Chan Wook-Park kontenjanından Stoker'ı izledim. Pek anlamadım filmi, belki bir kez daha izlemem gerekiyordur. Fakat adamın çok kendine has bir stili ve takıntıları var bunu inkar etmek olmaz. Yalnız bu Matthew Goode ne rahatsız edici bir adam yahu, bakışları Cillian Murphy ile yarışır yani. Böyle sizi uyuz eden bir şeyler var adamın sıfatında, her mimiğinde.
The Wind That Shakes the Barley gayet güzel film. Sava anlatmış zaten daha karıştırmayalım. Ama İrlanda olayından hareketle Angela's Ashes izledim bunun üstüne; The Wind That Shakes the Barley gibi ülke veya IRA genelinde değil de, bir ailenin ve dönem insanlarının yaşadığı yoksulluğu anlatan daha ağır bir film. Bol bol yağmur, ıslak sokaklar. Drama arıyorsanız izleyin diyebilirim. Çocuk oyuncu performanslarının iyi olduğu filmlerden biri ayrıca... Trainspotting'in sıyırması Robert Carlyle ve Breaking the Waves'in ürkek gelini Emily Watson oynuyor.
Larry David filminin nasıl olduğunu anlatmaya gerek yok, tanıyanı/bileni/seveni izlemeli, sevmeyeni sıkılır hiç bulaşmamalı... Ulan filmin başında tanıyamadım, konuşmaya başlayınca anladım karakterin o olduğunu. Filmin afişinde filan da çakmamıştım... Bunda baya geniş kadro var aslında; Jon Hamm, Bill Hader, Kate Hudson, Eva Mendes, Danny McBride, Larry David'in has adamlarından J.B. Smoove (Curb Your Enthusiasm'de süper bu herif), Philip Baker Hall (bakalım amcayı hatırlayacak mısınız; "The Library" diyorum)... Ulan Liev Schreiber bile süper bir aksanla 5-10 dakika gözüküyor. : )
Ters köşe/polisiye hesabı iki İspanyol filmi izledim, onların da ismini vereyim fena değiller, bu tarza ilginiz varsa bakın derim: El Cuerpo ve The Secret in Their Eyes.
Savaş/eski dönem dalgalarına değinecek olursak Christian Bale'in Rescue Dawn'ı var; Vietnam'da esir düşen pilotun kamptan kaçış mücadelesi.
Saints and Soldiers var, bu biraz çerezlik; 2. Dünya Savaşı esnasında önemli bir bilgiyi düşman hattından kurtulup kendi kuvvetlerine ulaştırma amacındaki 4 askerin hikayesi.
Bir de kılıç-kalkan filmlerini artık tükettim, bulamıyorum, aradım taradım bu Channing Tatum'un The Eagle diye bir filmi var onu buldum. Britanya'yı kuşatan Roma lejyonlarında babası ölen ve meşhur kartal heykelini kaybeden babasının ismini temizlemeyi amaç edinmiş bir asker desek yeterli. Bu türde bir de Colin Firth'in Last Legion filmi var, o sırada bekliyor.
Bilim kurgu/Western gibi gözüken Cowboys & Aliens'a da denk geldim ama henüz tam izlemedim, üstünkörü baktım öyle. Bu aralar sıkıldığım da oluyor film izlerken; Kramer vs. Kramer, Stalingrad ve Watchmen'i yarıda bıraktım valla.
Bu arada buradan hareketle bir şey sorayım; Chi Bi/Red Cliff diye 2 film olarak çevrilen bir olay var. Çin'in 3 İmparatorluk dönemini anlatıyor. Bunu izleyen var mı? Varsa ne söyler?
Bir-iki tane daha film var ama beynim yandı lan yeter.