twitch'den yayın yapmak

• Konuyu açan Konuyu açan prod
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ben denedim, sohbete dahil olan kişiler çok şans eseri ve içerik çok ilgi çekici olmadığı sürece çok zor ilk dönemlerde izlenmek. Cidden emek
isteyen bir sey...

Ortak yayın vs. seni bir süre tabiri caizse "boost"layacak bir ekip yani şu an birçok yayıncı böyle büyüyor ya da işte dediğim gibi içeriğinin çekiciliği, reklamlama, samimiyet gibi konular ve bunlardan da öte ekipmanlar...
haklısın. ekipman olayı var evet aşmış yayınlar görüyorum ben de. yani dandiri dündik bir tek kamera / ama yüksek çöz. ve düz yayınla biyerlere gelmek çok basit değil herhalde... organik büyüme olsun yavaş yavaş ama kaliteli olsun diye hep kafamda var ama içeriğin ilgi çekmesi de ayrı olay...

haklısın. ekipman olayı var evet aşmış yayınlar görüyorum ben de. yani dandiri dündik bir tek kamera / ama yüksek çöz. ve düz yayınla biyerlere gelmek çok basit değil herhalde... organik büyüme olsun yavaş yavaş ama kaliteli olsun diye hep kafamda var ama içeriğin ilgi çekmesi de ayrı olay...
Aslında işte yaptığın şeyi biraz kaliteli yapsan mesela hangi enstrümanı çaldığını bilmiyorum ama yayında bir şeyler çal sonra kesit yap sağa sola kısa kısa video yapıp atabilirsin. Bir sürü kişi de bu sayede biraz ünlendi. Aslında ekipman işi çok aham şaham şeyler -giriş seviyesi için- gerek yok...

Ben mesela Minecraft, Valorant falan oynuyordum yayınlarda aynı anda gitar çalıyordum. Yaklaşık 1 ay kadar ve beklemediğim şeyler de olmadı değil. Birkaç kişi bana "raid" attı, biri bana 20 sub hediye etti (chatte konuşan 3 kişi bile yok falan falan) yani. Yine de içinde böyle bir şey varsa dene ne olacak!

biraz kurumsaldan uzaklaşıp bu tarz yayıncılık işine girmek... var mı deneyen hiç acep?
bu tarz şeylerde gördüğüm kadarıyla uzun bir öğrenme ivmesi var, çok uzun süre aynı yerde saymaya yılmazlık göstermek gerekiyor, belki 2-3 yıl düzenli, maddi manevi bir karşılığı olmadan devam ettirmek vb...

hiçbir işte para kazandıracak seviyeye gelmek kolay olmaz ama sevdiğiniz ve ne olursa olsun yapmaya devam etmekten keyif alacağınız bir şey ise bu tarz yayıncılık, izlenmeseniz de mutlu edecekse ancak o zaman o kadar devamlılık sağlarsınız...

denemeden de bilemezsiniz, yolunuz açık olsun...

çok basic müzik odaklı birşeyler var kafamda ama belki biraz trading vs olabilir. ama trend topic olmayınca da ilgi olmaz doğru diyorsunuz. amacım lotoyu vurmak deil açıkçası kaliteli ağırdan yürüyen bişey olsun gönlümden geçen ama tabi gönül neler ister de öyle olamiii 🙂))

gerçi konu bol aslında.. kanal descriptionunu ve key wordleri sanırım iyi ayarlamak lazım en başından

Söyleyeceklerimi lütfen eleştiri ya da kötüleme gibi algılamayın. Sadece twitch ya da "yayıncılık" meselesi için günün birinde araştıranlar olursa ya da tüm bu mevzularda bir sıkıntı olduğunu düşünenler olursa diye de yazmak istedim.

Yani bu konuda deneyenlerin ya da deneyeceklerin hevesini kaçırmak istemem.

Uzun bir süredir online jam seansları, canlı performanslarla uğraşıyorum. Bunları video stream haline getirip bir nevi canlı online performans şeklinde yayınlar yapmak için araştırmalar yaptım. Bunla uğraşan ya da dünyanı çeşitli yerlerinde mekanlardan yayın yapan insanlar ile arada çalışmalar yapıyoruz ama bunu düzenli bir akışa çevirmek için gerçekten twitch alemini alt üst ettim diyebilirim 🙂

Gördüğüm sonuç maalesef bu "yayıncılık" olayının sadece chat ile etkileşimden ibaret olduğudur. Kimsenin bundan öte bir beklentisi yok. Bunun bir sektör ya da insanların eğlenmeye gelip takılıp zaman öldürmesi işine dönmesine bir lafım yok. O apayrı bir dünya, gidip kafede oturmak gibi. Tüketim odaklı bir hadise.

Yani "yayıncılık" ile yaratıcılık ya da bunların bir online performans gösterilerine dönmesi olayı pek imkanlı durmuyor. Aslında olmaması için hiçbir sebep yok. Belli bir doygunluktan sonra insanların bu tarz bir arayışlara gireceğini umuyorum, yani çok iyimser bir umut olabilir. Böyle bir talep yoksa buna uygun platformlar da olmaz.

Tabii bu kendi kendini besleyen bir sürece dönüyor. Bir yerden sonra platformlar tüketim alışkanlıklarını ve neye ihtiyacımız olduğunu dayatıyor. Bunların hepsinin temelden hatalı olduğuna eminim.

Özetle eğlence sektörü, sadece tüketim odaklı bir girişim yapmak bana sanatın ruhuna uymuyor gibi geliyor. Hadi çok genelleştirmeyeyim, sadece twitch özelinde böyle bir "talep" olmadığını görüyorum.

Söyleyeceklerimi lütfen eleştiri ya da kötüleme gibi algılamayın. Sadece twitch ya da "yayıncılık" meselesi için günün birinde araştıranlar olursa ya da tüm bu mevzularda bir sıkıntı olduğunu düşünenler olursa diye de yazmak istedim.

Yani bu konuda deneyenlerin ya da deneyeceklerin hevesini kaçırmak istemem.

Uzun bir süredir online jam seansları, canlı performanslarla uğraşıyorum. Bunları video stream haline getirip bir nevi canlı online performans şeklinde yayınlar yapmak için araştırmalar yaptım. Bunla uğraşan ya da dünyanı çeşitli yerlerinde mekanlardan yayın yapan insanlar ile arada çalışmalar yapıyoruz ama bunu düzenli bir akışa çevirmek için gerçekten twitch alemini alt üst ettim diyebilirim 🙂

Gördüğüm sonuç maalesef bu "yayıncılık" olayının sadece chat ile etkileşimden ibaret olduğudur. Kimsenin bundan öte bir beklentisi yok. Bunun bir sektör ya da insanların eğlenmeye gelip takılıp zaman öldürmesi işine dönmesine bir lafım yok. O apayrı bir dünya, gidip kafede oturmak gibi. Tüketim odaklı bir hadise.

Yani "yayıncılık" ile yaratıcılık ya da bunların bir online performans gösterilerine dönmesi olayı pek imkanlı durmuyor. Aslında olmaması için hiçbir sebep yok. Belli bir doygunluktan sonra insanların bu tarz bir arayışlara gireceğini umuyorum, yani çok iyimser bir umut olabilir. Böyle bir talep yoksa buna uygun platformlar da olmaz.

Tabii bu kendi kendini besleyen bir sürece dönüyor. Bir yerden sonra platformlar tüketim alışkanlıklarını ve neye ihtiyacımız olduğunu dayatıyor. Bunların hepsinin temelden hatalı olduğuna eminim.

Özetle eğlence sektörü, sadece tüketim odaklı bir girişim yapmak bana sanatın ruhuna uymuyor gibi geliyor. Hadi çok genelleştirmeyeyim, sadece twitch özelinde böyle bir "talep" olmadığını görüyorum.
Amerikalı bir abimiz diyordu ki "Barda müzik yapan müzisyen içki business'ındadır. " ama twitch ne business'ı çözemedim.

Deneme amaçlı sizin yayınlara enstrümanı +20Db ile katmıştım. Kulaklar pert olmuştu galiba. Hatta sonra ne var ki, konserler 100+ Db yazmıştım...

"Barda müzik yapan müzisyen içki business'ındadır. " bu baya "true"
200.gif

Amerikalı bir abimiz diyordu ki "Barda müzik yapan müzisyen içki business'ındadır. " ama twitch ne business'ı çözemedim.

Deneme amaçlı sizin yayınlara enstrümanı +20Db ile katmıştım. Kulaklar pert olmuştu galiba. Hatta sonra ne var ki, konserler 100+ Db yazmıştım...

Twitch'de de işte gönülleri hoş etme olayı var 🙂 odur sanırım.

Deneme amaçlı NINJAM mı yani? O kısmı anlayamadım. +20db'de zaten reaper kanalı otomatik kapatmaz mı? NINJAM'daysa mevzu yüksek ses duruma göre bol küfür ediliyor, kanal mute ediliyor ya da en iyi ihtimal kısılıyor 🙂

Twitch'de de işte gönülleri hoş etme olayı var 🙂 odur sanırım.

Deneme amaçlı NINJAM mı yani? O kısmı anlayamadım. +20db'de zaten reaper kanalı otomatik kapatmaz mı? NINJAM'daysa mevzu yüksek ses duruma göre bol küfür ediliyor, kanal mute ediliyor ya da en iyi ihtimal kısılıyor 🙂
Mesele gönüller hoş olsunsa çok daha verimli alternatifler var 🙂

Evet uygulama ninjam'dı. Yardımcı olmuşlardı, ama dijital sarmadı beni.

"Barda müzik yapan müzisyen içki business'ındadır. " bu baya "true"
181338 eklentisini görüntüle
Yani nihayetinde 3000 yıl önce ahaliye müzik yapan müzisyen de yerel tanrıları pazarlama business'ındaydı.

Elvis hiç kıvırmaz, ben basit bir showmen'im bana bunlarla gelmeyin der. Onu takdir ederim.

Bu müzisyen yok demek değil, görebilen azınlık başka işlerin doğasını çoğunluğun "müzik" dediği şeyde görüyor sadece.

Geri