleri tutuklattı. (hdp) Sonra yetkileri eline alıp (şu anki referandum) sosyal demokratları dağıttı (chp). Bütün parlamento onun "nsdap" (akp) partisine ve onu destekleyen diğer partilere kalmıştı. (mhp) 1930'lara gelindiği zaman Nsdap (akp), ülkeyi yöneten tek güçtü. Almanya 3. Reich olarak parti devletine dönüşmüştü. Hitler (günümüzdeki malum şahıs) hem ordunun başkomutanı hem ülkenin devlet başkanı ve başbakanı hem de partinin genel başkanıydı. Adolf hitler ırkçıydı. Diğeri mezhepçi (sünni). Yahudilerden ve komünistlerden nefret ederdi. Öteki kürtlerden ve komünistlerden nefret ediyor. Hitler yalandan reichtag meclisini yaktırdı. Öteki yalandan darbesiyle kendi meclisini helikopterlerle taradı. Bu kadar benzerlikten ve bu kadar ibret alınması gereken olaydan sonra ( bedeli 2. Bir dünya savaşı ve 60 milyon insanın ölümü olmuştu.) Hala aynı hataya düşüyorsanız, pes artık sevgili forum ahallisi.
Biliyorum bende biliyorum. Ben zaten bu paket başkanlık sistemi değil diyorum. Başkanlık böyle birşey değil. Başkanlık kuvvetler ayrılığı üzerine kurulu bir sistemdir. Senato çok farklıdır türkiye'den. Her an dengeler değişebilir. Ben zaten bu sisteme hayır diyorum. Başkanlık olsaydı evet derdim. Ama benim demek istediğim çok radikal görüşlü çok fanatik olmanız. Yanlış bence.İzahı budur şu anki başkanlığın. Normal bir meşrutiyet değil bu sevgili @gretschci bu hitlerin meşrutiyeti, abdulhamitin meşrutiyeti. Kısaca meşrutiyet adı altında monarşi.
Şahsen cumhuriyetten öte köy yok benim için. Modern bir devlet başkanlığı dahi olsa desteklemezdim. Kaldı ki malum şahıstan da nefret eden biriyim. Gerçi hali hazırda hem yasama hem yürütme hem de yargı iktidar partisinin elinde pek farketmiyor yönetim olarak. Ama burda amaç oligarşik parti yapılanmasını ve güçler ayrılığını kaldırıp totaliter bir dikdatörlük rejimine geçirmektir. Bu referandumda evet çıkarsa en azından yönetimdekileri değiştirme şansı varsa bile kaybedilecektir.Biliyorum bende biliyorum. Ben zaten bu paket başkanlık sistemi değil diyorum. Başkanlık böyle birşey değil. Başkanlık kuvvetler ayrılığı üzerine kurulu bir sistemdir. Senato çok farklıdır türkiye'den. Her an dengeler değişebilir. Ben zaten bu sisteme hayır diyorum. Başkanlık olsaydı evet derdim. Ama benim demek istediğim çok radikal görüşlü çok fanatik olmanız. Yanlış bence.
?
Tüm renklerin allah belasını versin, ok, peki senin rengin ne?
Öyle herkese giydirerek olmaz bu işler.
O ne laik penalardır öyle 😀