F
Funkyou
Nazar bilimsel bir gerçektir.. Negatif enerjinin toplanıp bir noktaya odaklanması... O yüzden gidin kendi kapınızın önünde oynayın 😀
Ben beğendim güzel olmuş şekil itibari ile, peki ya sesi ?? Ağacı ??.. Ve patent enstitüsüne de başvurup patentini de al bence.. Sonuçta tasarım aşamasında deme, tasarımın patenti alınır zaten, alacağın patent de şekil patenti... Bak Gibson bile zamanında ne davalar açtı.. Atlamamalısın bunu bence 😉
Patent tasarıma değil, buluşa verilir. Burada bir buluş yok, bir form var, bunu koruyan şey de patent değildir.
Patent tasarıma değil, buluşa verilir. Burada bir buluş yok, bir form var, bunu koruyan şey de patent değildir.
Söylediklerin doğru fakat bakış açın yanlış..
Burada bir buluş var, oda form.. formun şekli ses e, tona etkisi var.. Fakat bu sayısal değerler ile tanımlanmalı.. Yani 2-3 yada kaç bilinmeyenli denklem gerekiyorsa gitarın hatları belirlenmeli, eğer bu şekilde sayısal veriler ile tanımlayıp patent alırsan aynısı yapılamaz.. Fakat şu vardır, tam hatırlayamıyorum ama 10 farklı nokta değiştirilirse ölçülerde ki bu sesi de değiştirecek ozaman yasal olarak üretilebiliyor..
Zaten bunun gerçek örnekleri de mevcut, Gibson açtığı davaları kazanıp tasarım değişikliği yapmaya zorladı diğer firmaları..
Patent alabilmen için form olarak bir buluş değil, doğrudan yeni bir icat yapman gerekiyor. Alshain'in de dediği gibi tasarım tescili alınabilir, hatta alınmasa bile yaptığı çalışma, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamınca şu an bile korunmaktadır.