yorumların için çok teşekkürler silenoz.
gry666 burada insanların tepkisini çekecek yazım hataların sadece noktalama sorunları değil. burada kimse, yazılan yazılarda herkesin edebi eserler ortaya çıkartmasını beklemiyor, ve zaten her katılımcı türkçenin yazım kurallarına bu kadar hakim değil. bu eğitim sistemimizin bir sorunu, ayrı bir tartışma konusu.
nerede hata yaptığını merak ediyorsan dostça yardımcı olmak adına söylemek isterim. bu forumda "chat dili" tabir edilen şeklide yazılar yazmak hiç ama hiç hoş karşılanmıyor. "chat dili" diye isimlendirilmiş olması, böyle bir "tarz" olduğu manasına kesinlikle gelmez. burayı okunabilir, sıcak ve samimi kılan insanların dertlerini güzel bir türkçeyle anlatabiliyor ve özen gösteriyor olması zaten.(şimdi kimileriniz, bu adam konuşuyor da, cümle başlarında büyük harf kullanmıyor diyebilir, bu ekşisözlükten kalma bir alışkanlığımdır ve gerçekten bir kusurdur. ancak yazıların okunmasında bir sorun yaratacağını düşünmediğimden özel olarak ilgilenemiyorum. eğer sorun oluyorsa düzeltmeye çabalayacağım)
aklıma gelen hatalı bir mesajını yazayım mesela:
" yaww arkadaşlarr bütün antalyayı dolaştım bitane manyetikçi bulamadımmmm"
v yerine w kullanmak, yazı yazıyor gibi değil de konuşuyormuşçasına harfleri gereksiz uzatmak, hele başlıkları bu tarzla açmak hem estetik hem de teknik olarak büyük bir hata. ayrıcaarama motorunun gerekli kelimeleri bulmasını zorlaştırıyor. böyle yazacağına
"arkadaşlar dün bütün antalyayı dolaştım, bir tane manyetikçi bulamadım." desen, hiç bir sorun kalmayacak.
bir diğeri:
"antalyada manyetik alıncak yerr warmi duzgun bi gitar magzasii fln??? "
bunun doğrusu şudur:
"antalyada manyetik alabileceğim düzgün bir gitar mağazası var mıdır?"
"fln, walla, gidiyom, geliyom" gibi kelimeler gerçekten çok itici.
edebi eserler vermekle bir bağlantısı yok, herkes noktalamayı beceremiyorsa bile, kelimeleri "düzgün" yazsa, v yerine w, z yerine s kullanmak gibi saçma ötesi davranışlarda bulunmasa, burda bir allahın kulu yazınıza kötü bir şey diyemeyecektir. demesi için de bir sebep yoktur.
saygı ve sevgiyle.