En son izlediğim film değil fakat geçen cuma gecesi In the Name of the Father'ı izlemiştim. Mutlaka izleyin, tavsiye ediyorum.
Şu sıra Daniel Day Lewis manyaklığına girdim. Biz onu The Last of the Mohicans ya da There Will Be Blood'daki haliyle tanıyoruz daha çok; fakat böyle kenarda köşede kalmış harika filmleri var adamın. Gerçekten büyük aktör. Biraz araştırma yapınca rollerine nasıl bir disiplinle ve nasıl bir süreçle hazırlandığını gördüm, saygım daha da arttı adama. Baktığınız zaman, zaten senede 2 film filan çeviren birisi değil. 3-4 yılda 1 filmi var ama filmleri gerçekten boş filmler değil.
Bu bahsettiğim filmde, IRA tarafından Londra'daki askeri bir eğlence yerine yapılan bombalı saldırı nedeniyle, o sırada Londra'da bulunan İrlanda'lı 2 arkadaşın İngiliz polisi tarafından içeri alınması ve daha sonra sürecin aileleri ve arkadaşları ile illişkilendirilmesi sonucu gelinen nokta anlatılıyor. Hikaye gerçek, senelerce hapiste yatan ve idealist bir avukatın da yardımıyla özgürlüğü için savaşan bir insan: Gerry Conlon.
Tek kelimeyle harika oynamış Daniel Day Lewis, çok beğendim. Film 1993 çıkışlı, baktım o sene Oscar kime gitmiş diye? Tom Hanks, Philadelphia'daki rolüyle almış o yıl Oscar'ı. Valla 4 yıl öncesinde Lewis, My Left Foot filmindeki Christy Brown rolüyle Oscar aldığı için bu film ile verilmemiştir diye düşünüyorum. Kesinlikle Oscar'lık bir performans.