Turkrock Sinema Kulübü

Nymphomaniac için sana referans olur işte, iyi seyirler kardeş 😀

American Hustle izledim ve beğendim. Güzel filmmiş agalar, tavsiye ederim (böyle de samimi sinema yorumu yazarım işte, sekans mekans diyerek yorum kasan entellere selam olsun).

Amy Adams'ı zaten çok severim, bu filmde de iyi oynamış güzel oynamış. Biraz Nicole Kidman'a benziyormuş onu farkettim. Bu sene Cate Blanchett oscar almasa Meryl Streep alırdı, o da almasa Amy Adams alırdı. Misal bu filmdeki rolüyle yardımcı kadın ödülünü alan Jennifer Lawrence da başarılı ama filmde de oynadığı karakterde de o derece abartılacak ne var anlamadım. Cüneyt Çakır misali kayırılıyor olabilir.

Cristian Bale bu rol için de kilo almış. Onun bu sürekli kilo alıp vermelerini tez zamanda spor salonundaki hocaya soracağım. Makinist'teki bir deri bir kemik halinden haftalar sonra Batman çekimlerine başlamış birinden bahsediyoruz. Yarın başka bir filmde zıpkın gibi fit çıkar karşımıza. Yalnız o saçlar ve o gözlükle 1978 yılındaki bir karakteri canlandırırken 2000'li yıllardaki Tom Cruise'a benzememiş değil. Direkt Tom oynasa hiç sırıtmazmış.

Bradley Cooper hırslı FBI ajanı rolünde iyiydi. Filmin komedi yükünü tek başına sırtlamış da diyebiliriz. Kıvırcık saçları ve takım elbisesiyle pembe panterin oğlu tadını yakalamış zaten.

Aralarda bir yerde üstat Robert De Niro gene göründü de yüzümüzü güldürdü.

Bunca ıvır zıvır yazıp kaçmak üzereyken filmin konusundan bahsetmediğimi hatırladım. 1970'lerin sonunda geçen bir dolandırıcılık hikayesi efenim. Hakkında biraz fazla gürültü koparıldı, 10 dalda oscara aday olacak film değil bence ama kötü de değil. Süresi biraz uzun, dolayısıyla bir pazar gününüzü komple yiyebilir, 7/10 verdim gitti.

Son düzenleme:
bu Lars von Trier psikopatının bir de "Antichrist" diye bir filmi varmış, bugün işyerinden hem melancholia'yı hem de bunu izlemiş bir arkadaşla ayaküstü konuştuk ta melancholia'nın antichirist'in yanında çok hafif kaldığını söyledi ve bu adamın kadın düşmanı olduğunu filan söyledi, öyle mi hakkatten?
not: konuştuğum kişi kadındı, belki hoşuna gitmeyen sahnelerden böyle abartı bir yorum yapmış olabilir, "kadın düşmanı" ağır bir itham çünkü.

elimin altında von trier in 3 filmi (antichrist,melankoli ve dogville) bekliyor. birde bjork'ün oynadığı "dancer in the dark" ı da edinicem. sonra hepsine birden dalıcam. psikopata bağlarsam sebebi budur.

death_at_a_funeral.webp

death at a funeral:

2010 yılında tesadüfen bulduğum chris rock,martin Lawrence filmine çok gülmüştüm. hatta Amerikalıların böyle "orijinal" bir iş çıkarmaları şaşırtmıştı. aradan 2-3 sene geçti @Purgatory abi böyle bir İngiliz filmi izledim deyince dedim abi yanlışın var Amerikan o. dedi hayır. dedim cüce lannister var filmde. dedi evet var. bu karışıklık sonunda anlaşıldı ki orjinial olan buymuş (İngiliz) yeniden çevrim Amerikan. 😀 sonra bulup çektim. aylardır duruyordu ama kenndi cenazemi yaşadığım için elim gitmiyordu. sonunda izledim. British humor rulezzz. arşive katmak lazım. babasının cenazesinde olan acaip şeyler.

tumblr_mmwvatky9n1qzgwuwo1_500.webp

star trek:into the darkness

j.j abrams ın serisinin 2.filmi. ilk film beklediğimden güzeldi. bu da aksiyonu,esprileri,kötü adamlarıyla gayet doyurucu bir film olmuş. Benedict reyis döktürmüş. scotty zaten adamım.(simon pegg) nimoy abiye saygısılık olmasın ama bu zachary quinto, mr.spock rolü için doğmuş mübarek.

not: star wars yeni film için j.j'e "çekme ananı bacını... çekme" dedik ama sanki bu işi de kotarıcak gibi herif. çalışınca yapıyor abisi.

0247199_big.jpg

the believer:

ibretlik bir gerçek hikayeden uyarlama.aslında Yahudi olan bir gencin kendince sebebler bularak diğer Yahudilere düşman olması ve neo nazi gruplarına girip onlara saldırması. 2001 sundance festivalinden ödüllü. ırkçılıkla ilgili filmler başlığında da önermişler. american history x beklentisine girmeyin ancak.

Hah orjinalini izledin mi sonunda... Lan bu Amerikanyalılar yemin ediyorum çok çakal; 1 değil 2 değil kaçıncı çakma projeleri bu ben sayamadım. Herifler Coupling'e bile yeltendiler, zamanında Kemal Sunal filmlerine el atan Sinan Bengier havası yakaladılar yani.

Kalabalık izleyip de gülünecek bir film değil. Kendi başıma izledim ilk, gözlerimden yaş geldi. İzledikten bir kaç ay sonra, pizza-bira kafasıyla bekar evinde toplanılmışken izleyecek film aranıldığı sırada önerme gafletinde bulundum, olmadı; fıkrasına gülünmeyen adam oldum bir anda. Ama beni hayatım boyunca en çok güldüren filmlerden biridir. Dinklage tabuttan çıktığında anırdım arkadaş ya, gözleri muhteşem.

f672368c_b6f3bdbac6aebaa3c0ccb0c5bdba281329.jpg

last vegas:

yıldız kadrolu,iyi zaman geçirten komedi filmi. çocukluk arkadaşı olan ihtiyar delikanlılar,birinin düğünü için las vegasa gider ve bekarlığa veda partisi yapmaya çalışır.arada tabii başka sorunlarda var. muhteşem değil ama tatmin edici. özellikle kevin kline abi apayrı oyuncu.

5735615600433665738.jpg

midnight cowboy:

3 oscarlı bir 60 lı yıllar klasik sert draması. bu filmi 2000 ler başında cnbce de sansürsüz izlemiştim. hatta tekrarını da hafta sonu gündüz vermişlerdi! benim için ülkenin geldiği durumuda gösteren bir filmdir bu ayrıca. geçen gün de arşive katınca izledim tekrar. teksastan çıkıp büyük şehire (ny) jigololuk yapmaya giden kovboy ve yolunu bulmaya çalışan fukara arkadaşı. izleyin bunu.

6597256683633901635.jpg

run lola run:

Avrupa sineması başlığında da konuşulmuş. hızı,hikayesi,değişik kurgusu ve tekno müzikleriyle Danny boyle filmlerini anımsatan bir alman filmi. birden çok olasılıklı konuları seviyorsanız size göre. fatih akın filmeri sayesinde bizden biri gibi olan moritz abimizle
artık Amerikan işlerinde baya yer almaya başlayan franka ablamız oynuyor. (hatunun şimdiki milf hali filmdeki gençliğinden güzel lan) ayrıca filmde ki şarkılrı seslendirende franka.

NSAriE8.webp

rush:

formula 1 in kendisinden çok ilgili hikayeleri ve filmlerini seviyorum. tatava yapmadan "çok iyi film" deyip geçiyorum. niki lauda adam gibi adammış.

gerçi hunt ta saçma sapan sorular soran gazetecinin ağzına güzel sıçtı kıstırıp. oradan puan aldı benden.

b1a6f9d49477746fb966e8c497e134f.jpg

take shelter:

başta sundance olmak üzere festivallerden ödüllü,pek bilinmeyen nefis bir film. ailesinin güvenliğini düşünen paranoyak bir adamın sığınak yapmasını izliyoruz. değişik,karanlık bir ruh hali.hiç müzik yok denebilir. m.shannon abi müthiş oyuncu. kızıl afet -hastasıyım- jessica chastain de gayet iyi. bunu izleyin...

gördüğü o rüyaları arada benimde görmüşlüğüm oluyor lan. o felaket hissi fena.

995509_750457598314500_342958062_n.jpg

growns up 2:

ilk film tutunca aynı ekiple 2.si çekildi. ilki kadar güzel olmasa da ilkini seven bunda da eğlenecektir. imdb de ki çok düşük puanı kullanıcıların adam sandler'a takık olmasına bağlıyorum. şahan gökbakar muamelesi yapılıyor adama. dur bakalım nereye gidecek bu iş.

Ben seviyorum la Adam Sandler filmlerini. Reign Over Me gibi ölümüne dramatik filmi de var, Funny People gibi görünürde komikli ama aslında gene dram olan filmleri de var. Hep söylüyorum zaten geçen senenin oscar balonu Silver Linings Playbook'ta Bradley Cooper o halleriyle Adam Sandler'ı taklit eder gibiydi. Başrolde o değil de Adam Sandler oynasa 8 dalda oscara aday olmazdı bence.

Mads Mikkelsen'in yeni filmi gelmiş, roman uyarlaması sanırım, 16. yüzyılda geçiyor. İzlenecek baya yeni film birikiyor da hiç birine sinemaya gitmeyeceğim yani, kesin kararlıyım.

tumblr_mxp6ze2yh81rot0kgo5_500.webp

inside Llewyn Davis:

başta forum müzisyenlerinin izlemesi gereken, coen biraderlerin başta Cannes olmak üzere ilk olarak festivallerde gösterime soktukları son filmleri. 60 lı yıllarda müzisyenlik yaparak geçinmeye çalışan llewyn davis'in hikayesi. kendilerine özgü ince kara mizah ve şahane müzikleri olan bir film. soundtrack albümü çekilir.

600full-blades-of-glory-poster.webp

blades of glory:

gündemin çok gergin olduğu,savaş tapelerinin düştüğü günlerde konsantre olupta izlenebilecek tek filmdi. will ferrell sağolsun düşündürtmeden güldürdü. iki patenci kavga edip men edildikleri için erkek-erkek çift olarak tekrar dönmeye çalışmalarının absürd hikayesi. gül geç.

1132159800edison8dm.jpg

edison:

1-2 sene evvel gazetenin yanında bedavaydı bu film. kevin spacey var diye almıştım. çok kötü film. 20 dakka da bitirdim. justin timberlake,ll cool j in başrolünde olduğu filmi izlemek büyük hata.kevin abi sildirsin bunu kariyerinden.

432439_lg_event_main.jpg

Nebraska:

oscara aday olan sıcacık bir yol filmi. siyah beyaz olan filmin en ünlüleri, avukatımız saul goodman ile conan o brien da kanalın sahibi ted turner rolünde bazı skeçlerde görünen eleman. sürekli evden kaçıp nebraskaya gitmeye çalışan adamla sonunda dayanamayıp onu götüren oğlunun hikayesi. arada babasının doğup büyüdüğü memleketine uğruyorlar. esas orada oluyor olaylar. ince mizahı olan,yaşlı oyuncuların çok iyi oynadığı güzel bir film.

12 Years a Slave'i izledim. Etkileyici bir film idi. Brad Pitt'in yapımcılarından ve misafir oyuncu olduğunu bilmeden filmi izledim. İzlerken hoş bir sürpriz oldu. Yaşanmış bir hikaye olması izlerken, kendine Amerikalı diyen beyaz et yığınlarından daha da nefret etmenizi sağlayacaktır. Yazmaya devam edersem küfürle bitireceğim, neyse. Güzel film vesselam.

200610332011.9488651.webp

breakfast on pluto:

deli bakışlı cillian murphy nin güzel bir "kadını" oynadığı kara mizah filmi. vampirle görüşme filminin yönetmeni neil Jordan dan 60 lı yılların irlanda ve ingilteresinde geçen enteresan bir film. cillian murphy fobisi olanlar bu filmi izleyince fikirleri değişecek. çok iyi oyuncu herif. herkese uymaz bu film uyaralım.

6WkkYhS.webp

kick ass 2:

beklenmedik bir anda tutan filmlerin devamının yapılmasının pek taraftarı değilimdir çoğu kişi gibi. ancak bu film fena olmamış. ilkine göre şiddet düzeyi çok daha yüksek, daha bir yetişkin filmi gibi olmuş. esprili,sert,süper kahraman içermeyen süper kahraman filmi. ilkini seven bununda tadını çıkarır. beğendim.

7588832.3.jpg

her:

günümüzdekine benzer bir şekilde teknolojiye bağlı olarak gelişen yalnızlığı işleyen bir film. tabii bunda çevresel faktörlerinde etkisi yok değil. işletim sistemine aşık olan adamın hikayesi. izleyince o duyguyu hissediyorsunuz. joaquin phoenix in muhteşem karakter oyunculuğu ve scarlett johansson'ın sesiyle bile seksiliği....

samantha nın insani duyguları fazla kabarıp bizimkini 641 kişiyle aldatması ve sonda sistemin piyasadan kaldırılmasıyla mecburi terkedişi insanı cidden üzüyor be.

About-Time-poster-480x711.jpg

about time:

tatlişkom rachel mcadams'ın "zaman yolcusunun karısı" ndan sonra yine benzer rolde olduğu film. genetik olarak zamanda yolculuk yapabilen gencin hatalarını düzeltme şansı bularak hayatının aşkını araması. zaman yolculuğu ile groundhog day arası esprili güzel bir film.

Imperial%20Collection%20-%20Rope%20Dvd.jpg

rope:

klasik filmlerin fazla seveni değilim ancak hitchcock filmleri gerçekten zamanının çok ötesinde filmler. bu filmin tarihe geçen özelliği ise tek plan harikası olması. yani film başladığı andan bitene kadar kayıt hiç durmadan kamerayı ustaca hareket ettirerek 80 dakikalık film çekilmiş. konu ise daha acaip. bir evde öldürdükleri adamı odada sandığa koyup üstüne birde parti vermeleri. filmin özünü oluşturan enteresan sohbetler,yükselen gerilim,bambaşka psikoloji.... izlemeden ölmeyin.

bronson_top_10.webp

bronson

hemen belirteyim kapaktaki aygır tom hardy. yani bane reyis. Charles bronson lakaplı İngiliz boksör-gansgterin delicesine gerçek hikayesi. Nicolas winding refn in drive dan sonraki en iyi filmi. clockwork orange kafasında,şiddetli bir film. tom hardy öküz gibi oynamış. böylesine kaptıranı görmedim pek. oyunculuk dersi için bile izletilir.

Captain America: The Winter Soldier.

İlk filmden sonra şahane geldi. O tırt efektler gitmiş, yerine şahane görsel şölen ve süper dövüş koreografileri gelmiş. Abartılı sahneler yok değildi ama filmin geneline baktığımıza sırıtmıyor. Avengers ve Iron Man 1 ile birlikte en iyi Marvel filmi. Avengers filminde çok fazla ağırlığını koyamamıştı ama bu filmde tam da adına yakışır şekilde, bir kaptan gibi davranıyor. Filmin Villan'i çok güzel. Çizgi romandaki ile aynı. Bir tek Falcon'a az yer vermişler o kadar. Biraz daha ön plana çıkartsalar şahane olurmuş. Robert Redford ise her zaman ki gibi büyük oyunculuk sergilemiş. Filmin sonunda -her Marvel filmde olduğu gibi- 2 tane extra sahne mevcut. Ne olduğunu söyleyip, sürpirizi bozmayacağım.

Gidin, izleyin.

Thor 2'den sonra ilaç gibi geldi. Yakında Gerekli Şeyler çizgi romanınıda basacak.

Ayrıca şu linki buraya koyalım, ileride işimize yarar. 2014'te gelecek 50 filmin listesi.

Noah (Nuh tufanı ile ilgili olsa gerek), X Men Days of Future Past, yeni Godzilla, 12 Years a Slave, The Wolf of Wall Street, Hobbit There and Back Again, 300 Rise of an Empire, Dawn of the Planet of the Apes, Transformers Age of Extinction, The Monuments Men, Hercules the Thracian Wars, yeni Robocop, I Frankestein, Pompeii (Jon Snow'un filmi), Lone Survivor (gerçek bir askeri operasyon hikayesi, Emile Hirsch gözüküyor uzun zaman sonra), Dumb and Dumber'ın devam filmi Dumb and Dumber To (umarım rezil bir şey olmaz), Non Stop (Liam Neeson'dan bir kapalı alan ecnebi Kara Murat hikayesi daha) ve belki de benim açımdan en beklenmeyeni; yeni TMNT (koşun ahali! Sarı tulumlu April O'Neill'ı Megan Fox, Shredder şerefsizini ise William Fichtner oynuyor. Reis Splinter rolünde ise Seinfeld takipçilerinin sevdiğini bildiğim Danny Woodburn var)

Ben gözüme çarpanları yazdım. Baya baya iştah kabartıcı bir liste gibi duruyor.

http://fotogaleri.ntvmsnbc.com/2014un-beklenen-filmleri.html?position=0

Listeyi azıcık ön taraflara alayım ve The Grand Budapest Hotel'i ekleyeyim istedim. Dehşet bir kadro var: http://www.imdb.com/title/tt2278388/

Bu yazdığım listeden The Wolf of Wall Street'i izledim yalnızca. Bir de rapor başlığına yazmış olsam gerek; kuzenle Temel ile Dursun fıkralarına kafa tutarcasına Pompeii olduğunu sanarak The Legend of Hercules'e girmiştik. :mal:

Gerisini sabırla bekliyorum.

Geri