ekipmanım:
ibanez rg 350dx + duncan custom custom + di marzio paf pro :
gayet iyi bir gitar. işçiliği güzel, temiz. gitarın boyasının plastik boya gibi ruhsuz bir havada olması ve çok kalın olması dışında sorun yok. sert, yumuşak, clean; her tür tonu rahatlıkla alabiliyorum kendisinden. ayrıca artık doğru dürüst akort kaçırmıyor. ancak kola 10 15 kez sağlam asılacaksın ki duyulabilecek kadar kaysın akort.
üstündeki manyetikler çok yakıştı kendisine. duncan daha tiz karakterli cayır cayır ritm tonları veriyor. di marzio paf pro ise bas ve midleri kendini daha çok gösteren ama gene de parlak solo tonları.
rg 350 dx in kendi hardware i doğru konuşmak gerekirse çok iyi değil. bilhassa elektronik aksam ve vidalar sorun çıkarabiliyor, benim gitarın kendi potanslarıyla bayaa bi derdim oldu sonra cts marka potans taktım kendine geldi.
rg350 stock manyetikleri çok iyi değil. özellikle bridge manyetiği çok zayıf kalabiliyor bazen. neck i fena değildi ama kendi zevkim için değiştirdim.
fiyatı için iyi bir gitar olduğunu düşünüyorum.
g&l tribute asat special:
http://www.turkrock.com/ftopic44425.html asat başlığında değerlendirmem yer almakta.
line6 pod 2.0 + fb4 footswitch:
amfi bulunamayan yerlerde cankurtaran. ton üstadı.basit ama kaliteli. bence efektle fazla işi olmayanlar için süper bir alet. üstündeki birkaç efektler çok profesyonelce olmasa da iş görüyor. tonlar çok iyi. sadece düzgün bir clean ton için biraz uğraşmanız, deneme yapmanız gerekiyor. onun dışında her şeyiyle tavsiye edebileceğim bir alet.
mxr doubleshot distortion :
çeşit çeşit distortion tonları yakalanabilecek bir pedal. 2 kanalında 2 ayrı karakterde distortion pedal var sanki. ilk kanal daha bi 80ler tınlamalı ve dolgun bir distortion verirken 2. kanal yüksek gain'de metal ve hardcorecuların işine gelecek bir ton, düşük gainde ise overdrive tadında hoş tonlar verebiliyor. 1. kanalın düşük gainli hali benim hoşuma gitmeyen hafif fuzz tadında bir ton veriyor ama bence tatlı bir ton değil. üstünde tonları değiştiren focus tuşları var. 1. kanalın focus tuşu midleri kısarken 2. kanalın focus tuşu bas ve tizlere hafif vurgu yapıyor.
aletin equalizerı çok etkili. ayarları çok açarsanız feedback bile yapabiliyor. ayrıca çıkışı çok güçlü doubleshot distortion un.
boss ps3 pitch shifter - delay
11 modlu bu canavarın (3 delay modu, 1 detune, ve 7 pitch shift modu) pitch shift i biraz yapay bir tat verse de iş görüyor müthiş harmoniler yapabiliyorsunuz tek gitarla. detune özelliği ile chorus tadı yakalayabilirsiniz, 2 saniyeye kadar olan delayinden memnun kalmamanız ise çok zor.
crybaby gcb 95 wah:
bildiğin wah. kaliteli. morleylere göre daha parlak wahlıyor, funk veya pop gibi türlere ve ritm sırasındaki wahlara bence daha uygun.
torque TL50r:
yeni aldığım bu amfinin hastasıyım. tok ton neymiş bana gösterdi kendisi. transistörlü olmasına rağmen preamp gainini zorlamanız çok tatlı bir overdrive a sebep oluyor.üstünde celestion olmasına rağmen cayır cayır değil, mesela eski amfim marshall vs30r ye göre çok daha bas ve mid karakterli. 12 inç celestion hoparlör var üstünde, dediğim gibi. zamanında önder focan ın amfisiymiş. reverbünde sorun vardı, temassızlık varmış, aldım elime lehimi tamir ettim
🙂
benim ekipman bu kadar. genelde ibanez ve pod u birarada kullanıyorum, amfi olan veya amfiyi götürebileceğim yerlerde g&l ile analogları götürüyorum.
değerlendirmelerimin işinize yaraması dileğiyle.