Fender Standard Telecaster: Bu gitar benim şu ana kadar çaldığım en rahat gitarlardan. Parçalarının falan kalitesi bir American Standard kadar olmasa da gitarın fiyatına göre iyi bence. Tonu orjinal haliyle hiç fena değildi ama ben amerikan tele manyetikleri taktım buna. Bir süre sonra da burgularını kilitli burgularla değiştirmeyi düşünüyorum, param olur olmaz. Kısacası bence genel olarak oldukça kaliteli bir gitar.
Washburn XB120 bass: İlk ve son bassım. Başlangıç için çok iyi bence, aktif manyetik, fena olmayan çalım rahatlığı, iyi bir öğrenme gitarı. Bu aletle okulda bir sürü konsere çıkmışlığım vardır ve iyi dayandı bence, beni tatmin etti.
Yamaha CG130A klasik gitar: Yanılmıyorsam baya eski bir gitar, benden önce ablam bunda öğrenmişti, sonra bana geçti, ilerde de oğluma geçer heralde aile yadigarı olarak. 😛 Fena bir gitar değil, sesi baya iyi bence ama klasik olmasından kaynaklanan sap kalınlığı, tel yüksekliği, perde genişliği gibi sorunları var ama egzersiz yaparken daha yararlı oluyor bu özellikleriyle.
Laney TFX-1 amfi: Clean tonları hoşuma gidiyor bu amfinin ama tabi lambalı bir amfiyle kıyaslamıyorum bile. Efektleri idare eder. Sadece reverb ve bazen chorus efektlerini kullanıyorum amfinin üzerinden. Drive kanalı yumuşak drive'larda pek iyi değil, onun için pedal gerekiyor ama sert tonlarda harika. Teleyle bile muhteşem distortion tonları alabiliyorum bu amfiden. Özellikle bas frekansları çok sıkı ve kuvvetli duyuluyor. Ama drive kanalında sesi fazla açınca (7'den fazla) amfi baya zorlanıyor, açık arkasından uğuldama sesleri geliyor, üzerinden pena, tuner, ne varsa yere atıyor. Yine de o anki ton çok hoşuma gidiyor.
Marshall B30 bass amfisi: Sıradan bir amfi işte. Yanılmıyorsam hybrid sınıfına giriyor. Valvestate teknolojisi kullanılıyormuş. Marshall oluşu sizi yanıltmasın, pek bir espirisi yok. Yine de kaliteli bir amfi ama. Tabi aktif manyetikli basslarda yüksek volume'de kötü sonuç veriyor, kendimden biliyorum. Neyse ki benim bass pasif de olabiliyordu isteyince. Tabi drive'lı bass tonu seviyorsanız başka.
Jim Dunlop Crybaby GCB-95 wah: En standart crybaby modeli ama yine de oldukça iyi bir pedal. İşimi fazlasıyla görüyor. Fazla söze gerek yok...
Boss OD-3 overdrive: Bence muhteşem bir overdrive pedalı. İstendiği taktirde hem çok yumuşak, bluesvari tonlar hem de daha sert, 70'lerin soundu tonlar verebiliyor. Ayrıca transistörlü amfilerde de çok iyi performans gösteriyor. Lambalı amfiyle düşünemiyorum bile... Bunu tek geçerim.
İbanez TS-9 overdrive: Reissue tubescreamer. Bunu ben çok düşük gainle kullanıyorum hem OD-3'ü boost etmek için hem de amfinin cleanini arpejlerde daha canlandırmak için. Lambalı amfim olsa çok daha iyi sonuçlar verirdi tabi pedal.
Benden bu kadar. Sağlıcakla kalın, müzikle kalın. Kolay gelsin.