Ben bu ara hepten Denzel Washington filmlerine sardım demiştim; açtım babanın dökümüne baktım, başrol oynayıp da izlemediğim 6-7 filmi vardı, onların yukarıda yazdıklarımın haricinde 5 tanesini daha dizip listemi yaptım.
Unstoppable,
Çalışanların bir hatası sonucu makinist olmadan tam gaz hareket halinde kalan bir trenin yarattığı kaos ve onu durdurma çabasında olan, aynı hattın ters istikametinden hareket etmiş durumdaki iki kişi. Rosario Dawson da oynuyor bu filmde, dövüşsüz aksiyon ve gerilim (korku değil) istiyorsanız ve boş vaktiniz varsa izlenir.
Inside Man,
Clive Owen ve Jodie Foster ile birlikte rol aldıkları bir soygun filmi. Daha fazla detay vermeyeyim; Spike Lee yönetmiş, soygun filmlerini sevenlere alternatif olabilir.
The Great Debaters,
Irkçılığın devam ettiği 1930'larda Wiley Üniversitesi'nden çıkıp tüm ülkeye ve en sonunda da Harvard öğrencilerine kafa tutmayı başarmış münazara ekibindeki gençlerin ve onların hocasının gerçek hikayesi. Bana kalırsa senaryo gayet güzel, gerçek hikayeleri sevenler kaçırmasın. Ekibin üniversiteden sonra başardığı şeyler çok anlamlı.
The Hurricane,
Yine gerçek hikayeleri sevenler kaçırmasın diyorum; evet belki piyasada boksör filmi çok var ama beni o kadar boktan bir hissiyat içine soktu ki şu film, anlatması zor. 1960'larda rakiplerini bir bir devirmiş olan Rubin "The Hurricane" Carter'ın hikayesi... Della Pesco denen şerefsiz şu filmi izler izlemez sinema tarihindeki en aşağılık karakterlerden biri haline geldi gözümde. The Fighter'ın ve Warrior'un bu denli konuşulduğu piyasada şu filmden hiç bahsedilmemesi ilginç. Türe ilgi duyanlar bu filmi izlesin, beni Daniel Day Lewis'in oynadığı In the Name of the Father'dan beri bu kadar etkileyen bir gerçek hikaye uyarlaması olmamıştı. İnsanı nasıl seveceksin arkadaş şu işlerden sonra, nasıl becereceksin bunu.
--
Ayrıca şu linki buraya koyalım, ileride işimize yarar. 2014'te gelecek 50 filmin listesi.
Noah (Nuh tufanı ile ilgili olsa gerek), X Men Days of Future Past, yeni Godzilla, 12 Years a Slave, The Wolf of Wall Street, Hobbit There and Back Again, 300 Rise of an Empire, Dawn of the Planet of the Apes, Transformers Age of Extinction, The Monuments Men, Hercules the Thracian Wars, yeni Robocop, I Frankestein, Pompeii (Jon Snow'un filmi), Lone Survivor (gerçek bir askeri operasyon hikayesi, Emile Hirsch gözüküyor uzun zaman sonra), Dumb and Dumber'ın devam filmi Dumb and Dumber To (umarım rezil bir şey olmaz), Non Stop (Liam Neeson'dan bir kapalı alan ecnebi Kara Murat hikayesi daha) ve belki de benim açımdan en beklenmeyeni; yeni TMNT (koşun ahali! Sarı tulumlu April O'Neill'ı Megan Fox, Shredder şerefsizini ise William Fichtner oynuyor. Reis Splinter rolünde ise Seinfeld takipçilerinin sevdiğini bildiğim Danny Woodburn var)
Ben gözüme çarpanları yazdım. Baya baya iştah kabartıcı bir liste gibi duruyor.
http://fotogaleri.ntvmsnbc.com/2014un-beklenen-filmleri.html?position=0