Ben de 'talk box' kullanılmasının şov açısından etkili olacağını düşünerek "You give love a bad name" diyorum.
Deniz hocam, Sweet'teki en baş soloyu çal da, vokalmiş bilmem neymiş. Gerisi bizim için önemli değil. Bizim burada sevindiğimiz ve gurur duyduğumuz olay Türkrock forumundan birilerinin TV8 gibi büyük bir televizyon kanalında sahne alması. Siz hata da yapsanız önemli değil bizim için. Bir de ne zaman yayınlanacak?Arkadaşlar herkese çok teşekkür ederim hem buraya yazdığınız fikirler hem de ankete gösterdiğiniz ilgi için.
Şöyle bir durum da var şarkıların süresi 2:40 civarı olması gerekiyor programda çalınabilmesi, TV standartlarına uygun olması ve oylamanın adil, herkesin eşit süreye sahip olabilmesi adına. Bu durum özellikle rock şarkılarında ciddi bir kırıplmaya sebep oluyor. Highway To Hell'de fazla değişik bir bölüm olmadığından şarkının ana hatlarını koruyabildik.
Diğer şarkı hangisi olursa olsun birazcık orjinalinden eksik olması gerekecek. Özellikle TV standartlarına uygun olup daha çok dinleyiciye hitap edebilmesi adına gitar soloları ciddi şekilde kısatlmak gerekiyor, sadece solonun ana hatlarını ve en önemli yerlerini belli edecek şekilde. Bu şekilde şarkının geri kalanını da daha çok koruma imkanı oluyor haliyle.
Henüz tam karar veremedik ama güzel fikir almış olduk ve oluyoruz.
deniz abi merhaba öncelikle performansınızı canlı yayında izlemiştim tv'den gerçekten çok çok iyiydiniz tebrik ederim. youtube coverlarınızı da takip ediyorum. size bir tavsiyede bulunmak istiyorum haddim olmasa da. 😀 bu tarz müzik yarışmalarını takip eden birisi olarak yaptığım gözlemlere göre Türkiye'de ya çok hareketli ve bilindik ya da arabesk-melankolik-duygusal tarzda şarkılar tutuluyor. yani orta kararda şarkılar pek tutulmuyor. Aşırı sert metal şarkıları da pek tutulmuyor maalesef. ilk performansınızda hareketli bir şarkı çalmıştınız. bence bu turda da orta sertlikte (highway to hell havasında mesela) ve hareketli şarkılar çalsanız daha iyi olur gibi sanırım. aynı zamanda vokalin de kendini gösterebileceği bir şarkı olması önemli bence. mesela Guns N' Roses - Nightrain veya Velvet Revolver - Slither gibi. bu arada umarım yarışmadaki hedefinizi gerçekleştirebilirsiniz. başarılar abi 🙂
Şansınuza tam da maçın olduğu gün abi 😀 Neyse umarım saatler çakışmıyordur, çakışırsa da birkaç dakikalığına maçı izlemeyiz artık 😀Selamlar,
Kusura bakmayın buraya yazma şansım olmadı. Pazartesi sabahı İstanbul'a yola çıktık, tabii iptal olunca akşam döndük. Eşya taşımak zorunda olduğumuz için arabayla gidip geliyoruz bir de dönüş trafiğine kaldık. Baya yorucu oldu.
Son durum 15 Eylül Salı günü çalacağız, desteklerinizi bekliyoruz 🙂.
Bir gözün telefonda bir gözün maçta takılırsın. Oyunu verdikten sonra da maça devam. 😉Şansınuza tam da maçın olduğu gün abi 😀 Neyse umarım saatler çakışmıyordur, çakışırsa da birkaç dakikalığına maçı izlemeyiz artık 😀