Turkrock Sinema Kulübü

MV5BMTY3MTI5NjQ4Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwOTU1OTU0OQ@@._V1_SY317_CR0,0,214,317_.webp

Sevgili ve değerli forumdaşlarım arasında çoktan izleyenler olmuştur tahminimce. Ben yeni izledim ve ayıldım bayıldım. Böyle bir keyif yok. Senaryo menaryo yalan, klişelere boğulmuş tırt diyaloglarla dolu film. Hatta hiç diyalog yazmasalar sırf görüntülere bakarak konudan sapmazsın. O kadar yıldız oyuncunun yanında filmde en iyi oyunculuğu da Japon bir kız çocuğu sergilemiş, izleyin göreceksiniz.

Fakat işte belli bir kuşağa nimet bu film. Çocukluğunda Laserion, Voltron, Saber Rider (Ninca tosbağalardaki April yalan, asıl Saber Rider'ın April'ını gör), Transformers izlemiş adam bu filmi ağlayarak izler. Dev robotlar dev canavarlara karşı savaşıyor ve dünyayı kurtarmaya çalışıyor, müthiş. Bu akımı başlatan ve en önemli temsilcisi olan uzakdoğuya da saygı duruşu bir anlamda. Şu soğuk yağmurlu günlerde pazar sabahı kahvaltıyı müteakip aç seyret bunu, pişman olmazsın.

not: çizgi filmlerin isimlerini youtube videolarına linkledim.

Olum senelerdir muhabbeti filan geldiğinde anlatmaya çalıştığım çizgi filmin ismi Saber Rider'mış ya lan. Hastalığımın ilk 3'ündedir. Bunu hatırlamaya çalışıyordum ben de. Eh sen bu kadar övmüşken, hele de Saber Rider'ı hatırlamama vesile olmuşken elbette izlerim Pacific Rim'i.

Benim de Laserion'dan sonra en sevdiğim çizgi filmdi Saber Rider. Yalnız bu filmden aldığım gazla şöyle bir bakındım da ne kadar saçma fikirler üzerine kurmuşlar çizgi filmi. Tamam belli bir tema üzerinden gitmişsin tamam vahşi batı ama arkadaş uzak gelecekte lazerler konuşur olmuş. Robot atlara binip lazer silahları kullanan insanlar çizmişsin ama hala çölün ortasında kovboy kasabalarında ahşap binalarda oturuyorlar. Çocukken iyi gidiyordu işte sorgulamıyorduk biz de bunları.

neeeeeyyyynnn hala çizgi film mi izliyosunuz? birader bırakın yeğenleriniz, küçük kardeşleriniz, çocuk çoluğunuz izlesin, tüyü bitmemiş garibin hakkına göz koymayın 🙂
zaten ismini cismini bilmediğimiz filmleri buraya yazmanız yabancı film konusunda şu cahil bünyemizi üzüyor, bir de çizgi film çıkarmayın allasen 🙂

ohaaa o adını unuttuğummuş saber rider. nefes almadan izlerdim lan. kanal 6 da falanmıydı acaba. çok severdim ralli arabası gibi olan aracı. gaz gitar solosuda hep aklımdaydı. ulan ne güzel günlerdi be!

Olum fil hafızalıyız diyorum işte, unutan bana gelsin derdini söyle derman olayım 😀 Benim adamım Colt'tu orda. Tek kişilik uzay mekiği çok klastı herifin. Bunlar birleşip dev robotu oluşturduklarında da makinenin kollarını kontrol ediyordu. "Şimdi bir yumruk sallıyorum" deyip önündeki klavyeye birtakım kodlar giriyordu falan 😀

Joseph kaptan çizgi film değil, en tepede yazdığım filme referans olmuş çizgi filmlerden bahsediyoruz. Yoksa sanat filmi de severiz, 45 dakika boyunca sahilde uzaklara dalan pardesülü adam da oluruz icabında.

ben niye hatırlamıyom olm bu çizgi filmi aynı jenerasyon değil miyiz 🙂
ninja kablumbağalar, heman, tom&jerry, taş devri, riçi riç, jetgiller çocuğuyuz biz de 🙂 ama o dediğinizi bilemedim bak şimdi.

ya Ferhan Şensoy oynuyor diye "Muhalif Başkan"'ı izliym dedim geçen sene vizyondaydı. hayatımda izlediğim en kötü filmlerden biri olması nedeniyle kaybettiğim vakte mi yanıym, Ferhan Şensoy gibi bir üstadın nasıl böyle bir senaryoda yer aldığına mı şaşırıym bilemedim, çok kötü bir filmdi.

Hey gidi Ferhan usta. Varsayalım İsmail ne büyük efsaneydi yahu. Yılbaşı akşamları özel bölümler falan ağzımız açık izlerdik.

Old School çizgi film kardeşim o, ne yaptın sen. : ) Bağlarbaşı'nda izlediğimi hatırlıyorum, o halde rahat en az 20 senesi var.

Halen izlemiyorum ama mesela TMNT'nin ilk bölümlerini 4-5 sene önce bulup indirmiştim ve aynı gazla izlemiştim. Belki bunu bulsam bunu da izlerim ama TMNT başka tabii.

Her fırsatta bize mesaj kaygısı olan filmler tavsiye eden joseph agaya film tavsiyesiyle geldim.

Le Nom Des Gens
Fransız yapımı romantik komedi (orda dur dedin dimi, konusunu yazana kadar bekle bak). Birbiriyle tamamen zıt görüşlerde iki insanın aşk hikayesi. Aktivist, hipi ve göçmen kızla ailesinde Yahudi kökenli melezlik, atayizlik olan eleman film boyu kültürlerini çatıştırıyorlar. Bol bol sağ-sol muhabbeti, ırkçılık, faşizm, kapitalizm sohbeti ve eleştirisi. Hatta eski Fransız başbakanı sosyalist Lionel Jospin de konuk oyuncu olmuş. Böyle yazınca da belgesel gibi birşey gelir insanın aklına. Hayır gayet bu içeriği taşıyan romantik komedi. Şiddetle tavsiye, yazarken canım çekti bir kez daha izleyeceğim. Nasıl bulacağım diyene filme ulaşmak için yasal yollar konusunda yardımcı da olurum 😀

Shaun Of The Dead'i izledim "haha"lar "hoho"lar eşliğinde. Ulan illnino gene bana kızacak zamanında o kadar söyledik diyecek ama ne kadar keyifli filmmiş be. Her derde deva detayları nasıl serpiştirmişler senaryoya karakterlere. Uzatmalı ilişkide monotonluktan triplenen sevgili modeli mi dersin, sevgiliye gizliden yazan yavşak erkek kankisi mi dersin, işe güce karışmış adamın ipsiz sapsız kankası mı dersin hepsi burdaymış meğer. İngiliz komedilerinin gözünü seveyim be. Hele o Shaun'un çitten atlayayım derken çitin düştüğü sahne nasıl ani gülme krizidir of of 😀

Shaun of the Dead'i keşke izlememiş olsam da ilk defa izlesem. Nasıl bir cümle lan bu ama öyle işte. Hot Fuzz'ı da izle izlemediysen.

Bir de Black Mirror'ı mutlaka izle izlemediysen. 6 bölümlük, sıra dışı kelimesinin emsalidir.

Geri