sen "erken izlemişsiniz" diyorsun da bana bu filmi öneren arkadaş 1 ay önce önermişti 🙂 valla izlediğim yerin görüntüsü gayet iyiydi ki ben görüntü kalitesinin çok önemli unsur olmadığı filmleri izlediğim için sorun yok, bu filmde görüntü kaliteli olsa nolur olmasa nolur abi, tamamıyla hislere hitap eden bir film 😉
ben çoğu filmi, film hakkında en ufak bir bilgi sahibi olmadan izliyorum ve bu aralar farkında olmadan hep bomba filmler izliyormuşum, Mavi En Sıcak Renktir'i izlerken kafamda kıyıda köşede kalmış bir film imajı vardı ki filmin avrupa'daki imajı hiç öyle değilmiş, cannes'da bin tane ödül almış, fransa'yı sallamış bir film.
bir de benim yabancı oyuncu bilgim yerin dibinde olduğu için, izlediğim filmlerden sonra oyuncuların çok ünlü olduklarını anlayınca da şaşırıyorum 🙂
Mesela filmdeki Emma hayvan gibi ünlü biriymiş Fransa'da ve kadını ne hale getirmişler film için. kadının nette fotoğraflarına bakıyorum, gayet hoş bir hatun, filmde kaç kere kendi kendime Adele için "ülen bu genç yaşında kendinden büyük hemcinsin bir kadına aşık oldun, bari eli yüzü düzgün birine aşık olsaydın" dedim 🙂
gelelim Adele mevzusuna, Emrah birader utanmıyonmu yengen hakkında ileri geri konuşmaya 😛 🙂
ilk ben gördüm, mahallede herkese demişim bir kere "Adele benimdir" diye, Pardon filmindeki Asuman hesabı 😀
şaka bir yana ben Adele'in duru güzelliğinin ve oyunculuğunun hala etkisindeyim, yeminle çevremde yaşayan bir kız olsa direkt aşık olurdum herhalde, bu nasıl bir masum güzellik, canım benim ya 🙂
bu arada Adele'in baba tarafının Yunan olduğunu biliyormuydun Emrah efendi, kendisi 93 doğumlu Fransız-Yunan melezi bi Fransa vatandaşı, biz sevdiğimiz kızı böyle araştırırız işte 🙂
"soyadından da anlaşılıyor zaten ne var ki bunu bilmekte" der dediğini duyar gibiyim 🙂
bir extra ayrıntı daha, filmin başındaki Adele'in erkek arkadaşı gerçek hayattaki erkek arkadaşıymış, bunu okuyunca yıkıldım a.q.