:arrow:
pentagramdan biri yardım etmiş prodüktör olarak tarkan gözübüyük müydü?
denoktabenokta demiş ki::arrow:
fusion78 demiş ki:albümü dinledim... kayıt studyolarını 4 sınıfa ayırırsak muhtemelen 3. sınıf bir studyoda çalışmışlar kartonet olmadığı için bakamadım studyonun ismine ve kaydeden kişilere.. her neyse günümüzde artık bir çok stüdyoda protools bulunuyor ama kullanacak adam ne yazıkki çok sınırlı.. sonuç olarak arka bahçende bile davul kaydedebilirsin.. mesele kimin kaydettiği ..açık söyleyeyim baştan savma olmuş.. mix facia.. gitar ları çalan arkadaş çok şık cümleler kurmuş ama iyi tınlamayan şeyler de var ve düşündüğü bir çok nüans mix yüzünden berbat olmuş.. davul yorum itibari ile derli toplu ama düzenlemeler üzerine konusuyorum gitarın yada davulun iki ölçü sonra ne çalacağı hemen anlaşılıyor farklı bir şey yok... boşa harcanan para zaman ve emek...bir kaç yıl önce yıldıray gürgen in studyosun da karşılaşmıştım umut la oradan hatırladığım kadarı ile sempatik güler yüzlü bir arkadaş... belki diyorum oradan bir şey çıkabilir kendini sevdirebilir ama bu da yeterli promosyon yapılmasıyla doğru orantılı ve yapılmayacağı kanaatindeyim....bu üllkede bu tarz adamlar bu işi öncelikli para kazanmak için yapıyorlar.. yani ticari kriterleri oluyor bir prodüksiyon hazırlarken ..olması da doğaldır yani sonuç olarak bu albümler satsın diye yapılıyor birileri satın alsın diye ama bunu yaparken müziğin bazı şartlarının ihmal edilmesi beni kızdırıyor... şu doğu batı sentezi saçmalığından ne zaman vazgeçilecek diye bekliyorum sabırla..kimse bu müziğe rock diyemez.. davul akustik çalınsın distortion gitar power akorlar al sana rock.. yok işte.. kazın ayağı öyle değil... rock müziği soundundan ziyade içeriği anlamlandırır.. rock müziğin felsefesini taşımayan bir müzik rock diye adlandırılamaz ayrıca bilinmelidir ki para kazanmak bir amaç değil sonuçtur... para kazanmak için müzik yapımaz.. amacın müzik yapmaktır bu amacın sonucunda da para kazanırsın ya da kazanamazsın..
ben kimseye piyasa yapmış şöyle olmuş böyle olmuş demiyorum.. ben ce herkesin kendini ifade edebilme yolu bu.. yani kimse ferdi tayfura kızmamalı o adam kendini öyle ifade ediyor tarzı bu yorumu bu hayat felsefesi bu..umut ta böyle ediyor.. onun da tarzı bu yani adam zaten hissettiği şeyi yapıyor.. mesele onun ne hissettiği nasıl şarkılar yazdığı bunları nasıl düzenlediği nasıl yorumladığı.. ben net olarak ifade edemesem de bir şeylerin eksik olduğunu biliyorum...ve bu iş te tozlu raflarda yerini alan yüzlerce çalışmadan biri olacağı için üzülüyorum.. ve kim ne derse desin... akibeti bu.. göreceksiniz
gurkanisevic demiş ki:Bence eski haluk levent albümlerine benziyor çoğu parça...açıkcası neye benziyor diye rapidden indirdim dinledim ve sildim o yüzden içim rahat...yapılmak istenenden benim anladığım iyi giden rock müzik piyasasında bi yer kapmak gibi bişey...yakışıklılık ve gitarı sırta asmayla bişeyler olmuyo bence...rock imajını satmaya çalıştığını hissediyorum...üzgünüm...bence böyle...
gurkanisevic demiş ki:Burası forum olduğuna göre görüş belirtmek için müzisyen olmak gerekmiyor birini eleştirmek için önce ondan daha iyisini yapmak da gerekmez...Onda o tip olmasaydı albüm yapabilirmiydi acaba çok merak ediyorum benim görüş bildirirken insanlara düşündürtmek istediğim şey bu...Stüdyodur tonlardır diye mi kafa patlatılmış yoksa imaja mı gitarla nası poz verileceğine mi kafa patlatılmış anlaşılıyor zaten...