3d modelleme iyi olur tabii ancak gerek yok, verilen emeğe, harcanan zamana değmez.
Solidworks değil canım, Rhino zaten 🙂 O kadar da uzun sürmez. Klavye falan daha önce çizmiştim zaten kabaca, yeterince sabunlayınca buna da oturur hehe
3d modelleme iyi olur tabii ancak gerek yok, verilen emeğe, harcanan zamana değmez.
konuyla alakalı sayılmaz ama hazır köprü meselesine değinilmişken; bu grandmaster customshop gitarlarda kullanılan bir köprü var. normal vintage tremololardaki gibi postları önde değil de ortada yer alan. onun hakkında bilgisi olan var mı?
bahsettiğin köprüden şu anda benim grandmaster gitarımdada var. markası fullcrum modelide offset diye geçiyor. bir kaç yenilikçi özelliği var. öncelikle saddle lar hariç tek parça pirinç benzeri bir malzemeden yapılma yekpare bir köprü. yani alttaki blok ve baseplate tek parça. bunla beraber pivot vidaları yerine iç tarafda çivi benzeri yatay kamalar var köprü onların üzerinde ileri geri gidiyor. sustainli güzel bi köprü. fiyat olarak biraz tuzlu 285 dolar gibi birşey hatırlıyorum yurtdışı olarak. şu anda yeni bir model çıkardılar floydroze benzeri bir köprü asım can gündüzün yeni modellerinde vardı sanırım. tasarımını kendisinin önerdiğini söylüyor. bu arada buldum link buradan bakabilirsiniz. http://pointtremolo.com/design.htm