Zaten Tomei den sandık motor da alsaydım, motor bloğu ve silindir kapağını yine Nissan dan temin ediyorlar
🙂 Üstüne Gömlek çakmıyorlar ve mekanik itici seti ile veriyorlar buda beygirin çok daha fazla çıkmasına yardım ederken, alt devirlerin (4bine kadar olan kısmı) ölü oluyor. Egzantrik mili üzerine bmw de vanos Nissan da VTC yani NVCS denen Oem (orj Nissan) parça geliyor.
Bu alt devirlerinizin canlı kalmasını sağlıyor ama mekanik itici kullanırsanız egzantrik büyüyor ve bu NVCS iptal oluyor fakat her 5bin km de bir sanayide silindir kapağınıza ayar yaptırmanız gerekiyor. Sürekli kapak aç kapat durumları ve alt devirlerin ölü olması pek iç açıcı değil
🙂
Orjinal şanzımanı motorun üreteceği güçleri kaldırmayacağını bildiğim için kendimi garantiye almak adına Nissan 350z v6 nin 6 ileri sıfır şanzımanını satın aldım. Satın aldığım firma beni sr20det motor 350z şanzıman swap için adaptör üreticisi olan başka bir firmaya yönlendirdi. O adaptör kiti de aldım. Sıfır aldığınız şanzıman da vites kolu da gelmediği için birde Nismo dan short shifter aldım. Debriyaj olarak yine sr20det'in Nismo twin plate debriyaj kitini seçtim. Şanzıman motor bloğu alıştırmasında adaptör üzerinde bazı torna işleri çıktı. Daha sonra motor araç üzerinde 2cm öne alınarak yeni yerini aldı.