Bu a
Forumda tek sevmediğim şey o.
Foruma katkı yapan bir avuç insan var. Tartışmalı birşey yazılacak ise doğal olarak bunu da o insanlar yazıyor, diğerleri doğru düzgün bir şey paylaşmıyor zaten. Sonra bir bakmışsın yaralı parmağa işemeyen, sadece yazılanları okuyan adamlar, koşa koşa başlığa polemik yapmaya geliyor.
Hadi polemik ile kalsak neyse de, polemiği becerecek tartışma kültürümüz olmadığı için, derhal kişinin kendisine yönelik saldırılara dönüyor.
O kadar da ezbere laflar yazılıyor ki, başlığı yapay zekaya trolletsen o kadarını o da becerir.
Bunları artık bloklayıp geçiyorum.
Yıllardır üye olan insanlar var, ama halen internette bu kadar dürtüsel-tepkisel yazı yazılamayacağını öğrenememişler. Mealen birşey yazıyor, kullandığı benzetme sinkaflı. O yazı eğer admin silmez ise sonsuza değin internette kalacak.
Gelişigüzel terimler kullanıyorlar (Bkz: "Husumet").
Ne yazık ki bunlar toplumsal kültürün bir sonucudur, açık konuşalım. "Siyah-beyaz", "biz ve onlar", "iyi ve kötü" şeklinde düşünme ve bunun sağladığı sahte güvene yaslanma eğilimimiz var. ("Sen bunları düşündüğüne göre aranızda husumet var demek ki"...)
Tartışma yapabilmek, "grinin tonları" görebilmeyi gerektirir. Ama insan tabiatına ve dolayısıyla kendine yabancılaşmış insanlar, çok daha basit yargılara savrulurlar. Yerli dizilere baktığımız zaman da pompalanan duygu sağnağının buna çanak tuttuğunu görüyoruz. O yüzden bir yerden sonra sınırı koymak ve teması kesmek lazım.
valla kaale alıp da daha sonra keseceğim bi temas bile kurmadım bu absürt fiyatları teyit etmek için yazmış birine psikologluğa soyunup teşhis koyan üye ile.
Açılan her konuya yazmadan geçemiyor zaten.
Pandemiden sonra virüsün mü aşıların mı yan etkisi tam emin değilim 😆ama millette kendilerini süper zeki sanıp karşısındakileri keriz yerine koymak gibi bi negatif yan etki oluştu 😂
Ben bunlar ile motorsiklet camiasında karşılaşmaya başladım 2021 Eylül'den sonra.
Sonra müzik ekipmanı camiasına sirayet ettiler.
2 ay önce sıfır temiz ibanez S770FM ve S kasa için üretilmiş orjinal hardcase ile 17 bine 10 gün ilanda gördüğüm alet varken, bi başkası ilan açıklamasında "fertlerin değişmesi gerekir" diye kendisi not düştüğü ibanez S570 için 40 bin yazabiliyor.
Sattıkları malın ederini değilde kendi ihtiyaçları-tatmin olacakları miktarı istiyorlar hep.
15 yıllık 750cc bisiklet ayarında Japon Cruiser için herif utanmadan 5 yıllık 1870cc Harley parası yazıyor.
Bu yaşıma kadar böyle kepazelik utanmazlık görmedim.
Yaşı 25-30 olmuş, motor ile kız tavlayabileceğini düşünüp motor alan bi zavallı, 2 yıl motor kullanıp yelekli klüp üyesi diye kalkıp 30 yıl motor kullanmış birine ayar vermeye kalkıyor.
(Bigün alıcı gibi gidip iyi bi dayak atıcam birine o olacak)
Bi malın yeni fiyatına ulaşmak 10 yıldır cebimizden 20 saniyede mümkün iken, yenisi üretilmeyen imitasyon Japon Cruiser için Harley fiyatı, max 10 binlik gitar için 40 bin, 40 binlik gitar için de çelik fret çakıldı diye 150 bin yazmak da nedir yaaa.
facebook marketplace'de gök taşı satanlar var 5 ila 7 milyona.
Birine gırgırına "1 milyon verebilirim" yazdım hemen atladı.
Cevap olarak "düşündüm ve size satmaya karar verdim" yazmış 😂😂
ha bide eski püskü kokmuş kovboy botlarını yenisinin 2-3 katına, bijuterilerde 100 liraya satılıp şu kağıt toplayanların yazın taktığı şapkayı alıp orjinal deri kovboy şapkası diye 900 liraya ilana koyanlar var.
Bunların sıfır fiyatını söylediğim zaman gelen cevap "enerji vampirliği yapmayın lütfen" 😂😂
Hoca osurur ise cemaat sıçar" misali,
Yönetim ayda 1 kez olarak 4 kere osurdu millet de 4 yıldır hergün sıçıyor enflasyonu bahane edip.
Zaten bu manyaklar delirtiyor akıllı insanı. en iyisi görmezden gelip muhattap olmamak lazım ama hal böyle oluncada iyice dallanıp budaklanıyorlar
Şu kuantum pedalı da asgari ücret şöyle 250 bin olduğu zaman belki deneme amaçlı 35 bin verip alabilirim 😆
Ama bazen de dalga geçmek için iyi geliyorlar
![IMG_20250128_002448.webp IMG_20250128_002448.webp](https://turkrock.fra1.digitaloceanspaces.com/data/attachments/177/177010-1db55da4ffc7e3bdbb926bb06e2f9cd7.jpg?hash=hkQ14mHaUm)