Selam arkadaslar,
Ben uzun yillardir Amerika'da yasan bir muhendisim. Cocukluktan beri muzige ilgim vardir,
gitar ile de tanisikligim yaklasik 10 senedir. Son bir iki senedir Turkiye'deki muzik teknolojisi
mezunu kardesimin gaziyla butik gitar ekipmani yapimina basladim. Butun devrelerimi
sifirdan kendim tasarlayip uretiyorum. Once devre semasi kafamda canlaniyor, sonra simulasyon
, ondan sonra prototip devre yapimii, ondan sonra profesyonel devre yapimi, kutu tasarimi,
test edilmesi v.b. (Klonlamayi sadece ogrenme amacli tavsiye ederim). Sirket kurdum,
adi AST , web sitem http://www.astaudio.com
Genelde yapilan seyleri tekrarlamak yerine orjinal ozellikler ve devreler tasarlamak
ve hesapli butik fiyatina sunmaya gayret edecegim. Urunlerin hepsi Amerika'da
bizzat kendim tarafindan itina ile uretilmekte su anda.
Sorularinizi, yorumlarinizi ve onerilerinizi bekliyorum. Turkiye gitar/muzik piyasasini
ogrenmeye calisiyorum su anda, ilginizin ve yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.
-------
Neyse uzun lafin kisasi bir kac urunum olgunlasmaya basladi, bunlardan ilki iki kanalli
boost/overdrive/distortion pedali - TUBE MASTER2 (kare). Burada yerel buyuk bir muzik
markete goturdum , cok begendiler ve satilmaya baslandi. Wamplerla ayni ayarda,
belki bir gomlek ustun (kendi tasarimim diye soylemiyorum 🙂 ) ama cok daha ucuz.
Hatta muzik markette ayni vitrine koydu oradaki mudur bu yuzden.
Kisa zamanda videolar da cekip koymayi planliyorum internete.
eBay uzerinden de satisa basladim (su anda sadece Amerika icinde satiyorum).
Pedalin bir cok ozelligini yazdim web sitesinde, daha fazla fotograf da bulabilirsiniz.
Burada kisaca ozetliyeyim:
Iki kanal, super head-room (tuplu amfi gibi), harika tonlama, 90dB gain, en kaliteli malzeme,
neredeyse sifir dipgurultu (en yuksek gain de ve single coil ile), isiklandirilmis dugmeler ,
tamamen analog, v.s.
Ilgilenen olursa buradan veya ozel mesaj ile temasa gecebilir. Su anda Turkiye pazari
icin piyasa arastirmasi ve tanitim yapmaya basladim. Eger ilgi olursa kucuk bir parti mal gonderip
kardesim araciligiyla dagitmak istiyorum.
-----------
Bunun haricinde tasarim ve prototip asamasinda bir iki projem daha var, bunlarin
hepsi kendi orjinal tasarimim. Eger asagidakilerin herhangi birisiyle ilgileniyorsaniz,
veya "custom shop" olarak isteginiz olursa lutfen ozel mesaj atin. Burada profesyonel
muzisyenlere bir kac tane "custom shop" urunu yaptim ve yapiyorum su an:
1- 50-100 Wattlik amfiler icin attenuator prototip yapildi, deneme asamasinda.
Ama tamamen orjinal bir tasarim olacak ve bunu alinca baska bir seye ihtiyaciniz
kalmayacak. Her turlu amfiye uygun "universal" bir tasarim oldu.
2- Voodoo Pedal Power ayarinda ama yine orjinal ozellikleri olan, 6-12 kanalli
power supply. Her kanal izoleli, reguleli, 9-12 ayarli, temiz, en az 150 mA kapasiteli.
Bu da prototip yapildi, deneme asamasinda.
3- Octave fuzz pedali, tamamen analog , ana ton, ve +/-1 harmonikler olacak.
Cok iyi track edecek ve -1 harmonik footswitche bagli. Bu prototip yapimi asamasinda.
4- Tubemaster devresinden yola cikarak, pedal buyuklugunde portatif-amfi uretimi.
Buyuk ihtimalle 5-10 Watt cikisli, yine orjinal bir cok ozelligi olacak.
Sorularinizi, ve onerilerinizi bekliyorum. Turkiye gitar/muzik piyasasini ogrenmeye calisiyorum su
an dedigim gibi.
Saygilar
Mehmet
Ben uzun yillardir Amerika'da yasan bir muhendisim. Cocukluktan beri muzige ilgim vardir,
gitar ile de tanisikligim yaklasik 10 senedir. Son bir iki senedir Turkiye'deki muzik teknolojisi
mezunu kardesimin gaziyla butik gitar ekipmani yapimina basladim. Butun devrelerimi
sifirdan kendim tasarlayip uretiyorum. Once devre semasi kafamda canlaniyor, sonra simulasyon
, ondan sonra prototip devre yapimii, ondan sonra profesyonel devre yapimi, kutu tasarimi,
test edilmesi v.b. (Klonlamayi sadece ogrenme amacli tavsiye ederim). Sirket kurdum,
adi AST , web sitem http://www.astaudio.com
Genelde yapilan seyleri tekrarlamak yerine orjinal ozellikler ve devreler tasarlamak
ve hesapli butik fiyatina sunmaya gayret edecegim. Urunlerin hepsi Amerika'da
bizzat kendim tarafindan itina ile uretilmekte su anda.
Sorularinizi, yorumlarinizi ve onerilerinizi bekliyorum. Turkiye gitar/muzik piyasasini
ogrenmeye calisiyorum su anda, ilginizin ve yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.
-------
Neyse uzun lafin kisasi bir kac urunum olgunlasmaya basladi, bunlardan ilki iki kanalli
boost/overdrive/distortion pedali - TUBE MASTER2 (kare). Burada yerel buyuk bir muzik
markete goturdum , cok begendiler ve satilmaya baslandi. Wamplerla ayni ayarda,
belki bir gomlek ustun (kendi tasarimim diye soylemiyorum 🙂 ) ama cok daha ucuz.
Hatta muzik markette ayni vitrine koydu oradaki mudur bu yuzden.
Kisa zamanda videolar da cekip koymayi planliyorum internete.
eBay uzerinden de satisa basladim (su anda sadece Amerika icinde satiyorum).
Pedalin bir cok ozelligini yazdim web sitesinde, daha fazla fotograf da bulabilirsiniz.
Burada kisaca ozetliyeyim:
Iki kanal, super head-room (tuplu amfi gibi), harika tonlama, 90dB gain, en kaliteli malzeme,
neredeyse sifir dipgurultu (en yuksek gain de ve single coil ile), isiklandirilmis dugmeler ,
tamamen analog, v.s.
Ilgilenen olursa buradan veya ozel mesaj ile temasa gecebilir. Su anda Turkiye pazari
icin piyasa arastirmasi ve tanitim yapmaya basladim. Eger ilgi olursa kucuk bir parti mal gonderip
kardesim araciligiyla dagitmak istiyorum.
-----------
Bunun haricinde tasarim ve prototip asamasinda bir iki projem daha var, bunlarin
hepsi kendi orjinal tasarimim. Eger asagidakilerin herhangi birisiyle ilgileniyorsaniz,
veya "custom shop" olarak isteginiz olursa lutfen ozel mesaj atin. Burada profesyonel
muzisyenlere bir kac tane "custom shop" urunu yaptim ve yapiyorum su an:
1- 50-100 Wattlik amfiler icin attenuator prototip yapildi, deneme asamasinda.
Ama tamamen orjinal bir tasarim olacak ve bunu alinca baska bir seye ihtiyaciniz
kalmayacak. Her turlu amfiye uygun "universal" bir tasarim oldu.
2- Voodoo Pedal Power ayarinda ama yine orjinal ozellikleri olan, 6-12 kanalli
power supply. Her kanal izoleli, reguleli, 9-12 ayarli, temiz, en az 150 mA kapasiteli.
Bu da prototip yapildi, deneme asamasinda.
3- Octave fuzz pedali, tamamen analog , ana ton, ve +/-1 harmonikler olacak.
Cok iyi track edecek ve -1 harmonik footswitche bagli. Bu prototip yapimi asamasinda.
4- Tubemaster devresinden yola cikarak, pedal buyuklugunde portatif-amfi uretimi.
Buyuk ihtimalle 5-10 Watt cikisli, yine orjinal bir cok ozelligi olacak.
Sorularinizi, ve onerilerinizi bekliyorum. Turkiye gitar/muzik piyasasini ogrenmeye calisiyorum su
an dedigim gibi.
Saygilar
Mehmet