vücut geliştirme

abiler ben de bugün itibariyle p90a başladım 90 gün sonra yani on mayısta bir videom olacak. o videoda şimdiden o güne kadar ki tüm fotoğrafları gün gün çekip videolaştıracağım. ne kadar işe yaradığını hep beraber görücez...
 
Şu periyodik fotoğraf olayına ben de başlamıştım ama sıçtım batırdım yani tam anlamıyla : ) 2 hafta belli aralıklarla çektim, sonra bir baktım 1,5 ay geçmiş anasını satayım : ) Bu konuda tam battık.

Bugün yeni salon için ilk adımı attım, adayları 2'ye indirdim ve bir tanesi ile görüştüm, diğeriyle de yarın görüşeceğim. Büyük marka yerlerden ziyade nispeten butik tarzda kalabilmiş salonlara (gerçi bu çoğu konuda düşüncemdir) daha olumlu bakıyorum fakat İstanbul'da bu tip salon bulmak da zor zanaat. Çünkü işe ve eve yakın olması hayati.

Gidilmediğinde oluşan rahatsızlık hissi belki en önemli kazanımlardan biridir. Şu an eksiklik hissediyorum resmen, tez zamanda döneceğim umarım.
 
Vücut geliştirme salonunda en önemli kriterim evime yakın olması. Yoksa tembellik tatlı geliyor.

(Bir düşündüm de 18 yaşımdan beri 10 tane farklı salona gitmişim.)
 
bir yanlışta kas bir kere yapıldığında kalıcı olmasını beklemek.
yarışmaya katılmış vücutçular bile bıraktıklarında kaslar sönüyor normal boyutta dönüyorlar.
Yada aşırı şişmiş kaslar için yemek alışkanlığı programına ddevam ettiği için yağlanıyor. Buda "kaslar yağ dönüşüyor" denmesinin sebebidir.
vücut metabolizması ihtiyacı olmayan ve enerji tüketen herşeyi üzerinden atar.
 
Arkadaş adam susmadı ya, durmadı ki ben araya gireyim. Herif beynimi öyle bir çalkaladı ki salonu gezmeyi unuttum, çıkarken aklıma geldi arkamı döndüm, şöyle kısacık bir bakış attım ve devam ettim.

Ha, salon bakıyordum da, girdiğim bir tanesinde böyle böyle oldu; girizgahı unuttuk pardon... Direkt ortasından daldık konuya.

Efendime söyleyeyim yok grafikler, yok web sitesi üzerinden şifreyle program kontrolleri, yok premium üyelik yok gold üyelik... Lan 6 aylık ne kadar 12 aylık ne kadar, kaçta kapatıyorsunuz ve salona hafif bir bakış. Tek derdim bunların cevabıyken yarım saat manifesto yedik metroseksüel abiden. Salon bakmak da ev bakmak gibiymiş sanki.

Sen de ne kıl adamsın demeyin, tamam ilgili olsunlar da çizgi kaçınca o yapmacıklık ve bir an önce ben buna geçireyim hissini alıyorsunuz.

Bir de diyor ki; zamanlamanız müthiş, 80 kişiyle sınırlı yeni kampanyamız var ve 60 kişisi doldu, isterseniz hemen ön üyelik yapalım kaçırmayın. Hayırdır kupa finaline otobüs mü yapıyoruz? Bana mı yediriyorsun muhterem... Bedavaysa hemen yapalım ben 15 güne size net haber veririm dedim. Aynen dedim bunu. Maalesef 100 TL kaparo lazım diye cevap verdi ahaha.

Millet çok çakalım, çok iyi pazarlamacıyım ayaklarında; halbuki bir bok bildikleri yok. Geçen operatörde de tarife değişikliği için "beyefendi fark vermeyin diye DENEDİM ama SİSTEM kabul etmedi, bu aya mahsus .. lira fazla ödeyeceksiniz" dedi görevli arkadaş. BİZİM tarafımızdalar ya hani sözde...
 
abiler ben de bugün itibariyle p90a başladım 90 gün sonra yani on mayısta bir videom olacak. o videoda şimdiden o güne kadar ki tüm fotoğrafları gün gün çekip videolaştıracağım. ne kadar işe yaradığını hep beraber görücez...
bikereaksatınca gerisi geliyor. hiç aksatmaman lazım bence:D ne durumdasın şuanda bilgilendirme yaparsan seviniriz yani. ben 2 kere bitirdim p90x programını :)
 
Beyler, ben kendi yaptığım spor ve diyet programından kısaca bahsedicem. Kiloyu sağlıklı ve kalıcı bir şekilde verdim. Diyetisyenime aşırı sıkı ve benimle restleşecek bir program yazarsanız muhtemelen 1 hafta sonra diyeti bırakırım diye baştan söyledim ve bana çok zor olmayan basit kurallara sahip bir program yazdı. Spor salonuna da haftada 2 gün gitmemin yeterli olacağını söyledi, ben onu 3 gün yaptım ve 2 ayda 11 kilo gitti. Tabiri caizse beton gibi oldum kendim bile şaşırdım.

(Boy 1.78 kilo da 92 idi başlamadan önce)
Ahanda diyet programım:
-Sabah 8.00'da 2 dilim ekmek(dilim ebatı UNO dilimleri kadar), 2 tane üçgen peynir(Kalınından), 1 yumurta, 8 zeytin, maydanoz ve havuç tarzı sebzelerden ne kadar yiyebilirsen yiyorsun
-Saat 11'de 10 badem veya 10 fındık, 2 elma(120 - 130 kcal yağlı olmayan harhangi bişey de olur)
-Öğlen 13.00'da 1 dilim ekmek, 1 kase çorba, 1 tabak et yemeği(yemeğin suyuna banmak yok, suyunu yemiyoruz) 1 kase cacık veya ayran veya yoğurt, tıka basa yağsız salata yiyoruz
-Saat 16.00'da 2 elma (yada 120-130 kcal bişeyler)
-Akşam en geç 19.30da 1 tabak Sebze yemeği, 1 kase yoğurt, salataya abanmak serbest ama yağsız olacak.
-Saat 21.00'da 2 elma veya yine o kalori ayarında birşeyler

Yemek programı dışında dikkat edilecek hususlar:
-günde 8-10 bardak su içiyoruz, bi kerede hamal gibi şişeyi kafaya dikmiyoruz, ara ara içiyoruz.
-çay ve kahveyi ana öğünler arasında 1 bardak içiyoruz ve mümkünse şekersiz ya da tatlandırıcılı
-çikolata şeker, kola alkol , makarna ve pilav yok. Kesinlikle yok :bored: (A.K.A. Ben gülüyomuyum?)

Spor programına gelince:
Haftada 3 gün spor yapıyoruz, temel olarak amacımız kilo vermekse her antrenmanımızda vücudun tamamına yakınını çalıştırıyoruz. Kiloları verdikten sonra kas gruplarını günlere bölebiliriz. Kilo verirken tüm vücut girişiyoruz. Program şöyle:
-15dk orta tempolu ısınma yürüyüşü
-Açma germe ve esneme hareketleri
-Göğüs çalışmak için 1-2 hareket (şınav ve bench press ya da peckdeck olabilir)
-Sırt çalışmak için 1 hareket (Barfiks veya Lat Pull)
-20dk tempolu yürüyüş
-Bacak Çalışmak için 2 hareket (Leg Raise ve Squat. Squatı oturarak makinede yapma şansınız varsa o şekilde daha rahat oluyor bel problemleri düşünüldüğünde)
-Omuzlar için 1 hareket (dumbell press)
-Biceps için 1 hareket (Dumbell Curl)
-Triceps için 1 hareket (Push Down)
-Karın için 1 veya 2 hareket (Mekik, Yarım Mekik)
-15 dakika yatay bisiklet veya orta tempo yürüyüş
Hareketleri 3'er set 12-15 tekrar yapıyoruz. Karın çalışırken bu tekrarlar 20-25 olursa daha iyi sonuç veriyor.

Kilolardan kurtulunca da dayanıyoruz haşlanmış tavuk ve yumurtaya, Allah ne verdiyse spor salonunun altını üstüne getiriyoruz. :D

Şu an kilo 81 ve vücudumdaki yağsız (Kas+Kemik) ağırlık 69 kilo

Edit: Başta kısaca bahsedicem demişim, kendimden utandım şu an :shifty:
 
Tarihe not düşme babında not 1: Ramazan'a 67,5 ile girdim. Bakalım kaç ile çıkacağım.

Tarihe not düşme babında not 2: Yaklaşık (veya tam olarak) son 5 Ramazan başlangıcında düşündüğüm fakat nihai olarak veremediğim kararı dün itibariyle kesin olarak vermiş bulunuyorum... Sigarayı bıraktım. Bilirsin ahbap, inatçıyımdır.
 
ben bir tane salona üyeyim.Lanet olsun ki üyeyim istemiyorum gitmek falan.Heriflerin(erkek hocalar) aklı fikri salondaki kızlarda.Aklı fikri para olmuş milletin anasını satayım.Spordan soğuttular.Yok özel ders desteği,yok şöyle böyle,kasıntı tipler,gitmek istemiyorum salona ya.Şimdiki aklım olsa gider mahalle arasındaki salonlara kayıt olur sırf sağlık için çalışırdım.Yok arkadaşım bilgi edinir geliştirirsin bi şekilde ama resmen sosyete spor salonu çıktı benimki.Lanet olsun samimiyetsiz insanlara.Ha bi de bu iş para istiyor gibi gösteriyorlar.Protein tozu da çook ucuz bir şey değil hani.Zaten o yüzden sağlık için çok büyük hedefler koymadan, desteksiz ve fit olmak istiyorum.demeyin şunu bunu alma(sigara, içki) paran olsun vs.Arkadaşlar sigaram yok bir şeyim yok öğrenciyim beş parasızım :D yeminle.Şu hayatta en çok paranın konuştuğu ortamlardan nefret eder hale geldim.İnsanların elit diye nitelendirdiği tipler,kasıntı,sonradan görme tipler o kadar fazla ki, insan diyor sizin samimiyetinizin ta amk.
 
spor malzemesi satan mağazalardan veya daha ucuza alışveriş sitelerinden spor setleri alıp müsait yeriniz varsa evde çalışmak kadar güzel birşey yok, tamam kabul bi spor salonundaki geniş ve ferah alan yok, zorlandığın hareketlerde yardım edecek yok ama siz de tahmin edersiniz ki acaip ekonomik.
bir adet uzun bar, 2 adet kısa bar (dumbell barı) ve sizin çalışmayı uygun gördüğünüz ölçülerde ağırlık plakaları, 150 liraya da bitirebilirsiniz bu işi 300'e de 400'e de kalitesine göre değişir ama her türlü kendini çok kısa bir sürede amorte eder spor salonuna vereceğiniz parayla kıyaslandığında.
hayatında hiç bu sporu yapmamış olan insanlara bu yöntemi tavsiye etmiyorum, kendinizi sakatlamanız olası. hareketleri biliyorsanız, daha önceden salonda çalışmışlığınız varsa, neyin nereyi çalıştırdığını biliyorsanız bu işe girin derim ;)
 
Üniversitedeyken 2 yılımı verdiğim ve Bursa Classic Body'de 4. Derecesi aldığım spor dalıdır. Amacım övünmek değil sevgili sanat sever arkadaşlarımı bilgilendirmektir. Vücut gelişirken vücut sağlığınızı geriletmemenizi dilerim. Özel takviyelerin çoğu nişasta ve tuzdan oluşmakla kalmayıp cebinizi incelemekten birşeye yaramaz. Ileri derecede bu sporla uğraşmak istiyorsanız maalesef ilaçsız bu düşünüz gerçekleşemez. Lütfen sağlıklı kalalım , sağlıklı bir yaşam dilerim Gönül Dostları!
 
Arkadaslar protein tozu kullanip (kronik rahatsizligi olmayip) herhangi bir sağlık sorunuyla karşılaşan var mı ? Dipnot: Kafasina gore degil de antrenör kontrolunde doz alip zararını goren yazarsa sevinirim
 
Arkadaslar protein tozu kullanip (kronik rahatsizligi olmayip) herhangi bir sağlık sorunuyla karşılaşan var mı ? Dipnot: Kafasina gore degil de antrenör kontrolunde doz alip zararını goren yazarsa sevinirim
Üniversitedeyken 2 yılımı verdiğim ve Bursa Classic Body'de 4. Derecesi aldığım spor dalıdır. Amacım övünmek değil sevgili sanat sever arkadaşlarımı bilgilendirmektir. Vücut gelişirken vücut sağlığınızı geriletmemenizi dilerim. Özel takviyelerin çoğu nişasta ve tuzdan oluşmakla kalmayıp cebinizi incelemekten birşeye yaramaz. Ileri derecede bu sporla uğraşmak istiyorsanız maalesef ilaçsız bu düşünüz gerçekleşemez. Lütfen sağlıklı kalalım , sağlıklı bir yaşam dilerim Gönül Dostları!
çok iyi açıklamış.
Protein tozlar, supplementler aşırı şişmiş, sunni anabolan, dopingle yapılmış kaslar içindir. Normal yiyeceklerin sindirimi o kaslara yeterli değildir.
Daha hızlı kana karışması için toz, işlenmiş, sıvı halde almaya çalışırlar.
Bunlar normal vücutlara fit, zinde vücutlar için değildir. Sadece yağ yapar. Kilo aldığınız için kas yaptığınız zannedersiniz.
 
Amatör olarak ilgilenmekteyim. Vücut geliştirmeden ziyade powerlifting ile ilgileniyorum, ve elimden geldiğince yardımcı olabilirim bu sporlar ile ilgili :)
 
Geri
Üst