Turkrock Sinema Kulübü

MV5BMzgyNjE4MTY5OF5BMl5BanBnXkFtZTcwMTc2NjQzMw@@._V1_SY317_CR2,0,214,317_AL_.jpg

No one Knows About Persian Cats (2009)
Bunu bugün ingilizce hocam tavsiye etti, ben yeni duydum, muhakkak izleyeniniz olmuştur, hatta burada da paylaşılmıştır. İranda insanların yasaklara rağmen müzik yapma azimlerini anlatıyor.

Germinal

1800'lü yılların 2. yarısında Fransa'da bir maden ocağındaki maden işçilerin geçim sıkıntılarını, dramlarını ve sosyal yaşamlarını ele alan güzel bir film, memlekette yaşadığımız faciada dinlediğimiz maden işçilerinin çektikleri o zamanlardan 2014'e fazla değişmemiş aslında, son 2-3 gündür işçilerin yaşadıkları dramı dinliyorum da 1800'lü yıllardan bu yana çalışma koşulları 3 aşağı 5 yukarı aynı.

Geçenlerde bir yerlerde liste veriyorlardı "Tom Cruise'un dünyayı kurtardığı filmler" diye ahaha.

O değil de illnino kayıplara karıştı ve forum neredeyse kepenk indirecek.

Atıldığını şimdi sizden duyuyorum ve şoke oluyorum. Artık ne çeşit bir diyalog yaşandı bilmiyorum ama illnino'suz forum mu olur be?

bayadır yok yeni mi farkediyorsunuz, atılmadan bir gün önce sinkaflı dil kullananları uyarmıştım, "yapmayın değmez, gaza getirmeye çalışıyorlar" dedim, ertesi gün atıldı.
Soma faciasında vatandaşı yumruklayan RTE'yi ve yerde yatan madenciyi tekmeleyen danışman bozuntusunu savunmaya kalkaşan bir tipe karşı biraz sinkaflı konuştu ve atıldı.
bu gibi durumlarda ortalığı geren kullanıcılara hiçbirşey yapılmayıp, haklı olarak tepki gösteren kullanıcıları direk şutlayan forum yönetimi tabi yine şaşırtmadı, aynı olay Berkin Elvan olayında benim başıma gelmişti.

Prison Break'i izliyorum da ara ara; şu 3. sezonda olaya dahil olan James Whistler'ı oynayan Chris Vance, Harvey Kietel'a ne kadar benziyor yahu. Bu adamı ara sıra televizyonda da dublajlı bir dizide görüyorum, ATV'de olması lazım... Şimdi işi gücü bıraktım baba-oğul mu bunlar diye araştırdım, bir şey bulamadım. Bir bakın da görün, karbon kopya ikisi.

hacılar birkaç parça birşey söyleyin yaw stoklarım dibe vurdu, nerde o enfes film önerileriniz, nerde kaldı o 7. sanata dair güzellemeleriniz 🙂

bu arada smart tv'den film izleme, tv'nin tarayıcısını çok kullanmamız halinde ön belleğin dolması gibi sorunlar konusunda bilgi sahibi olan var mı?
tarayıcıdan film izlemek belli bir zamandan sonra ön belleği dolduruyor mu, şehir efsanesi mi nedir?

Smart TV değil ama bildiğin papaz LCD'de yaşadım ben. Sonra fabrika ayarlarına geri yükledim. Düzeldi. Film önerileri içinde tarzını söyle birkaç öneride bulunayım...

İllnino'nun çizgisi yok gözüküyor?

Lan aylardır içimden hiç film izlemek gelmiyor; son 2-3 aydır yalnızca 3 film izlemeye kalktım üçünü de yarım bıraktım... Bir tanesi mecburiyetten oldu gerçi, onu izleyeceğim.

Thrones bitti, Californication da bitince belki döneriz film alemine.

Muhterem companero; bence senin klasikler üzerindeki muhtemel eksiklerinden gidelim... En böyle elimizin altında olup da izlemediklerin; Seven'dır, Snatch'dir... Bazen yapmamız gereken hemen gözümüzün önündedir de, görmüyoruzdur hesabı.

evet çizgi kalkmış, o zaman uzaklaştırma almış, bu ne lan böyle, lise mi burası 🙂

klasikler konusunda eksiğim büyük canım, mesela "the birds"ü daha yeni izledim 2 hafta önce ve hayatımın ilk hitchcock filmini izlemiş oldum böylelikle. Yaban Çilekleri, Vertigo ve 1984 var sırada izleyeceğim klasikler arasında, senin söylediklerini de listeye kattım kardo 😉

Şu son cümlene de bittim yeminle, felsefene kurban 😉 🙂

Ne izleyek moduna girdiysen şu muhteşem Kore filminin zamanı gelmiş demektir sayın companero: http://www.filimadami.com/film/1036/memories-of-murder/

Memories Of Murder
Taşrada işlenen seri cinayetleri araştıran her biri A.C.A.B. mensubu polislerin hikayesi. Özellikle bazı yöntemleri bize çok tanıdık. İzlerken vay Türk polisi gibi diyebileceğin çok detay yakalıyorsun. Bilindik polisiyelerden de çok farklı. Hollywood saçmalıkları gibi klişelerle dolu değil.

Geri