Geçen hafta vizyona giren Onur Ünlü'nün filmi "İtirazım Var" filmini izledim dün sinemada.
bu film vizyona girer girmez Kültür Bakanlığı'ndan +18 ibaresi konulması zorunluluğuna tutuldu, filmin yönetmeni baya bi itiraz etmişti.
şimdi şöyle söyliym avm sinemalarında bunu kontrol eden bir mekanizma olduğunu düşünmüyorum, hele ki yoğun günlerde isteyen istediği filme girer, hatta dün öyle bir sinemada izledim ki bilet bile almayabilirdim anasını satıym, ne gişe var ne bilet kontrolcüsü 🙂
kaldı ki film hiç öyle +18'lik değil, ben birkaç erotik sahne bekliyodum +18 diye, bırakın erotiği filmde kadın yok lan neredeyse, eğer bu yasağı 2-3 yerde geçen "aq" lafından dolayı vermişlerse yuhh. ülen ülkemizde 15 yaşında ortalama bir çocuk her lafa bismillah bu kelimeyle başlıyo zaten, sen kimin lafını kime yasaklıyosun 🙂
Filmi daha siyasi içerikli bekliyordum, klasik sünni İslam eleştirisi dışında pek siyasi yanı yok filmin, geriye kalan kısmı ise polisiye denebilir. Serkan Keskin'in performansı acaip, sırf onun için bile film izlenir. Zaten bu adamın Leyla ile Mecnun dizisinden fanları had safhada.
çok değişik bir karakteri canlandırıyo, spoiler'e girebilir diye yazmıcam ama daha önce hiçbir yerli filmde işlenmemiş düzeyde orjinal bir karakter. yine kadrodan gidersek Serdar Orçin, Öner Erkan, Hazal Kaya, Büşra Pekin, Sırrı Süreyya filan var.
genelde klasik anlamda polisiye sevmememe rağmen bu film izlenir, hakkatten sırf Serkan Keskin'in süper oyunculuğu için bile izlenir, gidin izleyin görün, yerli sinemaya destek 😉