evrenozlu
150 kg bench pres dediğin sadece göğüs çalışmış demek istiyorsun. Belli bir kasa odaklanma.
tabiki orantısız bir gelişme olur.
Protein tozları, sup lerin kullanım alanları bir sayfa önce konuşuldu. Sunni aşırı şişmiş kaslar için.
Ama daha 2-3 hafta olmadan yeni başlayanlarada içiriyorlar bunları. Çok yanlış.
Hocam hiçbirimiz toz veya supplement savunmuyoruz burda, yediğimiz yemeklerden, makro ve mikro değerlerinden bahsediyoruz. Supplementlerin hemen hemen hepsine karşıyım ben. Sadece vitamin takviyesi kullanıyorum, ki onu da hemen hemen her bireyin alması gerekir aslında spor dışında da.
Bizim bahsettiğimiz beslenme ve dinlenme öğünlerde ne yediğimiz, antremanlardan sonra aynı kas grubunu hemen çalıştırmamamız, güzel bir gece uykusu çekmemiz vb...
Eğer bu döngüde, çok iyi çalışsanız bile, eksik beslenirseniz, kalitesiz abur cuburla beslenirseniz veya gece 4 de yatıp öğlen 12 de kalkmak gibi bir uyku düzeni benimserseniz gelişim çok çok ciddi sekteye uğruyor(kendim tecrübe ettim).
Ancak çok düzgün bir beslenme, çok güzel bir uyku düzeni ile birlikte, haftada 1 veya 2 kere bile spor yapsanız, yavaş yavaş bile olsa gelişim sağlıyorsunuz.
Şöyle bir metafor kurabiliriz, dinlenme ve uyku yakıt, antreman ise motorumuz. Biz motora yakıt koymazsak doğal olarak ilerleyemeyiz, fakat küçük veya zayıf bir motora yakıt verdiğimiz sürece ağır ağır da olsa ilerleriz. Umarım anlatabilmişimdir.
Bu arada 2015 sonuna kadar hedeflerimden birisi 150 kg bench press yapmak
😀